Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
snlk napisał(a):autohold trzyma zwykły hamulec do czasu ruszenia (zielona ikonka na zegarach) niezależnie od tego czy stoisz na płaskim czy na wzniesieniu
tomyw napisał(a):mam elektryczny ręczny i autohold skrzynia manualna
szadubaba napisał(a):Asystent podjazdu to Hill Hold co sama nazwa wskazuje dziala pod gorke nie z gorki.
A ja pod lewą mam sprzęgłoCobra_o7o napisał(a):obecność AH jest odciążeniem lewej nogi od trzymania hamulca
szadubaba napisał(a):Co ciekawe w VAG autohold maja rowniez manualne skrzynie - niespotykane u innych producentow. Niektorzy nadal nie maja AH w automacie co niestety dla mnie dyskwalifikuje niektore modele ktore mi sie podobaja
szczepan napisał(a):A ja pod lewą mam sprzęgłoCobra_o7o napisał(a):obecność AH jest odciążeniem lewej nogi od trzymania hamulca
mczelny2401 napisał(a):Auto Hold jak i asystenta podjazdu można przekodować tak by odpuszczał hamulce szybciej i wtedy jest dużo lepiej
szczepan napisał(a):A po co się tak ciągle staczasz do tyłu?
Kanisz napisał(a):szczepan napisał(a):A po co się tak ciągle staczasz do tyłu?
===
Wiesz pewnie dlatego że mieszkam i dużo jeżdżę po Górach Świętokrzyskichi w trakcie użytkownia uczę sie zachowania nowego auta, ponieważ wolę sie stoczyć, żeby potem ruszyć, niż sie u..wsteczniać
![]()
-- 12 lutego 2019, 22:37 --
Nie bardzo mam czas jechac do serwisu na sprawdzenie ale tak sobie mysle ze moze jeszcze nie dotarlem tych hamulcow i dlatego tak sie blokują po cofanięciu i przy próbie ruszenia pod górkę.
Kolego MarkusD u Ciebie dzie sie tak od nowosci czy tez dopiero docierasz auto?
marcinch napisał(a):dobra teraz 2 kwestie jesli chodzi o DSG
1.Zaluje ze moj nie ma autoholda bo trzeba palowac hamulec w miescie
2. HHC przy DSG? jak to z tym jest nawet nie wiem czy moj ma, czy dsg maja po prostu
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości