Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
m1chal_p napisał(a):wymieniałem niedawno olej i wyszło 5.2l
flito napisał(a):Wymagana norma to VW 504/507.
random napisał(a):flito napisał(a):Wymagana norma to VW 504/507.
Silnik benzynowy bez
elastycznego okresu
między przeglądami
VW 502 00/VW 504 00
Silnik benzynowy z
elastycznym okresem
między przeglądami
(LongLife)
VW 504 00
Skąd to 507?
m1chal_p napisał(a):marekwar, podrzuciłbyś linka do takich testów
ProChoice ze Szczecina. Szybka wysyłka, dobre ceny.andrzejpredator napisał(a):Ma ktoś pewne źródło żeby kupic motula x- maxx 0w40. Na slynnym portalu all.. widze ze np jest motul x-cess 5w40 za 246 zl za 5l który kupilo duzo osob ale jest tez x-cess 5w40 za 100 zl za 5l ktory tez kupilo duzo osob. O co tu chodzi?
Jest na liście Kraftpol z Wrocławia. Nie kupowałem u nich olejów, ale brałem kosmetyki samochodowe i nie mam żadnych uwag.wanraf89 napisał(a):Strona strona...wiem o niej i sprawdzalem, chodzi mi o polecone miejsce kto juz wczesniej wspolpracowal ze sklepem i ma pozytywne opinie...
wanraf89 napisał(a):Strona strona...wiem o niej i sprawdzalem, chodzi mi o polecone miejsce kto juz wczesniej wspolpracowal ze sklepem i ma pozytywne opinie...
verton91 napisał(a):W Aso mogą Ci zmienić interwał wymiany oleju, bo zapewne mowisz o informacji w komputerze samochodu.
verton91 napisał(a):Wszystko zależy od ASO w którym bedziesz robił przeglądy, najlepiej pojedź i pogadaj.
Jeśli chodzi o leasing, dziwi mnie, że masz ochotę wkładać w samochód więcej pieniędzy niż jest to wymagane, chyba że, wykupujesz później samochód na własność.
artek90 napisał(a):Panowie ktory Motul byscie kupili do 1.6 tdi CLHA ? X-Clean 5w30 504/507 ktory ma troszke mniejsza lepkość kinematyczna ale i tez mniej TBN przez co jest lzejszy dla DPF czy Motul Specific 5w30 ktory ma wieksza lepkosc ale i tez wiecej TBN i w zasadzie lepiej powinien chronic ale i jest troszke ciezszy dla DPF niz X-Clean. jest tez drozszy.
Czy nie zauwaze roznicy miedzy nimi i brac ten tanszy
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość