Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Aktywny tempomat - czy warto?

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Aktywny tempomat - czy warto?

Postprzez facet03 » 24 marca 2018, 06:35

Mam na weekend na testy Arone, jestem właśnie po małej trasie i aktywny tempomat sprawdza się bardzo dobrze. Jechałem w długiej kolumnie aut, nie było miejsca gadzie wyprzedzić - krajowa 11, duży ruch. Ustawiony tempomat sprawdza się dobrze, chociaż czasem jak ktoś mocno zmniejszy prędkość z przodu to auto gwałtownie hamuje.. z manualem można zmieniać biegi nie wyłączając tempomatu..
facet03
Cupra
Cupra

Region: zagranica
Auto: Leon
Silnik: CJXA 2.0

Reklama

Postprzez komoornik » 24 marca 2018, 10:31

oliverasek napisał(a):Ja osobiście miałem aktywny tempomaty z ACC w DSG i sprawdzał się bardzo dobrze, dlatego bardzo się zdziwiłem oglądając filmy autocentrum z golfem gtd bodajże gdzie uznawali ACC za skrajnie nieskuteczne. Jedyna ułomność tych systemów ukazywała się na autostradzie, kiedy chcąc wyprzedzić auto jadące na prawym pasie, ja już połową auta byłem na lewym pasie, jednocześnie zmniejszając odległość do wyprzedzanego auta i nagle ZONK, ACC samo gwałtownie hamowało do prędkości auta które miałem wyprzedzić. Działał tak jak ktoś wyżej wspomniał do 160 km/h
(Cupra 265)

Poprawili to w polifcie, dodali tzw. asystenta wyprzedzania - po włączeniu kierunkowskazu auto nie zwalnia (ewentualnie przyspiesza) nawet jeśli radar rozpoznaje auto przed nami.
komoornik
Sport
Sport

Auto: Golf 7.5 1.5 TSI
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez czapel » 24 marca 2018, 16:26

komoornik napisał(a):
oliverasek napisał(a):Ja osobiście miałem aktywny tempomaty z ACC w DSG i sprawdzał się bardzo dobrze, dlatego bardzo się zdziwiłem oglądając filmy autocentrum z golfem gtd bodajże gdzie uznawali ACC za skrajnie nieskuteczne. Jedyna ułomność tych systemów ukazywała się na autostradzie, kiedy chcąc wyprzedzić auto jadące na prawym pasie, ja już połową auta byłem na lewym pasie, jednocześnie zmniejszając odległość do wyprzedzanego auta i nagle ZONK, ACC samo gwałtownie hamowało do prędkości auta które miałem wyprzedzić. Działał tak jak ktoś wyżej wspomniał do 160 km/h
(Cupra 265)

Poprawili to w polifcie, dodali tzw. asystenta wyprzedzania - po włączeniu kierunkowskazu auto nie zwalnia (ewentualnie przyspiesza) nawet jeśli radar rozpoznaje auto przed nami.

mam przed lifta i tak nie mam, mam dsg i aktywny i zawsze jak daje kierunkowskaz do przyspiesza.
czapel
Sport
Sport

Region: małopolskie
Auto: Leon Fr 5F
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez sdss » 24 marca 2018, 16:31

Potwierdzam.
Obrazek Leon ST DSG
Obrazek Fabia 3
sdss
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR
Silnik: CDLA 2.0

Postprzez kamivil » 24 marca 2018, 16:47

W połączeniu z lane assist aktywny temp. będzie przyspieszal bo monitoruje tylko obszar Twojego pasa (jeśli są czytelne linie) . Bez lane assist nie zaweza obszaru i jak złapie pojazd na drugim pasie będzie hamowal.
kamivil
Stella +
Stella +

Region: mazowieckie
Auto: Cupra 300 4Drive

Postprzez oliverasek » 25 marca 2018, 00:53

Jasne, że wprost nie służy, ale raczej przy wyprzedzaniu na autostradzie staram się wracać na prawy pas, a nie ciąć lewym pasem na długich i taka sytuacja miała miejsce. Aczkolwiek apropos mojego poprzedniego posta, niesamowite jak opiniotwórczy jest ten film Autocentrum z kartonami, byłem dzisiaj oglądać z kolegą jedną Cuprę z otomoto, mówię coś, że nie ma aktywnego tempomatu/front assist. A właściciel mi od razu " Paaanie, ten aktywny tempomat to są pieniądze wywalone w błoto, ja to widziałem jak testowali to auto ciągle w kartony wjeżdżało" :roll:
oliverasek
Stella +
Stella +

Auto: CUPRA 280
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez trixtin » 25 marca 2018, 00:59

Po prostu czytanie instrukcji nie boli. Pewnie gdyby Zahar, inni testerzy i ludzie do niej spojrzeli, to nie byłoby tego calego gadania, że nie działa itp...

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
trixtin
Signo
Signo

Auto: Seat Leon ST

Postprzez flito » 25 marca 2018, 12:54

dorzucę coś od siebie.

Aktywny tempomat w połączeniu z line assist i automatyczna skrzynia biegów to mistrzostwo świata.
Dojeżdżam do pracy 30 km drogą krajową. Gdy włączę ACC po wjechaniu na główną drogę tak wyłączam dopiero w pracy. Bez dotykania hamulca i gazu;) Jedyna sytuacja gdzie trzeba pamietac o hamowaniu to gdy jedziemy pierwsi w kolumnie i zaświeci się czerwone światło.
Metodyka Zachara podczas pomiarów była błędna.. front assist zadziałał mi już kilka razy bezbłędnie. Nie mam obaw że moja dziewczyna wiedzie komuś w tyłek;)
flito
Signo
Signo

Auto: Seat LEON
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez szawli » 25 marca 2018, 19:04

Jak ktoś robi długie trasy - mam, polecam, działa świetnie.
szawli
Stella
Stella

Postprzez literat » 25 marca 2018, 19:24

marwisn napisał(a):Asystent świateł działa słabo bo to prosty system oparty na kamerze, która wypatruje świateł z przeciwka i włącza długie zerojedynkowo. W normalnym ruchu i przy obecnym jego natężeniu trafić pustą drogę po horyzont to jak trafić w lotka.

To chyba u mnie (1.4 po FL) jest jakas inna wersja bo działa genialnie. Właśnie dla mnie to razem z ACC oraz LA są genialne. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to jeżeli przede mną jedzie ktoś kto z tyłu ma świeczki zamiast żarówek to automat wyłącza światła chyba trochę za późno - pozy tym jednym przypadkiem to nie mam nic do zarzucenia asystentowi
literat
Stella +
Stella +

Region: lubuskie
Auto: Leon III i IV

Postprzez marwisn » 25 marca 2018, 20:10

Ja też mam po lifta.

Automatyczne długie włączyły się kilka razy jak droga była puściutka. Pojawienie się auta z przeciwka nawet kilkaset metrów przede mną od razu powoduje powrót do mijania.
marwisn
Sport
Sport

Auto: Leon 5F EX

Postprzez flito » 25 marca 2018, 20:34

marwisn napisał(a):Automatyczne długie włączyły się kilka razy jak droga była puściutka

Serio? U mnie na odcinku 40 km w nocy (w poście wyżej napisałem 30 ale mam 40 :) ) długie włączają się praktycznie kilkanaście razy. Gdy podłączę kamerkę wrzucę nagranie
flito
Signo
Signo

Postprzez marwisn » 25 marca 2018, 20:38

Wrzuć jak możesz. Chcialbym to zobaczyć.
marwisn
Sport
Sport

Postprzez kamskam » 28 marca 2018, 01:57

Witajcie mam pytanie planuje zakup Ibizy 1.5 i czy da się wyłączć aktywny tempomat? W sensie zeby dzialal on jak zwykly, a nie jak aktywny? Czy aktywny musi byc zawsze aktywny? W ibizie chyba nie ma asystenta pasa wiec co wtedy jak pojazd po prawo bedzie jechal wolniej? Zahamuje mi? Wtedy wolalbym zapiac 170 na tempomacie lewy pas i długa bez zadnych udziwnien.
kamskam
Stella
Stella

Auto: Mondeo
Silnik: CAYC 1.6

Postprzez piorun » 28 marca 2018, 06:17

To może po prostu nie dopłacaj do aktywnego skoro go nie chcesz? Będziesz miał zwykły i 900pln w kieszeni...

Ale nawet bez lane assist na pewno to tak nie działa, mam znajomego co ma w fabii aktywny tempomat (również nie ma opcji lane assist) i także bardzo sobie chwali...
piorun
Signo
Signo

Region: mazowieckie
Auto: Seat Leon 5F

Postprzez kamskam » 28 marca 2018, 06:54

Witam, na 900 zl mi az tak nie zalezy w tym wypadku bo dopłata jest "mała" w Fabii 1600. Ale chodzi o to, że przewertowalem instrukcje od Ibizy i tam sa zastrzezenia ze moze zle dzialac ACC tu tu tu i tam. Wiec wedlug mnie powinna byc opcja zmiany miedzy aktywnym a pasywnym i nie wiem co zrobic kurcze. Bo przykladowo na prostej trasie takto ustawiam zalozmy w Szwajcarii 50 km/h i jedzie po tych zakretach. A jak ustawie aktywny to wykryje mi cos czego nie ma i po hamulcach. Tego sie obawiam.
kamskam
Stella
Stella

Postprzez facet03 » 28 marca 2018, 07:03

Jeździłem Aroną z aktywnym tempomatem bez line assist. Aktywny działa tylko wtedy kiedy jedziesz za kimś, jeżeli chcesz go wyprzedzić i zjeżdzasz na lewy pas, tempomat Tobie nie wyhamuje - chyba że ktoś już jedzie przed Tobą lewym pasem.
facet03
Cupra
Cupra

Region: zagranica
Auto: Leon

Postprzez komoornik » 28 marca 2018, 09:12

kamskam napisał(a):Witajcie mam pytanie planuje zakup Ibizy 1.5 i czy da się wyłączć aktywny tempomat? W sensie zeby dzialal on jak zwykly, a nie jak aktywny? Czy aktywny musi byc zawsze aktywny? W ibizie chyba nie ma asystenta pasa wiec co wtedy jak pojazd po prawo bedzie jechal wolniej? Zahamuje mi? Wtedy wolalbym zapiac 170 na tempomacie lewy pas i długa bez zadnych udziwnien.

Nie bój żaby. Hamowanie że względu na wykrycie auta na prawym pasie wymaga na prawdę ostrego łuku, takiego na którym 140 km/h to już nawet granicą rozsądku.

A tak to hamować Cię może jak będzie wolniejszy pojazd na lewym pasie, ale da się to wyłączyć.
komoornik
Sport
Sport

Postprzez tatian » 28 marca 2018, 15:27

Ja nie mam lane assist i acc sobie chwalę. Acc działa jak go włączysz a nie zawsze. I nie bój się nie wyhamowywuje bez sensu.
Obrazek
Był Seat Ibiza 1.2 (64 KM)
Był Seat Leon 1.9 TDI (110 KM)
Był Seat Leon 1.8 TSI (160 KM)
Był VW Golf MK VII 2.0 TDI (150 KM)
Był VW Golf 7.5 GTI (245 KM)
Jest Renault Clio IV 0.9 TCe (90KM)
tatian
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Renault Clio IV
Silnik: inny

Postprzez kamskam » 28 marca 2018, 17:04

Dziekuje za odpowiedzi. Czyli da sie wylaczyc aktywnosc tempomatu? Studiowalem instrukcje od Ibizy i nie bylo takiej informacji? To ja juz nie wiem :) Przykladowo ustawiam 160 km/h i nie chce aby mi sam zwalnial przed pojazdem to co mam zrobic?
kamskam
Stella
Stella

Postprzez marekwar » 28 marca 2018, 17:40

Wyłącznie kierunkowskaz w lewo i wyprzedzanie bez zwalniania.
Nie ma opcji aby z adaptacyjnego tempomatu zrobić zwykły bo po co - aby uderzyć w tył pojazdu?
ACC można tylko wyłączyć całkowicie lub włączyć w pełnej funkcjonalności ACC.
marekwar
Sport
Sport

Region: łódzkie
Auto: Leon ST Xcellence

Postprzez artospaj » 28 marca 2018, 19:11

Ja od siebie powiem, że aktywny tempomat "zwróci" Ci się przy pierwszym uratowanym dzwonie. Mi tak się przydarzyło parę dni temu i byłem w ciężkim szoku jak skutecznie zareagował samochód. Gdyby nie automatyczne awaryjne hamowanie, na 100% skończył bym podróż na tyłku poprzedzającego samochodu.
artospaj
Stella +
Stella +

Auto: Leon X-Perience 2018

Postprzez flito » 28 marca 2018, 20:37

artospaj napisał(a): że aktywny tempomat "zwróci" Ci się przy pierwszym uratowanym dzwonie

zgadza się;) W prawdzie czasem zahamuje tak, że można zęby o kierownice wybić, ale przynajmniej auto całe ;)
flito
Signo
Signo

Postprzez kamskam » 28 marca 2018, 20:38

Dziekuje za odpowiedzi rozumiem, że wyjechal Ci nagle samochod i aktywny tempomat przyhamowal? A to nie zadzialal przypadkiem front assist? Mały off top czy Wy jak zamawialiscie auto to podpisywaliscie umowe gdzie bylo napisane ze dealer moze podniesc cene auta miesiac przed odbiorem? Czy to ten akurat tak kombinuje i nalezy isc do innego?
kamskam
Stella
Stella

Postprzez flito » 28 marca 2018, 22:37

https://youtu.be/s1GgmYZ61kY

na żywo test Light assist

-- 28 marca 2018, 23:37 --

z Youtube live nic nie wyszło bo zasięg nie wyciągnął transferu... tutaj nagrane video https://youtu.be/lgsLDQaWUsk (najlepiej widać w lesie)
flito
Signo
Signo

Postprzez artospaj » 29 marca 2018, 06:30

kamskam napisał(a):Dziekuje za odpowiedzi rozumiem, że wyjechal Ci nagle samochod i aktywny tempomat przyhamowal? A to nie zadzialal przypadkiem front assist?

Asystentów,z tego co pamiętam, kupuje się w pakiecie, dlatego uogólniłem :) A sytuacja na drodze była trochę inna - samochód z przodu nagle zahamował kiedy ja patrzyłem do góry, na światła.

kamskam napisał(a):Mały off top czy Wy jak zamawialiscie auto to podpisywaliscie umowe gdzie bylo napisane ze dealer moze podniesc cene auta miesiac przed odbiorem? Czy to ten akurat tak kombinuje i nalezy isc do innego?

Ja miałem coś takiego przy zakupie. Pytałem o powody i stwierdził że to ich furtka bezpieczeństwa na wypadek np zmian wysokości cła. Pamiętaj tylko żeby było jasno napisane przy zamówieniu że płacisz zaliczkę (a nie zadatek), co daje Ci to potem możliwość odstąpienia od umowy bez konsekwencji finansowych.
artospaj
Stella +
Stella +

Auto: Leon X-Perience 2018

Postprzez klw » 29 marca 2018, 07:23

artospaj napisał(a):Pamiętaj tylko żeby było jasno napisane przy zamówieniu że płacisz zaliczkę (a nie zadatek), co daje Ci to potem możliwość odstąpienia od umowy bez konsekwencji finansowych.

Nie wiem jak w Seacie, ale w Volkswagenie zabezpieczają się odpowiednimi zapisami w umowie. Gdy zechcesz zwrotu zaliczki, to wystawią fakturę za np. transport albo parking na tę samą kwotę co zaliczka :)
klw
Stella
Stella

Region: pomorskie

Postprzez mass85 » 29 marca 2018, 07:47

Mam ACC i Lane Asist w manualu i w każdym kolejnym aucie będzie to dla mnie obowiązkowe, podstawowe wyposażenie. Z ACC korzystam na okrągło, także w mieście. Ewentualna potrzeba zmiany biegu nie jest żadnym problemem, trwa tylko chwilę. Problemem jest ciągłe utrzymywanie nogi na gazie, które wymaga niewielkiego, ale stałego napięcia mięśni.

Nie ma problemu z wyprzedzaniem na autostradzie. Nawet jeśli spóźnię się z wyprzedzaniem, podjadę za blisko samochodu przede mną i ACC zacznie zwalniać, to wrzucenie kierunkowskazu i rozpoczęcie wyprzedzania powoduje, że samochód od razu próbuje wrócić do ustawionej prędkości.
mass85
Stella
Stella

Auto: Leon 2016 FR 150KM

Postprzez kamskam » 29 marca 2018, 08:49

A czy ubezpieczenie sie tez wpisuje na zamowieniu?
kamskam
Stella
Stella

Postprzez marwisn » 29 marca 2018, 10:47

kamskam napisał(a):A czy ubezpieczenie sie tez wpisuje na zamowieniu?

A jaki to ma związek z tematem :shock: ? Już chyba lepszy temat do takich pytań to ten : viewtopic.php?f=1&t=41255&p=723390&hilit=zakup+leona#p723390

Ubezpieczenie możesz brać u dealera lub gdzie indziej. Nie ma nic wspólnego z zamawianiem auta.
marwisn
Sport
Sport

Postprzez Oskarbartnicki » 1 kwietnia 2018, 18:01

Mam te opcje w swoim Leosiu. Jesli jezdzisz trasy warto... Ulatwia bardzo zycie i jest wygodne. Ja nie narzekam i szczerze polecam.... tym bardziej ze dostalem go w paliesie promocyjnym doslownie za grosze... W miescie nawet systemu nie testowalem.....
Oskarbartnicki
Stella
Stella

Auto: Leon St Fr

Postprzez Tomek-FmLeasing » 14 czerwca 2018, 08:02

komoornik napisał(a):A tak to hamować Cię może jak będzie wolniejszy pojazd na lewym pasie, ale da się to wyłączyć.

Można to jakoś wyłączyć? Żeby móc wyprzedzać prawym pasem? Wie ktoś jak? Z góry dzięki.
Tomek-FmLeasing
Stella
Stella

Auto: VW

Postprzez michal84 » 14 czerwca 2018, 09:15

Tomek-FmLeasing napisał(a):
komoornik napisał(a):A tak to hamować Cię może jak będzie wolniejszy pojazd na lewym pasie, ale da się to wyłączyć.

Można to jakoś wyłączyć? Żeby móc wyprzedzać prawym pasem? Wie ktoś jak? Z góry dzięki.
ACC jest zintegrowany z kamerą i rozpoznaje pasy ruchu. Nie zauważyłem, aby pojazd na pasie obok wpływał na jego pracę. Korzystam z tego systemu dużo i bardzo rzadko trzeba pomóc sobie gazem ( który ma pierwszeństwo przed acc,ale nie wyłącza acc). Ogólnie kupując Leona acc po prostu było w jakimś tam pakiecie, ale jest to miód na drogi za miasto, teraz zmieniam auto i przy wyborze kolejnego acc było podstawowym punktem wyposażenia. Bardzo polecam zakup acc.
michal84
Signo
Signo

Auto: Leon 5F FR MY2016

Postprzez marekwar » 14 czerwca 2018, 17:52

Można wyprzedzać dowolnym pasem, wystarczy wrzucić kierunkowskaz przed zmianą pasa i dalej jazda o ile jest przestrzeń.
Kierunkowskaz wyłącza na moment Lane Assist (tu działa kamera) a radar (ACC) odpowiedzialny za utrzymanie odległości widzi wąsko wzdłuż pasa wspierany przez odpowiednie algorytmy.
Gdyby było inaczej to jazda z ACC na wąskiej dwukierunkowej asfaltówce bez pasów albo na ślimaku gdzie radar strzela w barierki byłaby niemożliwa.
A tak nie jest.
marekwar
Sport
Sport

Region: łódzkie
Auto: Leon ST Xcellence

Postprzez trezor » 15 czerwca 2018, 07:58

No nie jest tak do końca. A przynajmniej nie jest w MY17.
A jak jast? Mianowicie jeśli jedziesz prawym pasem, a ktoś jedzie pasem z Twojej lewej strony, to oczywiście jest rozróżniany, jak pojazd na pasie obok (tak jest prezentowany na wyświetlaczu), ale samochód zwalnia dokładnie tak samo, jakby był przed Tobą. Jeśli nie użyje się pedału gazu, to sam nie wyprzedzi. I o to pewnie koledze Tomek-FmLeasing chodziło.
trezor
Sport
Sport

Auto: C300

Postprzez gdx » 15 czerwca 2018, 12:37

Popchnij dźwignie ACC do przodu
gdx
Stella +
Stella +

Auto: mercedes
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez trezor » 15 czerwca 2018, 13:33

... i wyłącz ACC. :D
trezor
Sport
Sport

Postprzez jaras1221 » 17 czerwca 2018, 08:59

a czy ACC przy hamowaniu przed wolniej jadącym samochodem włącza światła hamowania? Bo tak sie zastanawiam szybko podjeżdżając ...hmm
jaras1221
Stella
Stella

Auto: seat leon fr sw
Silnik: CDLA 2.0

Postprzez biz0n » 17 czerwca 2018, 09:35

Oczywiście, inaczej wielu z nas odwiedzało by blacharza [emoji39]

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Obrazek
biz0n
Signo
Signo

Region: śląskie
Auto: Seat Leon Xcellence
Silnik: CZCA 1.4

Postprzez Tomek-FmLeasing » 19 czerwca 2018, 08:07

trezor napisał(a):samochód zwalnia dokładnie tak samo, jakby był przed Tobą. Jeśli nie użyje się pedału gazu, to sam nie wyprzedzi. I o to pewnie koledze Tomek-FmLeasing chodziło.

Dokładnie :)
O'K, czyli wygląda na to, że trzeba z tym żyć...
Tomek-FmLeasing
Stella
Stella

Postprzez dudek_jd » 19 czerwca 2018, 08:51

trezor napisał(a):Mianowicie jeśli jedziesz prawym pasem, a ktoś jedzie pasem z Twojej lewej strony, to oczywiście jest rozróżniany, jak pojazd na pasie obok (tak jest prezentowany na wyświetlaczu), ale samochód zwalnia dokładnie tak samo, jakby był przed Tobą.

To trochę lipton, konkurencja z wyższej półki robi tak że wystarczy kierunek i delikatne rozpoczęcie manewru zmiany pasa i auto samo przyspiesza. Może zrobią aktualizację kiedyś?

jaras1221 napisał(a):a czy ACC przy hamowaniu przed wolniej jadącym samochodem włącza światła hamowania? Bo tak sie zastanawiam szybko podjeżdżając ...hmm

Jak zmniejszasz prędkość ustawioną na tempomacie o większą wartość to też hamuje hamulcami i włącza światła stop, a nie tak jak w zwykłym tempomacie zwalnia silnikiem
-Dobrze Pan jeździ?
-Nie, ale szybko.
dudek_jd
Sport
Sport

Auto: Leon 5F

Postprzez trezor » 19 czerwca 2018, 09:00

dudek_jd napisał(a):trezor napisał(a):
Mianowicie jeśli jedziesz prawym pasem, a ktoś jedzie pasem z Twojej lewej strony, to oczywiście jest rozróżniany, jak pojazd na pasie obok (tak jest prezentowany na wyświetlaczu), ale samochód zwalnia dokładnie tak samo, jakby był przed Tobą.

To trochę lipton, konkurencja z wyższej półki robi tak że wystarczy kierunek i delikatne rozpoczęcie manewru zmiany pasa i auto samo przyspiesza. Może zrobią aktualizację kiedyś?

Jak włączysz kierunek to tak jest. Ale przecież jak jedziesz prawym pasem, a lewy jest zajęty, to nie jedziesz na kierunku.
trezor
Sport
Sport

Postprzez dudek_jd » 19 czerwca 2018, 09:06

Czyli czekaj, jak jedziesz prawym a lewy zajęty to on jest taki cwany że nie pozwala Ci z prawej wyprzedzić?
-Dobrze Pan jeździ?
-Nie, ale szybko.
dudek_jd
Sport
Sport

Postprzez trezor » 19 czerwca 2018, 09:10

dudek_jd napisał(a):Czyli czekaj, jak jedziesz prawym a lewy zajęty to on jest taki cwany że nie pozwala Ci z prawej wyprzedzić?

Dokładnie tak. Pokazuje Ci na wyświetlaczu samochód po lewej stronie i zwalnia do jego prędkości.
trezor
Sport
Sport

Postprzez dudek_jd » 19 czerwca 2018, 10:09

a to tego nie zauważyłem i nie zrozumiałem o co Wam chodzi :P to to fajne, na mieście pewnie irytuje ale na trase spoko
-Dobrze Pan jeździ?
-Nie, ale szybko.
dudek_jd
Sport
Sport

Postprzez komoornik » 21 czerwca 2018, 00:32

trezor napisał(a):samochód zwalnia dokładnie tak samo, jakby był przed Tobą. Jeśli nie użyje się pedału gazu, to sam nie wyprzedzi. I o to pewnie koledze Tomek-FmLeasing chodziło.

Nie, nie trzeba z tym żyć.

Odpowiada za to Byte 2 Bit 5 w sterowniku 13
komoornik
Sport
Sport

Postprzez trezor » 21 czerwca 2018, 06:36

komoornik napisał(a):

Nie, nie trzeba z tym żyć.

Odpowiada za to Byte 2 Bit 5 w sterowniku 13

:brawo:
trezor
Sport
Sport

Postprzez Tomek-FmLeasing » 21 czerwca 2018, 11:59

komoornik napisał(a):Odpowiada za to Byte 2 Bit 5 w sterowniku 13

Luks - dzięki za info.

Myślisz, że ogarną to w ASO, czy raczej trzeba szukać dostępu do interfejsu na własną rękę?
Tomek-FmLeasing
Stella
Stella

Postprzez komoornik » 22 czerwca 2018, 00:01

VAS trochę inaczej działa.

Prościej chyba znaleźć kogoś w okolicy z VCDS czy OBD11.
komoornik
Sport
Sport

Postprzez michuFR » 31 lipca 2018, 23:33

U siebie mogę jechać na tempomacie max 160 km/h/ Mogę to jakoś zmienić z poziomu menu?
To że radar wykrywa rowerzystów to zauważyłem. Ale czy pieszych też wykrywa?
michuFR
Sport
Sport

Region: dolnośląskie
Auto: Leon FR 5F
Silnik: CZCA 1.4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne