Czy już zamawiać rzeczoznawcę, czy nie?

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Albert1988 napisał(a):Kiedyś słyszałem od kogoś z fabryki, że Tak może być jak w trakcie malowania jednego auta skończy się farba i musza dać kolejną puszkę
maciek89 napisał(a):Eleonor piszę o wpadkach opisywanych tu kilkukrotnie na forum czyli purchle z rdzą pod spodem w nowym aucie na dachu lub na klapie bagażnika oraz moim przypadku z dosłownie odpadającym lakierem z progów (chcesz prześlę ci fotki)- komediaSzpary mam równiutkie i lampy prosto zamontowane i o dziwo nie parują. Odprysków moc i nie ma co zwalać na eko-lakier wodorozcieńczalny, bo jakoś choćby w Volvo maska nie potrafi przyjąć odprysków przy dużo większym przebiegu, a w tandetnych leonkach odchodzi do podkładu. pod tym względem vag osiągnął już poziom japończyków i koreańczyków, czyli gorzej się nie da (kiedyś tak nie było ale jeszcze to zależy od marki vaga i konkretnego lakieru).
A jeśli piszesz, że nie można dać czarnego podkładu pod czerwony lakier to jesteś w dużym błędzie, bo akurat u mnie w Cuprze jest czarny podkład pod emocion red. Dzięki temu też ten lakier robi fajne wrażenie w słońcu. 2mc po odebraniu auta gość mi busem przerysował tylny zderzak i błotnik i miałem naprawiane w aso (pgd kraków) no i prześwitywał czarny podkład, bo rzucili za mało bazy (oczywiście reklamowałem i polakierowali ponownie)
Natomiast zgodzę się, że szpary w nowych renault to jest kpina totalna..
@Krzyzak jeśli defekt lakierniczy na tych drzwiach był wykryty podczas kontroli jakości na terenie fabryki, a o tym piszę to chyba raczej dealer i tak nie będzie o tym poinformowany
maciek89 napisał(a):Eleonor ....jeśli piszesz, że nie można dać czarnego podkładu pod czerwony lakier to jesteś w dużym błędzie, bo akurat u mnie w Cuprze jest czarny podkład pod emocion red. Dzięki temu też ten lakier robi fajne wrażenie w słońcu
maciek89 napisał(a):... po naprawie tylnego zderzaka w ASO w słońcu było widać czarną poświatę i stwierdził gość w PGD, że podkład przebija- jak to wyjaśnisz? Kod na kubku z dorobionym lakierem mam LS3H
maciek89 napisał(a):Eleonor no ja mam pod odpryskami na masce czarne...
Krzyzak napisał(a):Dealer się odezwał z pytaniem jakie są moje oczekiwania w tej sytuacji. A mówiąc szczerze to moje pierwsze auto, pierwsza taka sytuacja w życiu. Nie wiem jakie mam oczekiwania. Na pewno możliwa jest tu jakaś rekompensata finansowa, bo przy odsprzedaży czy szkodzie parkingowej (gdyby likwidator szkód badał miernikiem auto) to będą wątpliwości, problemy, zaniżenie wyceny itd. Ale ile można ugrać?
Wizerunkowo jest kiepsko, ja też odczuwam spory dyskomfort, utratę zaufania itd.
Ktoś miał podobną sytuację? podpowie jak to rozegrać?
Na pewno wtedy na każdym elemencie będzie ok 240 mikronów ... nie wiem czy właścicielowi coś takiego będzie odpowiadało tym bardziej , że robota może być spartaczona.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości