Dla mnie to śmieszna gwarancja.
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
bigmazi napisał(a):Dla mnie to śmieszna gwarancja.
bigmazi napisał(a):Piszesz, że dostałeś auto zastępcze... W Białymstoku nad ladą jest kartka, że auto zastępcze jest płatne - chyba 60 zł. Tłumaczą się, że korzystają z zewnętrznej firmy. Jasne! Wydzielili sobie podfirmę u siebie. Korzystalem, bo musiałem, żeby nie być uziemionym przy przeglądzie mego auta. Każą łacić za leciwą, śmierdzącą fajkami Ibizę. Więc Corolla jaka dostałeś to luksus.
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
bigmazi napisał(a):Piszesz, że dostałeś auto zastępcze... W Białymstoku nad ladą jest kartka, że auto zastępcze jest płatne - chyba 60 zł. Tłumaczą się, że korzystają z zewnętrznej firmy. Jasne! Wydzielili sobie podfirmę u siebie. Korzystalem, bo musiałem, żeby nie być uziemionym przy przeglądzie mego auta. Każą łacić za leciwą, śmierdzącą fajkami Ibizę. Więc Corolla jaka dostałeś to luksus.
KubaaBia napisał(a):[quote=
Kartka odnośnie mobilności jest, ale ostatnio sam korzystałem z lawety serwisu bo cos auto nie chciało odpalić i wezwałem lawetę przez assistance VAGa i normalnie auto scholowane na serwis Seata po czym dostałem bezpłatnie samochód zastępczy. Oczywiście za paliwo sam musisz później zapłaci ale to wiadomo.
bigmazi napisał(a):KubaaBia napisał(a):[quote=
Kartka odnośnie mobilności jest, ale ostatnio sam korzystałem z lawety serwisu bo cos auto nie chciało odpalić i wezwałem lawetę przez assistance VAGa i normalnie auto scholowane na serwis Seata po czym dostałem bezpłatnie samochód zastępczy. Oczywiście za paliwo sam musisz później zapłaci ale to wiadomo.
BO korzystałeś z Seat Mobility Serwis. A ja piszę tu o jakiejś tam gwarancji mobilności.
A tak na marginesie, to auto nie chciało Co odpalić w trasie, czy gdzieś pod domem? Jaka była odległość do domu. Pytam, bo się zastanawiam, czy jak auto mi utknie pod domem, to zrobią mi holowanie do serwisu?
Ciekawa informacja.marwisn napisał(a):Nie wiem jak jest w Seacie. W Oplu warunkiem otrzymania auta zastępczego na czas naprawy było zgłoszenie usterki przez ich assiatance.
Auto postawione samodzielnie na serwis wykluczało otrzymanie zastępczaka.
Tak jest u większości ubezpieczycieli: jeśli do serwisu nie zabierze cię z drogi laweta, tylko dojedziesz tam sam: nie dostaniesz auta zastępczego.sarius napisał(a):Ciekawa informacja.
Dzięki za informację. Oby się nigdy nie przydała, ale dobrze wiedzieć, jak postępować.servo napisał(a):Tak jest u większości ubezpieczycieli: jeśli do serwisu nie zabierze cię z drogi laweta, tylko dojedziesz tam sam: nie dostaniesz auta zastępczego.sarius napisał(a):Ciekawa informacja.
Dlatego, kiedy auto zepsuje ci się i stanie 3 metry od bramy autoserwisu - broń boże nie spychaj go tam, tylko dzwoń po lawetę z Assistance!
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości