Koledzy ułamano mi zaczep/uchwyt/suwak regulacji kratki nawiewu pasazera. I teraz pytanie, da sie to jakos dokupic? A jak nie to jak wyjac ten nawiew? Gdyz moze by mi sie udalo cos podkleic ale jak jest zamontowane to dostep za slaby...
celinskip, a wyłamało się czy wyskoczyło z zatrzasków bo jak to drugie to da się to bez problemu naprawić ,
jest z tym zabawy bo to prawie jak klocki lego ale naprawić się da , co nie zmienia faktu że trzeba to wyjąć , co też nie jest problemem
Szukasz ubezpieczenia Oferta każdego TU
- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe - Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S. - Ubezpieczenia Na Życie NNW
celinskip, cała kratka jest po prostu wciśnięta z zewnątrz , trzeba ją albo podważyć np. śrubokrętem ( bardzo delikatnie aby niczego nie uszkodzić , ja tak zawsze robię ) lub włożyć do środka np. 2 druty z wieszaków do ubrań , dobrze w środku zaczepić i pociągnąć do siebie ( tylko tak zaczepić aby nic więcej nie uszkodzić z ruchomych części )
Szukasz ubezpieczenia Oferta każdego TU
- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe - Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S. - Ubezpieczenia Na Życie NNW
Kozak, możesz opisać jak się naprawia te "klocki lego" bo mi wyskoczyły te uchwyty w obu środkowych kratkach Kratki są ustawione dobrze i dmuchają w dobrym kierunku, ale chodzi o sam fakt, że coś jest nie tak jak powinno...
Cześć.
Czy ktoś mógłby podać numer (ETKA?) tej okrągłej kratki nawiewu (jak pisał nixu, całego kompletu). Połamałem sobie te ruchome języczki i pora wymienić...
Ewentualnie gdyby ktoś znał cenę nowego to będę wdzięczny za podanie.
Pzdr.
Witam! Odświeżę temat, bo muszę wyjąć okrągłą kratkę nawiewu od strony kierowcy, ale nie daję rady. Sposób Kozaka (z drutami) nie skutkuje - boję się na maxa ciągnąć, bo połamię te listki jak mi się drut ześlizgnie z obudowy kratki. I tak dość mocno ciągnąłem - nie wychodzi. Tam są takie cztery sprężynujące zaczepy (na zewnątrz), które trochę widać jak się zdejmie pokrywy bezpieczników. Niestety dostęp do nich jest bardzo ograniczony a myślę, że to one właśnie trzymają. Widziałem gdzieś na forum VW takie narzędzie specjalne do wyciągania kratki z bory - długi pasek blachy zakrzywiony na końcu z uchwytem. Może takie coś jest potrzebne? A może ktoś ma jakiś inny pomysł.
Ja wymieniałem to kiedyś u siebie, bo miałem popękane. Nie ma opcji żeby to jakimiś drucikami wyciągnąć - ja bym nie kombinował, bo jeszcze uszkodzisz sobie kokpit. Mnie udało się wyrwać dopiero dwoma kombinerkami ale i tak z wielkim problemem. Oczywiście niszcząc przy tym kratkę. Kup sobie używkę i wymień.
Cześć. Ja sobie ułamałem i po zakupie nowej kompletnej z alle... poddałem się z wymianą całej i wymieniłem wyłącznie te łopatki i cięgiełka. Można dość łatwo (z wyczuciem) zdjąć tą okrągłą obwódke (u mnie jakiś tam kolor tytanowy). Jak ją zdejmiesz to te łopatki już same wychodzą do ręki niczym klocki lego. Jak je wyjmiesz to rura zostaje goła (np do czyszczenia) ale mimo to nie udało mi się jej wyjąć a ciągnąłem mocno i wiedząc gdzie się trzyma (miałem obok na fotelu taką samą). Wymieniłem jedynie łopatki i obwódkę na klik wcisnąłem. Jeżeli nie musisz, nie wyciągaj.
odświeżę kotleta. Jak zdjąć ringi (obwódki) nawiewów bocznych (okrągłych) na desce w 1P? ktoś ma jakiś patent bez zbytniej dewastacji powostałych elementów ?
Ja tylko widziałem jak ściągał je mój spec w Łodzi. Trochę się z nimi namęczył. Używał takich zakrzywionych na końcu drutów, wkładał przez kratkę do środka i coś tam w podważał, niestety to było w październiku i tylko tyle pamiętam Będę u niego w weekend to zapytam.
desmo napisał(a):a myślałem że wystarczy obrócić wokół osi i już
To niestety byłoby za proste. Z tego co mi mój fachowiec powiedział to podwijał tworzywo deski rozdzielczej dookoła kratki nawiewu i wtedy czymś podważał zatrzaski. Są cztery.
Trzeba to robić w ciepłym pomieszczeniu bo jak jest zimno to deska jest twarda i nie da rady jej podciągnąć. Mozolna praca.
Można ewentualnie zdjąć całą deskę i wyjąć je od środka, będzie lepszy dostęp
witam, czy ktos demontowal/wymienial kiedys kratki w wentylatorach ? lub tez wyjmowal caly plastik od wentylatora (lewy lub prawy)? czy trzeba zdejmowac caly kokpit aby to wyciagnac ?
Cześć, Nie musisz demontować kokpitu całego by zdemontować kratki nawiewów. Boczne z tego co się orientuje to są na zaczepach trzeba je wyszarpać,ale z umiarem. Środkowe by wymontować to musisz wyjąć radio i zdemontować wraz z konsolą od climatronika / klimatyzacji.
Było niebieskie 1M 1.8 AGN 125km Poszła całka w czarne 1P FR 2.0 BWA TFSI 2++ Jest biturbo
dzieki za odp, a co z tymi "okregami" obwodami wentylatorow, ciezko mi to wytlumaczyc te szare elementy kolka ktore tworza "design" prawego i lewego wentylatora. to tez da sie wyjac bez rozbierania kokpitu ?
Nawiewy wychodzą razem z tą obręczą. Wpisz w google kratka nawiewu leon II i zobacz jak wygląda mocowanie. Gdzieś widziałem, że ktoś wsadzał na wysokości zatrzasków cienką listwę metalową między kratkę a kokpit, żeby odchylić zatrzask i wyjąć całość.
dzieki bzykofm, tylko jedna sprawa dla innych, strzalki z dolu z twojego zdjęcia powinny byc bardziej na środku a nie nizej , środek i góra są te zaczepy. plaski śr. wystarczyl i tyle, thx!