To sie vagtune spisal
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
wlkp napisał(a):Proszę o pomoc w ew. wyborze boxa do 1.4 TSI 150 act. Hp factory, speedbuster ? Coś one dają czy raczej to placebo. Pozdrawiam
johnson napisał(a):Z mojego doswiadczenia kazde moje auto bylo na takim poziomie jakosciowym jak jego najtansza wersja. Leon w wersji zaslepka to smietnik wiec jaka ma byc Cupra?
Bedzie trzeszczec, stukac pukac itd. Bazowe a3 jest 2 ligi wyzej.
alehandro napisał(a):DOGI86 napisał(a):obejrzymy ile seria wyplujetak wczoraj zrzucone z kamerki rs3 limo jakoś drastycznie poki co nie odchodzi:
https://www.youtube.com/watch?v=HBDQSKK ... e=youtu.be
A on wiedział, że go ścigasz wogóle?![]()
maciek89 napisał(a):Te nasze leciwe i herlawe Cupry się nieźle odpychają ale w porównaniu do RS3 polift to jest mała przepaść tak w serii jak i potencjale na mody. Z gówna bata nie ukręcisz :p gość z RS3 z tego filmiku jechał w trybie Eco na pół gwizdka i odpisywał na smsa
kondziow napisał(a):Na grupie JB4 Owners PL podzielono się wykresami dla 2.0TSI 220 z Tiguana (box JB4). Przyrosty powalają, prawie 100 koni względem papierowej serii.
CHHB 2.0 TSI 220KM/350Nn DQ500 4x4
Seria - 242KM/359Nm
Mapa 2 - 280KM/422Nm
Mapa 6 - 312KM/472Nm
Czy ktoś wie czym ten silnik różni się od 2.0TSI 190 który zawita do 5F?
Pik napisał(a):Domyślasz się czy wiesz? Jeśli silnik w Leonie też ma oznaczenie CHH, to sugeruje że silnik mechanicznie jest TEN SAM co w Golfie Gti, a wg terminologii VW ostatnia litera odpowiada tylko za wersję oprogramowania...
Pik napisał(a):Domyślasz się czy wiesz? Jeśli silnik w Leonie też ma oznaczenie CHH, to sugeruje że silnik mechanicznie jest TEN SAM co w Golfie Gti, a wg terminologii VW ostatnia litera odpowiada tylko za wersję oprogramowania...
Pik napisał(a):Ostatnia litera - ale w oznaczeniu 4-znakowym!
Pik napisał(a): Czekamy aż ktoś się dowie jakie oznaczenie ma silnik 2.0/190 w Leonie, bo na razie to chyba gdybamy...
kondziow napisał(a):Prawdopodobnie jak w A3 / Arteonie - CZP[A/B]. Taki siedzi w Atece (CZPB). I to jest silnik mocno obcięty mocowo z zupełnie innym osprzętem.
Nie rób zamieszania... Silnik 1,8 to CJSA. Natomiast CJX-y to silniki 2,0 (w Cuprze).schodzącego 1.8 cjxa...
Pik napisał(a):Nie rób zamieszania... Silnik 1,8 to CJSA. Natomiast CJX-y to silniki 2,0 (w Cuprze).schodzącego 1.8 cjxa...
damyok napisał(a):Cześć.
Zakładał ktoś z Was box do 1.4 125 KM - co o tym myślicie? Gdzie na śląsku / małopolsce polecacie?
Co sądzicie o rozwiązaniu typu sterownik DPP Performance promowanym przez 44tuning jako rozwiązanie lepsze dla klasycznego boxa oferowanego np przez vtecha?
https://44tuning.pl/co-to-jest-dpp-perf ... -gwarancji
kondziow napisał(a):damyok napisał(a):Cześć.
Zakładał ktoś z Was box do 1.4 125 KM - co o tym myślicie? Gdzie na śląsku / małopolsce polecacie?
Co sądzicie o rozwiązaniu typu sterownik DPP Performance promowanym przez 44tuning jako rozwiązanie lepsze dla klasycznego boxa oferowanego np przez vtecha?
https://44tuning.pl/co-to-jest-dpp-perf ... -gwarancji
Czytajcie ten temat dokładniej kurde. 44tuning ani vtech to nie są polecane firmy, nawet jak się u nich bierze program to jest to masówka.
andrzejpredator napisał(a):A ja mam takie pytanie odnośnie skrzyni w 1.8 tsi tj. mq250. Spotyka sie opinie że jest słaba itp., że silnik ma potencjał ale skrzynią nie wytrzyma ale tak naprawdę nie znalazłem jeszcze wątku żeby ktos napisał, że mu padła ta skrzynia a sa na forum auta czy to tu czy skoda zrobione na 300 km. Co o tym myslicie?
Marcin75 napisał(a):Diagtronik Janki
mczelny2401 napisał(a):Ja już 1.5 roku i 25 tys. km po czipsie w ckfc i również polecam 400Nm robi robote
mczelny2401 napisał(a):A tak to ok myślałem że wszyscy jadą razem
mczelny2401 napisał(a):A tak to ok myślałem że wszyscy jadą razem
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość