Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
na ile ?michuFR napisał(a):U siebie mogę jechać na tempomacie max 160 km/h/ Mogę to jakoś zmienić z poziomu menu?
To że radar wykrywa rowerzystów to zauważyłem. Ale czy pieszych też wykrywa?
Pik napisał(a):Radar? Chyba jak piesi zakuci by byli w zbroję!A przynajmniej nosili kolczuge heh.
szczepan napisał(a):na ile ?michuFR napisał(a):U siebie mogę jechać na tempomacie max 160 km/h/ Mogę to jakoś zmienić z poziomu menu?
To że radar wykrywa rowerzystów to zauważyłem. Ale czy pieszych też wykrywa?
dragonflymr napisał(a):Dzisiaj robiłem test ACC+LA, LA złapało pasy, był lekki zakręt i korekcja toru trochę przypominała jazdę po pijaku - najpierw prawi dociągnął do prawej strony, później odbił się od lewego oznaczenia pasa... potem już przejąłem sterowanie. Czy mieliście takie przypadki?
dragonflymr napisał(a):Muszę to jeszcze protestować żeby wyczuć kiedy i na ile można zaufać LA.
marekwar napisał(a):To nie ma jeździć jak autonomiczna Tesla - ma zwiększyć szansę przeżycia przy zaśnięciu lub zasłabnięciu, nawet gdy odbija się od prawego i lewego pasa.
LA jest na autostrady i drogi szybkiego ruchu a tam zakręty są dość łagodne. W takich przypadkach LA całkiem nieźle jedzie. Na zwykłych szosach, nawet z dobrymi pasami na środku i krawędzi jezdni, zazwyczaj się nie nadaje a czasem zakręty są za ostre aby LA mogło utrzymać tor jazdy.
Bez osobno płatnej opcji asystenta jazdy w korku LA uruchamia się od prędkości 60km/h.
kamivil napisał(a):oszukuje trzymanie rąk na kierownicy
dragonflymr napisał(a):Dzisiaj robiłem test ACC+LA, LA złapało pasy, był lekki zakręt i korekcja toru trochę przypominała jazdę po pijaku - najpierw prawi dociągnął do prawej strony, później odbił się od lewego oznaczenia pasa... potem już przejąłem sterowanie. Czy mieliście takie przypadki?
kamivil napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=hI9wrMpxmP0
piorun napisał(a):Włącz sobie adaptacyjne prowadzenie po torze, wtedy nie będzie się odbijał tylko starał utrzymywać po środku pasa
servo napisał(a):Nawet nie myślcie o używaniu tego jak "autopilota" w Tesli!
Zgadza się. Już korzystałem z tego systemu w taki (zakazany) sposóbflito napisał(a):aaaale na autostradzie działa świetnie:D np. chcesz rozebrać bluzę / sweter - ustawiasz ACC 100 km/h , asystenta pasa ruchu
Cobra_o7o napisał(a):A ACC - pomimo ustawienia najmniejszego dystansu chce utrzymywać go stanowczo zbyt dużym - jak dla mnie.
Cobra_o7o napisał(a): bo według niego dystans jest zbyt mały i zaczyna hamować
dragonflymr napisał(a):Jest jeszcze Parking Assist - działa oczywiście pry małych prędkościach (chyba poniżej 10 km/h) - ten jest w stanie dać po hamulcach kiedy dojeżdżamy do dowolnej przeszkody (nie musi być w ruchu) - działa zarówno z przodu jak i z tyłu (tu chyba agresywniej) - przynajmniej u mnie, no i parę razy uratował mi już zderzak
dragonflymr napisał(a): jeszcze na szczęście nie testowałem.
michuFR napisał(a):Jak spotkasz pieszego w zbroi to testuj, w innym przypadku nie polecam
sql napisał(a):mam garaż w piwnicy i (przyznam, zbyt agresywne) zabezpieczenie przed wlewaniem się wody w postaci pół metrowego spadku od garażu i potem wyjazd w górę (coś na kształt \/, zamiast _/) i o ile ibizą wjeżdżałem i wyjeżdżałem bez spiny (mogłem względnie szybko i pod dowolnym kątem), o tyle Leonem muszę uważać, bo inaczej przyciera przednim nawisem, a jak wyjeżdżam i się toczę niewystarczająco powoli, to PA mi zahamuje, jak tył się zbliża do wyjazdu - irytujące i stresujące, ale trzymam go w nadziei, że kiedyś faktycznie mnie uratuje przed niebezpieczeństwem.
W pewnym sensie. Prawdopodobnie śnieg za bardzo rozpraszał a za słabo odbijał fale ultradźwiękowe, które stosowane są w czujnikach.sql napisał(a):O co chodzi? Śnieg za miękki?
Tomatok napisał(a):Czy w Leonie działa on tak samo jak np. w Tiguanie?
Ma gunckję stop-go, umożliwiającą wygodną jazdę w korku?
sdss napisał(a):Tomatok napisał(a):Czy w Leonie działa on tak samo jak np. w Tiguanie?
Ma funckję stop-go, umożliwiającą wygodną jazdę w korku?
Po FL jak jest TJA.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość