d__m napisał(a):Nie wiem jak w VC ale na "starym" wyświetlaczu są dwa rodzaje komunikatów z FA, takie same tylko jeden biały, drugi czerwony. Biały ostrzega, czerwony już hamuje.
Nic nie hamowało. Na razie nie pojawił mi się ponownie ten komunikat, może dlatego że nikogo prawym pasem nie mijałem. Mam tylko nadzieję że to nie awaria tylko jakieś mądre ostrzeżenia

-- 4 października 2018, 18:13 --
OK, przeglądając instrukcję znalazłem ostrzeżenie które mi się wyświetliło. Okazuje się że to Front Assist jednak a nie Lane Assist
Grafika wyglądała tak jak poniżej, chociaż wydaje mi się że mogło tam jeszcze coś być więcej.

Tylko nie wiem dlaczego się to włączyło bo nic z przodu nie miałem, szczególnie przy podjeżdżaniu do świateł samochody były tylko po lewej, mój pas był wolny, żadnych pieszych na przejściu, zresztą włączył się kawałek przed światłami i potem zgasł. Nie było też żadnego samoczynnego hamowania.
Zastanawiam się czy przyczyną jest jakiś błąd i trzeba podjechać do serwisu czy po prostu czasami mu Front Assist nieco wariuje - jakieś doświadczenia?