Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
dragonflymr napisał(a):Czyli dla 17" błąd jest ok -2% a dla 18" ok -1,5%. Czy te 0,5% jest na tyle istotne że lepiej wybrać 18"?
Dyaus84 napisał(a):Wg mnie w praktyce nie będzie nawet możliwości zauważenia/zmierzenia tak małej różnicy - 0,5% ze 100km/h to 0,5km/h.
mirek_p11 napisał(a):chlorek,
Mam już trzeci komplet Dębicy HP2 i złego słowa nie mogę o nich powiedzieć. Wyważenie max 15g na koło. Made in Germany. Rant ochronny. Prowadzenie na mokrym zdecydowanie lepsze niż na letnich Continentalach. W zimie na śniegu bez problemu pod każdą górkę podjeżdżam. Z minusików to jest dosyć twardo, podobnie do letnich.
dudek_jd napisał(a):Chyba że było koło 0st. albo letnie masz sporo szersze i brałeś pod uwagę tylko aquaplaning.
mirek_p11 napisał(a):Widzę, że masz wzmacniane XL, więc będzie gucio
chlorek napisał(a):jadę zaraz obejrzeć Conti TS850.
chlorek napisał(a):No . Choć piszą że to miękka guma. Nie wiem, jadę zaraz obejrzeć Conti TS850.
dragonflymr napisał(a):A ktoś wie czym - oprócz ceny oczywiście- różnią się WinterContact TS 860 225/45 R17 94 V XL, FR od TS 850 z tymi samymi parametrami?
O ile rozumiem TS 860 to nowe wydanie - czyli niby lepsza powinna być - ale różnica w cenie (TS 850 droższe ze 30%) sugerowałaby że jednak TS 850 są dużo lepsze - tylko czy są?
Zawodowiec23 napisał(a):Zamówiłem model 4S AW21, może źle to rozegrałem i powinienem kupić je w lecie ale w końcu na zimę też mają być więc zobaczę jak wypadną. Dorwałem cenę promocyjną więc dużo nie ryzykuje ale mam nadzieję, że się sprawdzą.
bzykofm napisał(a):dragonflymr napisał(a):A ktoś wie czym - oprócz ceny oczywiście- różnią się WinterContact TS 860 225/45 R17 94 V XL, FR od TS 850 z tymi samymi parametrami?
O ile rozumiem TS 860 to nowe wydanie - czyli niby lepsza powinna być - ale różnica w cenie (TS 850 droższe ze 30%) sugerowałaby że jednak TS 850 są dużo lepsze - tylko czy są?
Dołączam się do pytania. W piątek zmieniam opony, jeśli moje 850ki tego sezonu nie pociągną to staję przed takim własnie dylematem.
bzykofm napisał(a):Dziwne Ja patrzyłem na swój rozmiar (205/55/16) i tu 860ki są droższe.
dragonflymr napisał(a):dlatego właśnie pytam co jest grane??
bzykofm napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=eMI2-UYoUPc
Sekito napisał(a):Zawodowiec23 napisał(a):Zamówiłem model 4S AW21, może źle to rozegrałem i powinienem kupić je w lecie ale w końcu na zimę też mają być więc zobaczę jak wypadną. Dorwałem cenę promocyjną więc dużo nie ryzykuje ale mam nadzieję, że się sprawdzą.
Gdzie je kupiłeś? Z tego co słyszałem to sprawują się bardzo dobrze. Podoba mi się ich układ rowków o kształcie V, idealny do odprowadzania śniegu i wody. Parametry też okej.
Makgajwer napisał(a):205/55/16 w cenie ok. 2600 Nie mam bladego pojęcia czy to dobra cena.
bzykofm napisał(a):(Pirelli) - narzekał na duży hałas.
Makgajwer napisał(a):Muszę się zastanowić, bo wcześniej brałem pod uwagę opony, na których aktualnie jeżdżę i są ok, Debica Frigo HP2, które w 17" można kupić za ok. 300/szt. lub kupię Dębicę 16" za ok. 240 + osobno felgi stalowe 200/szt. więc w sumie 1-sza wersja same opony to koszt ok. 1200 za opony vs ok. 1800 opony na felgach stalowych 16". Autem będę jeździł powiedzmy 6 lat więc w sumie 12 zmian opon będzie.
Makgajwer napisał(a):Debica Frigo HP2
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości