Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[5F] FullLink: MirrorLink, Apple CarPlay, Android Auto

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: FullLink: MirrorLink, Apple CarPlay, Android Auto

Postprzez wasiuziom » 24 października 2018, 14:04

Ściągnąłem na szybko wersje 3.7 ale po instalacji mialem wrazenie ze nie mozna koszystac w trakcie jazdy z telefonu bo pojawial sie komunikat na smartfonie o koniecznosci zatrzymania pojazdu(?). Chętnie poznam opinię innych na temat 3.7 - byc moze to jeszcze jakis inny aspekt zwiazany z moim.problemem opisanym powyżej. Kilka miesiecy jeździłem na 3.2. i wiedzialem ze dziala wiec wybrałem to pewnik. Korzystam tylko z waze wiec nie sadze aby wiele sie zmienilo w AA.
wasiuziom
Stella
Stella

Region: łódzkie
Auto: LEON ST 2016
Silnik: benzyna 1.4

Reklama

Postprzez dragonflymr » 24 października 2018, 14:10

Hmm, nigdy tak nie miałem, inna sprawa że używam tego z AAmirror, dzisiaj zobaczę na innym telefonie z czystym AA w wersji 3.7 i dam znać.
dragonflymr
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: Cupra 300 ST
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez Petik206 » 24 października 2018, 17:20

Panowie, we wschowku mam wejscie Media in czy jak kupie kabel media in-USB to bedzie możliwość podłaczenia telefonu i uruchomienia full linku ? w leonie przed liftem ?
Petik206
Stella
Stella

Region: wielkopolskie
Auto: 5F 2.0 tdi
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez mczelny2401 » 24 października 2018, 17:35

Petik206 napisał(a):Panowie, we wschowku mam wejscie Media in czy jak kupie kabel media in-USB to bedzie możliwość podłaczenia telefonu i uruchomienia full linku ? w leonie przed liftem ?

Full link tylko w ASO za około 700 zł i to zależy jaki masz rocznik samochodu i model jednostki
Był Leon 1M (ASV 110KM)
Był Leon 1M (ASZ 130KM)
Był Leon 5F (CKFC 150KM)
Jest Leon 5F ST (DKZA 190KM)
mczelny2401
FR
FR

Region: podkarpackie
Auto: Leon ST FR

Postprzez Petik206 » 24 października 2018, 17:36

JEst to niestety pierwszy model 5F bo z 2012r wiec pewnie nie ma opcji nawet aktualizacji tego skoro tak, to pozostaje dalej kombinować coś zeby miec nowsze mapy do nawigacji.
Petik206
Stella
Stella

Postprzez mczelny2401 » 24 października 2018, 17:38

Tylko karta z mapami za około 500 zł z ASO ale moim zdaniem nie jest to warte bo navi w mib 1 to złom
Był Leon 1M (ASV 110KM)
Był Leon 1M (ASZ 130KM)
Był Leon 5F (CKFC 150KM)
Jest Leon 5F ST (DKZA 190KM)
mczelny2401
FR
FR

Region: podkarpackie
Auto: Leon ST FR

Postprzez Petik206 » 24 października 2018, 17:41

czyli albo zmiana radia albo musze z tym zyć i wydac te 500zł bo chciałbym zeby zapobiegawczo działała ta navi w tym aucie
Petik206
Stella
Stella

Postprzez dragonflymr » 24 października 2018, 19:32

wasiuziom napisał(a):Ściągnąłem na szybko wersje 3.7 ale po instalacji mialem wrazenie ze nie mozna koszystac w trakcie jazdy z telefonu

Sprawdziłem na Samsung S9 bez root i AAmiror - wszystko śmiga na 3.7... chyba że nie o to Ci chodzi :-) Czyli nie zrozumiałem co znaczy "można korzystać w trakcie jazdy z telefonu" - możesz dać jakiś przykład czym jest to korzystanie?
dragonflymr
Sport
Sport

Postprzez sarius » 31 października 2018, 11:52

Sprawdziłem na Samsung S9 bez root i AAmiror - wszystko śmiga na 3.7... chyba że nie o to Ci chodzi :-) Czyli nie zrozumiałem co znaczy "można korzystać w trakcie jazdy z telefonu" - możesz dać jakiś przykład czym jest to korzystanie?[/quote]

Np. sprawdzenie sobie maila. Ja normalnie odblokowuję telefon i odpisuję na whatsapp-ie np.
Toledo 1.9 TDI ASV 110KM -> Leon ST Xcellence 5F8 1.4 DSG 150 KM MY18 :)
sarius
Signo
Signo

Region: dolnośląskie
Auto: Leon 3 ST 150KM DSG

Postprzez wasiuziom » 31 października 2018, 13:56

sarius napisał(a):Sprawdziłem na Samsung S9 bez root i AAmiror - wszystko śmiga na 3.7... chyba że nie o to Ci chodzi :-) Czyli nie zrozumiałem co znaczy "można korzystać w trakcie jazdy z telefonu" - możesz dać jakiś przykład czym jest to korzystanie?

Np. sprawdzenie sobie maila. Ja normalnie odblokowuję telefon i odpisuję na whatsapp-ie np.[/quote]

Ponownie pochylilem sie nad tematem i moim Lg g4s bez roota. Ściągnąłem i zainstalowałem AA 3.7 i znowu nie moglem.podlaczyc sie z ekranem.IT. Dla porównania połączylem telefon żony Samsunga A5na AA 3.2 i od razu zadziałało. Następnego dnia ponownie odpalilem AA 3.7 I do dzis dziala! Niestety google.maps co srednio 5min sie zacinaja wiec koszystam z darmowego waze. Mam wrażenie ze po prostu moj telefon nie daje rady bo nie widze innej.możliwości.
Bede wdzieczny za info czy ktos rozwiazal problem zacinajacych sie map google?
wasiuziom
Stella
Stella

Auto: LEON ST 2016

Postprzez dragonflymr » 1 listopada 2018, 15:18

sarius napisał(a):Np. sprawdzenie sobie maila. Ja normalnie odblokowuję telefon i odpisuję na whatsapp-ie np.

Zobaczę, ale chyba tam jest w założeniach że jak działa AA to wszystko inne zablokowane.
dragonflymr
Sport
Sport

Postprzez MarkusD » 6 listopada 2018, 12:46

Witam wszystkich
Dwa tygodnie temu odebrałem Leona wyposażonego w Nawigację oraz nieszczęsny Full Link...
Telefon Samsung S7, zainstalowałem płatną aplikację Full Mirror for Mirror Link... przez tydzień ćwiczyłem z supportem i wczoraj wreszcie udało mi się odpalić...
Przede wszystkim musiałem usunąć CarMode od Samsunga i wyszukać śmieci związane z tą aplikacją i usunąć...
To wszyscy wiedzą trzeba zainstalować LG MirrorDrive.
Włączam Launchera Full Mirror... przez niego włączam LG Mirror... i trzymam tak długo aż w lewym dolnym rogu pojawi się ikonka o niezgodności i takie tam ;-)
Od tego momentu można przez Launchera uruchamiać programy, lecz niestety od razu się nie wyświetlają...
Klikam np. Automapa - pojawia się ekran (nazwijmy go STARTOWY)
klikamy na LG Mirror - ekran wraca do startowego
klikamy w prawym dolnym rogu 1-1
mamy na ekranie Automapę działającą ( dzisiaj sprawdziłem) problemem może być wpisanie adresu bo nie pokazuje się klawiatura Automapy, ale punkty zapisane można wybierać...
Zrobiłem jeszcze tak że Automapę otworzyłem przed podłączeniem do samochodu i wpisałem interesujący mnie adres, następnie zminimalizowałem i odpaliłem Launchera (Full Mirror for Mirror Link) oraz LG... kabel i sekwencja jak powyżej... i działa, w tle puściłem Replaio Radio i śmiga jak ta lala.
Niekiedy dotknięcie ekranu w Automapie spowoduje przełączenie do ekranu startowego i wtedy sekwencja powyżej i Automapa wraca na ekran.
NavieExpert z poziomu Launchera się otwiera i nic nie idzie zrobić, ale otworzyłem go przed podłączeniem i wybrałem trasę następnie Launcher, LG Mirror.. kabel i sekwencja... Nawigacja zaczęła działać zrobiłem trasę i działała do chwili dopóki nie spróbowałem kliknąć w powiadomienia wtedy aplikacja się zablokowała a na drodze nie miałem czasu aby jeszcze raz odpalić...
Here WeGo oraz Sygic z poziomu Lanchera otwierają się ale nie można nic zrobić są... muszę sprawdzić poprzez uruchomienie przed podłączeniem do radia...
Połączenia telefoniczne działają przy uruchomionej Automapie bezproblemowo...
Google Maps żaden problem działają tzn uruchomiłem wpisałem adres i tyle...
Android Auto miałem zainstalowany i jeżeli chodzi o mój telefon to bez żadnych problemów pracuje, różnica jedynie jest taka że można słuchać normalnego radia i komunikaty głosowe tylko przyciszają muzyką a potem wraca do poziomu sprzed komunikatu... oraz gdy włączyłem Replaio Radio to nazwy utworów i stacji się pokazują na wyświetlaczu między zegarami...
Hmm chyba będzie trzeba pomyśleć nad transmiterem MirrorLink... zapytałem się w ASO czy by mi coś takiego założyli ale niestety zasłaniają się gwarancją...
Oglądałem filmiki wrzucone na YouTube oraz wpisy na forum Skody i VW przez Pab567 i to może być ciekawy kierunek w przyszłości do zrobienia...

-- 6 listopada 2018, 12:59 --

Więc sprawdziłem NaviExpert, działa bezproblemowo pod warunkiem że nie próbuje się wcisnąć powiadomień...
Pozdrawiam

-- 6 listopada 2018, 13:46 --

Here nie działa...
Za pierwszym razem udało się go uruchomić ale po ruszeniu nastąpił komunikat o niezgodności aplikakcji w ruchu i pełna blokada...
Drugie uruchomienie niby wszystko OK ale obraz z nawigacji się zamroził i były tylko komunikaty głosowe...
MarkusD
Sport
Sport

Region: śląskie
Auto: Seat Leon ST FR 2018

Postprzez Eldar » 6 listopada 2018, 13:13

Blokadę prędkości mogę zdjąć.
Eldar
Signo
Signo

Region: małopolskie
Auto: Ibiza FR 6j

Postprzez MarkusD » 6 listopada 2018, 13:45

Eldar napisał(a):Blokadę prędkości mogę zdjąć.

Dzięki za propozycję może kiedyś skorzystam, tak przy okazji bo ktoś tutaj pisał że poprzez przeprogramowanie komputera jest możliwość aby mirrorlink działał bez dodatkowych programów, widzę że się zajmujesz programowaniem, dlatego się pytam czy wogóle jest to możliwe...
Pozdrawiam
MarkusD
Sport
Sport

Postprzez Eldar » 6 listopada 2018, 21:52

Pierwsze słyszę o czymś takim.
Eldar
Signo
Signo

Postprzez andrzejpredator » 6 listopada 2018, 21:55

Na sony xperia z3 compact dziala bez zbednych programow, podpinasz kabel i masz 1:1
andrzejpredator
Signo
Signo

Auto: seat leon st fr 2018
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez MarkusD » 7 listopada 2018, 09:10

Eldar napisał(a):Pierwsze słyszę o czymś takim.

Tak też mi się wydawało że to nie możliwe,
nie chce mi się przekopywać forum bo trochę postów już tu jest aby odnaleźć ten wpis...
Dzięki za odpowiedź...
Pozdrawiam

-- 7 listopada 2018, 10:10 --

andrzejpredator napisał(a):Na sony xperia z3 compact dziala bez zbednych programow, podpinasz kabel i masz 1:1

Również się zastanawiałem nad drugim telefonem w samochodzie, muszę rozważyć wszystkie za i przeciw...
Dzięki za info o Xperii Z3 Compact że działa...
Pozdrawiam
MarkusD
Sport
Sport

Postprzez marco » 7 listopada 2018, 13:41

andrzejpredator napisał(a):Na sony xperia z3 compact dziala bez zbednych programow, podpinasz kabel i masz 1:1

Podczas jazdy? Z tego co pamiętam to tylko na postoju działało.
marco
Stella +
Stella +

Auto: Leon 5F Xcellence

Postprzez Raul26 » 7 listopada 2018, 18:48

Panowie Mam Leona III ST FR od niedawna Trochę dużo tutaj tych postów żeby wszystko przekopać. Leon jest z 2016 roku z Francji. Z tego co tu czytałem to nie będą aktualne mapy? Trzeba coś wgrywać? Bo za free aktualnie to chyba nic nie ma? Pozostaje tylko pewnie używać telefonu do nawigacji? Tu przynajmniej jest ostrzeganie o fotoradarach.
Raul26
Stella +
Stella +

Auto: Leon III kombi FR
Silnik: diesel inny

Postprzez dragonflymr » 7 listopada 2018, 19:34

Raul26 napisał(a):Panowie Mam Leona III ST FR od niedawna Trochę dużo tutaj tych postów żeby wszystko przekopać. Leon jest z 2016 roku z Francji. Z tego co tu czytałem to nie będą aktualne mapy? Trzeba coś wgrywać? Bo za free aktualnie to chyba nic nie ma? Pozostaje tylko pewnie używać telefonu do nawigacji? Tu przynajmniej jest ostrzeganie o fotoradarach.

Wbudowane mapy i tak są delikatnie mówiąc cienkie, do nawigacji lepsze AA lub CP - przynajmniej taka moja opinia. Ja kompletnie nie używam wbudowanej nawigacji, w sumie służy tylko do wyświetlania informacji o znakach drogowych :-)
dragonflymr
Sport
Sport

Postprzez MarkusD » 8 listopada 2018, 10:23

Raul26 napisał(a):Panowie Mam Leona III ST FR od niedawna Trochę dużo tutaj tych postów żeby wszystko przekopać. Leon jest z 2016 roku z Francji. Z tego co tu czytałem to nie będą aktualne mapy? Trzeba coś wgrywać? Bo za free aktualnie to chyba nic nie ma? Pozostaje tylko pewnie używać telefonu do nawigacji? Tu przynajmniej jest ostrzeganie o fotoradarach.

Przeczytaj ten wątek, jest tam opisane jak aktualizować mapy ...
viewtopic.php?f=19&t=44191&hilit=aktualizacja+nawigacji
MarkusD
Sport
Sport

Postprzez marekwar » 8 listopada 2018, 19:51

MarkusD napisał(a):

nie chce mi się przekopywać forum bo trochę postów już tu jest aby odnaleźć ten wpis...
Dzięki za odpowiedź...
Pozdrawiam

Również się zastanawiałem nad drugim telefonem w samochodzie, muszę rozważyć wszystkie za i przeciw...
Pozdrawiam
Moim zdaniem nie ma sensu drugi telefon jeśli standardowo używa się Android Auto.
Drugi telefon ma sens jeśli chcesz jeździć na innych nawigacjach jak np. Automapa czy Naviexpert. Wtedy najbardziej stabilnym i wszechstronnym rozwiązaniem jest AA Mirror na zrootowanym telefonie.
marekwar
Sport
Sport

Auto: Leon ST Xcellence

Postprzez MarkusD » 9 listopada 2018, 00:18

marekwar napisał(a):
MarkusD napisał(a):

Dzięki za odpowiedź...
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Moim zdaniem nie ma sensu drugi telefon jeśli standardowo używa się Android Auto.
Drugi telefon ma sens jeśli chcesz jeździć na innych nawigacjach jak np. Automapa czy Naviexpert. Wtedy najbardziej stabilnym i wszechstronnym rozwiązaniem jest AA Mirror na zrootowanym telefonie.

Polska: NaviExpert
Europa: Automapa
Google Maps: po kilku wpadkach mam Alergię
Co zrobię jeszcze nie wiem ale rozważam parę opcji, samochód mam dopiero od dwóch tygodni, myślę że mam czas na przemyślenia do wakacji, zrootowany telefon no niestety utrata gwarancji ( Samsung), na razie jeszcze testuję oryginalną nawigację, ale TCM w Polsce nie działa i korków nie omija...
Poza tym rozważam dołożenie modułu aby mieć MirrorLink 1-1, a nie tak wykastrowaną opcję jaką dostaliśmy w naszych samochodach
MarkusD
Sport
Sport

Postprzez marekwar » 9 listopada 2018, 00:23

Już wcześniej radziłem - samsung S5 za 250zł używka jako terminal. Łatwy root i AA Mirror działa.
marekwar
Sport
Sport

Postprzez MarkusD » 9 listopada 2018, 00:26

marekwar napisał(a):Już wcześniej radziłem - samsung S5 za 250zł używka jako terminal. Łatwy root i AA Mirror działa.

Czytałem i wiem, najśmieszniejsze jest że na tydzień przed odbiorem samochodu, sprzedałem S5 mini mojej żony... :-D
MarkusD
Sport
Sport

Postprzez Eldar » 12 listopada 2018, 20:02

Gdyby ktoś był zainteresowany to mam możliwość aktywacji całego radia MIB2 tj. App-connect, Sterowanie głosowe, nawigacja Europa, Bluetooth.
Kontakt PW.
Eldar
Signo
Signo

Postprzez SebaR » 13 listopada 2018, 20:42

Udało mi się wstępnie wynegocjować odblokowanie FullLinka za 8 stóweczek, kurka i tak w chu...drogo. :-| Zgłębiłem tu prawie cały wątek i teraz mam wątpliwości. Zwracam się z prośbą, bo muszę sobie uzasadnić czy ja to potrzebuje wydać te 8 stów aby to mieć, co prawda wkur.... mnie nieaktywny guzik na konsoli (FullLink), ale to raczej słabe uzasadnienie.
Możecie mi wyklarować do czego FullLinka tak na prawdę używacie ?
Z opisu jakie znajduje, wnioskuję że ubogo z apalikacjami pod AA.
GogleMaps, WhatsApp, Spotify, Yanosik z problemami i to wszystko ?
SebaR
Stella +
Stella +

Region: opolskie
Auto: LEON ST FR

Postprzez marekwar » 13 listopada 2018, 21:13

Nie. Ja dopłaciłem wyłącznie po to abym mógł jeździć na Naviexpercie lub Automapie a nie na fabrycznej nawigacji, która jest nieprzydatna w przypadku korków czy tymczasowych blokad dróg.
Ponadto Yanosik na ekranie co bardzo szybko spłaca dopłatę do Full link [emoji199][emoji199]
marekwar
Sport
Sport

Postprzez SebaR » 13 listopada 2018, 22:49

Czyli Navi i Yanosik.
SebaR
Stella +
Stella +

Postprzez marekwar » 13 listopada 2018, 23:32

Tak. Zewnętrzne navi. Później dorzuciłem TuneIn co daje cyfrowe radio i nie potrzeba DAB - na wypadek gdyby wyłączyli radio analogowe. Działające Youtube podczas jazdy to już raczej ciekawostka.
marekwar
Sport
Sport

Postprzez KubaaBia » 14 listopada 2018, 06:34

SebaR napisał(a):Udało mi się wstępnie wynegocjować odblokowanie FullLinka za 8 stóweczek, kurka i tak w chu...drogo. :-| Zgłębiłem tu prawie cały wątek i teraz mam wątpliwości. Zwracam się z prośbą, bo muszę sobie uzasadnić czy ja to potrzebuje wydać te 8 stów aby to mieć, co prawda wkur.... mnie nieaktywny guzik na konsoli (FullLink), ale to raczej słabe uzasadnienie.
Możecie mi wyklarować do czego FullLinka tak na prawdę używacie ?
Z opisu jakie znajduje, wnioskuję że ubogo z apalikacjami pod AA.
GogleMaps, WhatsApp, Spotify, Yanosik z problemami i to wszystko ?

U mnie to była główna rzecz w chwili wyboru auta gdyz wiedziałem ze predzej czy poniej apple odblokuje API dla Google i innych i bedzie tego co raz wiecej. Na ta chwile jest Google Maps, zaraz bedzie Yanosik zaimplementowany w Google Maps. Wiec moim zdaniem 800zł to lepszy wydatek niz na nawigacje za 3000-4000zł która po jakims czasie przestaje byc aktualna itp.

Moim zdaniem nie masz co sie zastanawiac i tylko brac.

Tala ciekawostka z salonu jak sie dowiedziałem ze co raz mniej ludzi bierze Leony z wbudowana nawigacja przez to ze Apple odblokowało Google Maps. Wola wydac kase na fulllinka niz nawi.
KubaaBia
Sport
Sport

Region: podlaskie
Auto: Leon ST
Silnik: CDLD 2.0

Postprzez SebaR » 14 listopada 2018, 10:22

No nie spotkałem jeszcze navi za 3-4k. Apple i "ajfony" też kosztują, i raczej nie będę się przesiadał na jabłuszko bo to dla mnie syf. Dla samej nawigacji to nie mam potrzeby bo używam może ze 2-3 razy w roku. Bardziej zastanawiam się co jeszcze dajde fulllink oprócz dostępu do freenavi.
SebaR
Stella +
Stella +

Postprzez marekwar » 14 listopada 2018, 14:52

Odwrócę pytanie - a co chciałbyś mieć?
marekwar
Sport
Sport

Postprzez SebaR » 14 listopada 2018, 17:19

Gdyby to kosztowało np. 200-300 złotyszy to pewnie bym się nie zastanawiał nad tematem i bym to sobie odblokował, bo może się kiedyś do czegoś przyda, ale za 800 to już wypada się zastanowić czy na pewno się przyda i do czego. Stąd moje pytanie odnośnie funkcjonalności FullLinka w praktyce użytkowników posiadających odblokowanego.
Czego ja oczekuję, nie powiem, bo nie wiem co ta funkcja może jeszcze zaoferować, (oprócz problemów z komunikacją jak czytam)
Zgłębiam temat, wiem już że nawigacja zew on-line, odtwarzanie muzyki z portali muzycznych, WhatsApp, pogoda i to wszytko ?

Inaczej formując pytanie to do czego używacie FullLinka ?
SebaR
Stella +
Stella +

Postprzez MarkusD » 14 listopada 2018, 17:41

marekwar
Powiedz mi bo masz zrootowany telefon, jak wygląda sprawa blokowania przez Google AA Mirror, czy często to się odbywa i czy jest uciążliwe w użytkowaniu...
MarkusD
Sport
Sport

Postprzez marekwar » 14 listopada 2018, 17:49

Odbywa się to automatem codziennie. W ciągu konkretnej doby można korzystać bez żadnych problemów.
W praktyce przed pójściem do auta po dłuższej przerwie otwieram apkę AA_Unlock, potem jedno kliknięcie na Unlock, po paru sekundach informuje, że reboot. Restartuję telefon i wszystko znów dziala, również z Android Auto wersja 3.7.
Jest to stabilne i powtarzalne jak dotąd.
marekwar
Sport
Sport

Postprzez MarkusD » 14 listopada 2018, 18:37

No właśnie, słyszałem że blokują...
Co do dodatkowego modułu, aby zabudować do nawigacji aby bezproblemowo robić Mirror 1-1,w każdym ASO straszą mnie utratą gwarancji, mimo że jest to produkt tylko do wpięcia bez ingerencji w instalację... i jestem w punkcie wyjścia samochód 3 tygodnie więc aby nie mieć problemów z gwarancją na razie odpuszczam temat...
MarkusD
Sport
Sport

Postprzez marekwar » 14 listopada 2018, 20:08

Blokują nieskutecznie. Odblokowanie zajmuje tyle co restart telefonu.
Jest to dużo lepsze rozwiązanie niż mirroring poprzez LG Mirrordrive.
Ponadto dolączenie telefonu z AA Mirror do portu USB nie ingeruje w infotainment i nie grozi utratą gwarancji.
Sytuacja jest podobna do nawyku wyłączania układu start-stop.
Dodatkowy krok po odpaleniu silnika a ile satysfakcji.
marekwar
Sport
Sport

Postprzez dragonflymr » 15 listopada 2018, 16:35

Czy macie jakiś patent żeby na telefonie przy każdym podłączeniu nie pojawiał się komunikat o zezwalaniu na dostęp przez USB - trochę to wkurzające jest :-(

-- 15 listopada 2018, 17:35 --

AutoMapa ma już wsparcie dla CarPlay :mrgreen:
dragonflymr
Sport
Sport

Postprzez mrcn » 15 listopada 2018, 16:43

dragonflymr napisał(a):Czy macie jakiś patent żeby na telefonie przy każdym podłączeniu nie pojawiał się komunikat o zezwalaniu na dostęp przez USB - trochę to wkurzające jest :-(

Możesz to wyłączyć w opcjach deweloperskich.
ObrazekObrazek
mrcn
Sport
Sport

Auto: Cupra ST 4drive

Postprzez dragonflymr » 15 listopada 2018, 16:49

Hmm, a jakaś podpowiedź. Od cholery tych opcji i nie bardzo żadna mi pasuje. Czy to może Zabezpieczenie przed automatycznym routingiem dźwięku? Jakoś też mi nie pasuje.
dragonflymr
Sport
Sport

Postprzez mrcn » 15 listopada 2018, 16:50

U mnie się nazywa 'always prompt when connecting to USB' :)
ObrazekObrazek
mrcn
Sport
Sport

Auto: Cupra ST 4drive

Postprzez dragonflymr » 15 listopada 2018, 17:07

Hmm, nic takiego nie widzę - zakładam że mówimy o sekcji Opcje Programisty? Samsung S5 jakby co.
dragonflymr
Sport
Sport

Postprzez MarkusD » 16 listopada 2018, 17:39

http://www.automapa.pl/pl/biuro-prasowe ... z-carplay/
Czyli coś w tym kierunku robią, czekam teraz na Mirrorlink...
MarkusD
Sport
Sport

Postprzez dragonflymr » 16 listopada 2018, 18:17

MarkusD napisał(a):http://www.automapa.pl/pl/biuro-prasowe ... z-carplay/
Czyli coś w tym kierunku robią, czekam teraz na Mirrorlink...

Nie robią, a zrobili. Pisałem jakiś czas temu że AM jest już dostępne w CP. Potwierdzone w praktyce :-)
dragonflymr
Sport
Sport

Postprzez MarkusD » 16 listopada 2018, 18:49

Nie zrobili bo nie ma jeszcze na Mirrorlink :cfaniak:
MarkusD
Sport
Sport

Postprzez dragonflymr » 16 listopada 2018, 20:00

MarkusD napisał(a):Nie zrobili bo nie ma jeszcze na Mirrorlink

Jakoś wątpię bo to umierająca technologia, ale może się mylę :-)
dragonflymr
Sport
Sport

Postprzez trixtin » 16 listopada 2018, 20:30

Bardziej niż z MM cieszyłbym się z wersji na AA[emoji6]

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
trixtin
Signo
Signo

Auto: Seat Leon ST

Postprzez MarkusD » 16 listopada 2018, 22:58

Na Android Auto Google nikogo nie wpuści, bez powodu nie blokują, kiedyś byli otwarci, jak nie wiadomo o co chodzi... to tylko Kasa.
Toyota np wyrzuciła Google ze swoim Android Auto ze względu na zbyt duże zbieranie informacji m.in. parametry jazdy samochodu z wewnętrznych komputerów samochodu, dużo na ten temat jest na forum Toyoty, m.in. szukając informacji o Mirrorlink tam znalazłem taką informację.
Czy Mirrorlink jest martwy? jest Sygic Car z mało aktualnymi mapami o radarach w Polsce to tragedia...
Jest jeszcze Coyote w Polsce mało popularny ale w Europie zachodniej już tak i działa o wiele lepiej niż nasz Yanosik, tylko w Polsce ze względu na małą liczbę użytkowników ostrzeganie jest na gorszym poziomie, ale na zachodzie działa rewelacyjnie.
Osobiście wolę Naviexpert w Polsce i Automapę na europę...
Nasze rodzime nawigacje są tańsze... i jakoś bardziej je lubię... :-D
MarkusD
Sport
Sport

Postprzez marekwar » 16 listopada 2018, 23:19

MarkusD napisał(a):Nie zrobili bo nie ma jeszcze na Mirrorlink :cfaniak:
Mirrorlink ma ogromną wadę polegającą na blokowaniu fabrycznego radia i multimediów pierwszym lepszym komunikatem.
AA ma pod tym względem zasadniczą przewagę.
marekwar
Sport
Sport

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja