Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
brzooza napisał(a):motul xmax 0w40
marekwar napisał(a):W tej chwili do Leona leją 0W30 a niedawno jeszcze było 5W30.
Jak się rozmawia prywatnie w ASO to Motul 0W40 jest dobrym wyborem.
marekwar napisał(a):Tylko dlaczego lejesz olej 0W40 zamiast 5W30 skoro konstruktor przewidział właśnie olej 5W30
Hej to cytat nie ze mnie tylko z kolegi ~flitopinkibass napisał(a):marekwar napisał(a):Tylko dlaczego lejesz olej 0W40 zamiast 5W30 skoro konstruktor przewidział właśnie olej 5W30
A skąd ta informacja, że konstruktor przewidział olej 5W30?
W instrukcji są tylko wyszczególnione normy dla konkretnych interwałów wymiany, tak jak koledzy wyżej pisali
flito napisał(a):Tylko dlaczego lejesz olej 0W40 zamiast 5W30 skoro konstruktor przewidział właśnie olej 5W30
Tomektr napisał(a):ASO Bydgoszcz lub Toruń usługa wymiany oleju i filtrów 330zł, dwa tygodnie temu się dowiadywałem. Mieć, a nie mieć 330zł w portfelu![]()
Filtr oleju w ASO to 45zł i trzy śruby 9zł. To wszystko zależy kto jaką "filozofię" wyznaje
JanuszJanuszewski napisał(a):Z kolei w Euromotor jak dzwoniłem wczoraj mówili że mają jakąś promocję i sama wymiana oleju i filtra oleju bez reszty to 99zl
SebaR napisał(a):2. Olej VW-ejowski - 4L - ok 260 zł
SebaR napisał(a):Tak cały czas przewija się informacja odnoście śrubek od osłony i korka wlewu paliwa. O co w tym chodzi ?
Normalnie to bym wymienił lokalnie. Nie widzi mi się zostawiać za wymianę tyle kasy w ASO. Mam dylemat czy nie przypieprzą się do tego przy pierwszym przeglądzie.
nie wiem jak to chcą zrobić, jak trafią w kanały odpływowe w głowicy...SebaR napisał(a): pompką od gory z korka wlewu
Krzyzak napisał(a):nie wiem jak to chcą zrobić, jak trafią w kanały odpływowe w głowicy...SebaR napisał(a): pompką od gory z korka wlewu
może przez bagnet - tamtędy się da, ale przez korek wlewu
Tomektr napisał(a):SebaR napisał(a):Tak cały czas przewija się informacja odnoście śrubek od osłony i korka wlewu paliwa. O co w tym chodzi ?
Normalnie to bym wymienił lokalnie. Nie widzi mi się zostawiać za wymianę tyle kasy w ASO. Mam dylemat czy nie przypieprzą się do tego przy pierwszym przeglądzie.
Cofnij się do strony 8 i tam opisałem o co chodzi. Po tym jak skasowali mnie za śrubę spustową a jej nie wymienili tylko wkręcili starą to mam podstawy twierdzić że ze śrubami od podłogi też tak robią (dadzą krople niebieskiego kleju i montują stare a na fakturze widnieją nowe)
Nie, klej jest tylko zabezpieczenie przed odkręcaniem, bo same śruby są teraz takie śmieszne, lekkie, jakby były zrobione z aluminium a nie stali. Wyraźnie to czuć jak się rozkręca auto 20 letnie i nowe.SebaR napisał(a):A śruby od podłogi nie trzymają bez tego kleju ?
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości