Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
dragonflymr napisał(a):Hejka, nikt nie ma pomysłu w kwestii cen. Generalnie chodzi o to czy wyższe ceny dla W3/A3 to jakaś zaszłość (zapasy kupione po wyższych cenach) czy też z jakiegoś powodu te starsze modele są lepsze???
ramzei napisał(a):Podsumowując: Starszych modeli po prostu mniej na rynku dlatego są droższe... Mam nadzieje, że pomogłem pozdrawiam!~
Tomektr napisał(a):Popyt popytem ale zazwyczaj jest tak że jak wchodzi nowy model (zakładamy że lepszy) to ceny starego są obniżane by nie zostać z towarem. Ot tak se pomyślałem
dla siebie i mocy >400KM zamówiłem Micheliny PA4 225/40/18 92W. Jak dojdą i założe je na kołoa, to będę mógł coś więcej powiedzieć. Porównanie będzie do obecnych Dunlopów, które już nie dają rady po 4 sezonach.Borzooo napisał(a):Mam pytanko. Jakie opony marek premium polecacie do nowego Leona 1.5 150 KM HB na zimę? Odbiór na przełomie roku więc szukam już felg i opon. Lato 18. Co prawda w dalszym ciągu nie zdecydowałam czy na zimę będę zakładać 17 czy 18 ale chce mieć kilka propozycji do wyboru. Jeżeli brała bym 17 to myślałam o nowych Michelinach Alpin 6, parametry bardzo ok. Chyba, że macie coś lepszego. 18 takich nie ma niestety więc co byście polecali? Jazda prawie 100% po mieście. Dzięki.
raflo83 napisał(a):dla siebie i mocy >400KM zamówiłem Micheliny PA4 225/40/18 92W. Jak dojdą i założe je na kołoa, to będę mógł coś więcej powiedzieć. Porównanie będzie do obecnych Dunlopów, które już nie dają rady po 4 sezonach.Borzooo napisał(a):Mam pytanko. Jakie opony marek premium polecacie do nowego Leona 1.5 150 KM HB na zimę? Odbiór na przełomie roku więc szukam już felg i opon. Lato 18. Co prawda w dalszym ciągu nie zdecydowałam czy na zimę będę zakładać 17 czy 18 ale chce mieć kilka propozycji do wyboru. Jeżeli brała bym 17 to myślałam o nowych Michelinach Alpin 6, parametry bardzo ok. Chyba, że macie coś lepszego. 18 takich nie ma niestety więc co byście polecali? Jazda prawie 100% po mieście. Dzięki.
JanuszJanuszewski napisał(a):Ja w tym roku do Cupry założyłem Kleber Kristalp HP3 w rozmiarze 225/40 R18
c3c napisał(a):W aucie mamy z reguły 4 identyczne opony. Jeśli z jakiegoś powodu jedna jest do wymiany (uszkodzona na tyle, że nie nadaje się do naprawy), to przy założeniu, że pozostałe 3 są w dobrej kondycji - nowa, identyczna jak pozostałe 3, choćby kosztowała 2 razy więcej niż nowszy model, wciąż będzie bardziej opłacalnym wyborem od kupna nowego kompletu
przejechałem już trochę na Michelinach PA4. Jak tylko założyłem, to prze kolejne kilka dni same deszcze, ale od razu poczułem różnicę na plus. Nie gubią tak łatwo trakcji, wgryzają się fajnie w asfalt i lepsze czucie drogi. Po prostu czuję się na nich pewniej. W prawdziwie zimowych warunkach nie jeździłem. Kilka opadów śniegu w mieście i podobne odczucia, jak w deszczu.raflo83 napisał(a):dla siebie i mocy >400KM zamówiłem Micheliny PA4 225/40/18 92W. Jak dojdą i założe je na kołoa, to będę mógł coś więcej powiedzieć. Porównanie będzie do obecnych Dunlopów, które już nie dają rady po 4 sezonach.
jqb napisał(a):Hej,
czy ktoś z szanownych forumowiczów ma Cuprę 5D MY2019 i może potwierdzić, że świadectwo homologacji pozwala założyć tylko koła 19''?
maymar napisał(a):Na dniach odbieram nowego Leona ST i zastanawiam się nad tymi oponami https://www.oponeo.pl/dane-opony/goodye ... /195107034
czy ktoś z Was na nich jeździł i może opisać swoje wrażenia?
maymar napisał(a):Na dniach odbieram nowego Leona ST i zastanawiam się nad tymi oponami https://www.oponeo.pl/dane-opony/goodye ... /195107034
czy ktoś z Was na nich jeździł i może opisać swoje wrażenia?
kaCuCh napisał(a):Opłaca się na ten sezon? Już naście stopni na plusie...
zdenek napisał(a):Wydaje mi się, że to z czym teraz mamy do czynienia, to ostatnie podrygi lata oraz upałów. Zastanawiam się natomiast nad oponami zimowymi, bo wydaje mi się, że to ostatni gwizdek przed sezonowymi podwyżkami - a jestem tego niemal pewien, że będzie drożej.
Potrzebuje w miarę dobrej klasy opon. Co powiecie o Nokian WR D3 205/55 R16 91 H??
Sprawdzam sobie specyfikację na![]()
źródło: https://www.sklepopon.com/opona-zimowa/ ... 91-h-26891
Co o nich powiecie?
Krzyzak napisał(a):72db? - na pewno chcesz tak głośne opony?
Ghost napisał(a):Jest sens dopłacać do opony z indeksem v? Czy wystarczy h?
Natomiast jeśli chodzi o parametr nośności to lepiej wybrać 94 czy 90?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość