Ja to tylko tu zostawię
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
karlos napisał(a):Pracujesz w ASO Seata?![]()
1) spójrz na lampę po stronie pasażera![]()
https://www.autocentrum.pl/ac-file/arti ... dku-04.jpg
2) na zdj poniżej w białym leonie jest pasek mgły w dolnej części reflektora (ledy wyłączone):
https://www.autocentrum.pl/ac-file/arti ... dku-20.jpg
Tomektr napisał(a):Witam.
Miałem też problem z lampami LED krótko po odbiorze samochodu (styczeń 2018). Parowały po nocy, po jeździe w deszcz czy po myciu na myjni. Po przejechaniu około 3000km problem znikł a było to jeszcze w marcu, gdzie było dużo wilgoci w powietrzu.
Co do parowania to uważam że mówienie że lampa nie może być hermetyczna to się zgadzam, ale można pójść w drugą stronę, a może lampa jest za mocno ROZHERMETYZOWANA??? i się dostaje więcej wilgoci niż system wentylacji jest wstanie odprowadzić?? Takie przypadki jak w tym artykule wyżej są według mnie do zaakceptowania, bo to moment i znika. Ale były pokazywane przypadki na forach grupy VAG gdzie zachodziło pół lampy i to już jest przesada. To, że jest w instrukcji o tym to tylko tak zwany dupochron dla Seata, który podpina pod to właśnie te niedopuszczalne sytuacje.
jackonda napisał(a):Orientuje się ktoś może czy Seat wyprodukował jakieś poprawione lampy do przedliftowego 5F? Zauważyłem u siebie 3 pęknięcia na przednim reflektorze (u mnie paruje tylko pęknięta lampa) i serwis mi zaproponował wymianę na lampę z innego używanego Leona na ich koszt. Jeśli jest jakaś zmodernizowana wersja to będę naciskał że chce nowy reflektor (auto jest jeszcze na gwarancji).
jackonda napisał(a):serwis mi zaproponował wymianę na lampę z innego używanego Leona [...] (auto jest jeszcze na gwarancji).
dexter12345 napisał(a):Auto już bez gwarancji.
Tomektr napisał(a):ramzei, dawaj tą firmę jak jest sprawdzona
verton91 napisał(a):tak z ciekawości, auto od nowości garażowane ?
U siebie mam 188k km przebiegu i z lampami odpukać zero problemów.
mczelny2401 napisał(a):Odkręć te okrągłe dekle na tyle to szybciej odparują
daniel28 napisał(a):Leon 2013r. Parowały delikatnie obydwie lampy prawie od zawsze. Dziś lewa padła całkowicie.
weuek napisał(a):A jak niedawno pytałem o trwałość tych lamp, to mnie tu zapewniono, że nic się z nimi nie dzieje. Co krok to jakiś zonk. Zmieniać na nowsze coraz mniejszy sens.
Pik napisał(a):Zjawisko skraplania się pary z powietrza przy schłodzeniu jest absolutnie naturalne i widział je każdy, kto choć raz wyjął piwo z lodówki. A w starych reflektorach było to mniej odczuwalne, bo żarówki się grzały znacznie bardziej niż ledy.
MarkusD napisał(a): klosze już od ponad 10 lat robią plastykowe
MarkusD napisał(a):Weuek zawsze masz problem... nawet nie chce mi się tego komentować...
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości