Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
marcin7x5 napisał(a):U mnie ten 17536 był zapisywany (tez bez checka) do momentu aż wymieniłem pompę paliwa na nową...
marcin7x5 napisał(a):Ja kupiłem wsad pierburga. Cena coś ok 150 zł ale wszystkie bolączki minęły a i typowe objawy dla tanich zamienników czyli gaśnięcia silnika gdy w baku mało paliwa nie chciałem doświadczyć.
marcin7x5 napisał(a):Kupiłem jeszcze (niestety później bo musiałem) taki wężyk paliwowy karbowany giętki co to łaczy ten wsad z obudową pompy bo nie udało mi się go ściągnąć w całości przy demontażu. Dodatkowo warto zaopatrzyć się w opaski zaciskowe. Wymieniałem też gumę uszczelniającą całą pompę w otworze baku paliwa - znajduje się pod nakrętką mocującą pompę w baku. Musiałem tez wymienić przewód paliwowy na odcinku pompa - filtr paliwa bo wyłamało mi się zabezpieczenie (omega) w króćcu natykanym na pompę.
marcin7x5 napisał(a):Jak szaleć to szaleć. A na poważnie to zbytek formy nad treścią bo o wspomnianych wcześniej detalach tu nie ma prawie mowy. Na pewno ułatwi ci zadanie bo nie trzeba tego całego cuda rozbierać aby wymienić samą pompę. Skróci też czas wymiany bo tylko podmieniają części.
marcin7x5 napisał(a):Może ale nie musi. Być może cofa się paliwo. Zrób próbę , kilkukrotnym podpompowaniem paliwa przed rozruchem.
marcin7x5 napisał(a):Może ale nie musi. Być może cofa się paliwo. Zrób próbę , kilkukrotnym podpompowaniem paliwa przed rozruchem.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości