Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Bąble na folii przyciemniającej

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Bąble na folii przyciemniającej

Postprzez qinvicterq » 14 lutego 2019, 15:41

Witam otoz wczoraj przyciemnialem szyby, wszystko było okej jeszcze dzisiaj, wyszedlem z pracy a na szybach malutkie jakby bąbelki.

Obrazek dzwonilem do goscia mówil ze tak jest i to powinno po paru dniach przylgnąć kiedy resztki płynu odparują. Czy to zniknie? Ktos moze obeznany w tym teamacie ?
qinvicterq
Stella
Stella

Region: dolnośląskie
Auto: Seat Leon 1 Sport
Silnik: turbo diesel inny

Reklama

Re: Folia przyciemniajaca problem

Postprzez bzykofm » 14 lutego 2019, 15:54

Generalnie tak jest. To samo mówił mi mój spec od oklejania. Faktycznie spora część bąbelków znika.
była: Ibiza 6L lift 1.4 85KM 2013-2014
Leon Barbarzyńca105KM 250Nm @ dynoPro 195KM 374Nm 2014-

Obrazek
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team

Region: małopolskie
Auto: leon 1P FL TDI PD
Silnik: BLS 1.9

Postprzez Podkopnik » 14 lutego 2019, 18:14

Znikną . Czy możesz wrzucić zdjęcie brzegu tylnej szyby tam gdzie jest obszar wykropkowany???
Prywatny Detektyw https://bez-sladu.pl/ 501-466-215
Podkopnik
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: Leon 1M
Silnik: AJQ 1.8

Postprzez qinvicterq » 14 lutego 2019, 18:58

Podkopnik napisał(a):Znikną . Czy możesz wrzucić zdjęcie brzegu tylnej szyby tam gdzie jest obszar wykropkowany???
ObrazekSlyszalem ze z tymi kropkami to zawsze cięzko jest, i mozna je po jakims czasie ewantualnie podociskać. Kolega robił u wrapstera tez kropki nie trzymały dobrze. Ale niewiem, daje zdj o ktore prosiles. Jakby co folia LLumar
qinvicterq
Stella
Stella

Postprzez Podkopnik » 14 lutego 2019, 20:43

Ja też robiłem 3 tyg temu na Lumarze i też jest takie białe jak na zdjęciu u Ciebie . Ja jadę za jakiś tydzień do gościa żeby mi to w jakiś sposób poprawił bo widziałem auta na ulicy które miały też taki obszar i wszystko ładnie dolegało wiec się da na pewno to zrobić dobrze. Wg mnie jest to nie dopuszczalne wygląda jak tania folia która odłazi. Bardzo źle to wygląda i rzuca się w oczy.
Podkopnik
Sport
Sport

Postprzez qinvicterq » 14 lutego 2019, 20:55

Podkopnik napisał(a):Ja też robiłem 3 tyg temu na Lumarze i też jest takie białe jak na zdjęciu u Ciebie . Ja jadę za jakiś tydzień do gościa żeby mi to w jakiś sposób poprawił bo widziałem auta na ulicy które miały też taki obszar i wszystko ładnie dolegało wiec się da na pewno to zrobić dobrze. Wg mnie jest to nie dopuszczalne wygląda jak tania folia która odłazi. Bardzo źle to wygląda i rzuca się w oczy.
Ale miales tez na srodku szyby biale bąbelki ? i czy ci to znikło ? bo jeszcze te boki zniose, ale boje sie ze na srodku zostaną bąble....
qinvicterq
Stella
Stella

Postprzez Podkopnik » 14 lutego 2019, 21:17

Na środku też miałem ale zeszło . Boki też powinny ładnie przylegać.
Podkopnik
Sport
Sport

Postprzez qinvicterq » 14 lutego 2019, 21:39

Podkopnik napisał(a):Na środku też miałem ale zeszło . Boki też powinny ładnie przylegać.
A po jakim czasie od montażu ci to wyskoczyło ? I co najważniejsze po jaki czasie znikneło. U mnie na drugi dzień sie pojawiło. A co do tych kropeczek ponoć po 2 tyg powinno sie je delikatnie palcem podociskac i powinno być git ;)
qinvicterq
Stella
Stella

Postprzez Podkopnik » 14 lutego 2019, 21:54

To jak szybko znikną mikro bąble zależy od temperatury zewnętrznej. W lato jest to jeden dzień a teraz potrzeba około 2-3 tygodni nawet.
Jeżeli chodzi o te zakropkowane obszary to częściowo przylegały ok zaraz po przyecimnieniu ale potem jak odparował ten czynnik na całym obwodzie nie dolega. Próbowałem dociskać palcem ale nic to nie daje dlatego że tam jest juz sucho i nie ma na co się to trzymać. Podejrzewam że trzeba będzie demontować plastiki wokół szyby zaaplikować jakaś strzykawką na cały obwód ten płyn i docisnąć od nowa. Nie jestem specjalistą ale tak mi sie wydaje. Chyba że opalarką ale wątpię. Mam gwarancję i informowałem o tym już aplikatora więc liczę że to ogarnie.
Podkopnik
Sport
Sport

Postprzez qinvicterq » 14 lutego 2019, 22:04

Podkopnik napisał(a):To jak szybko znikną mikro bąble zależy od temperatury zewnętrznej. W lato jest to jeden dzień a teraz potrzeba około 2-3 tygodni nawet.
Jeżeli chodzi o te zakropkowane obszary to częściowo przylegały ok zaraz po przyecimnieniu ale potem jak odparował ten czynnik na całym obwodzie nie dolega. Próbowałem dociskać palcem ale nic to nie daje dlatego że tam jest juz sucho i nie ma na co się to trzymać. Podejrzewam że trzeba będzie demontować plastiki wokół szyby zaaplikować jakaś strzykawką na cały obwód ten płyn i docisnąć od nowa. Nie jestem specjalistą ale tak mi sie wydaje. Chyba że opalarką ale wątpię. Mam gwarancję i informowałem o tym już aplikatora więc liczę że to ogarnie.
Jutro ma słoneczko swiecic to moze przyspieszy haha, dziękuje za pomoc, mam nadzieje ze to dziadostwo zejdzie. Niech ci bóg w folii wynagrodzi, Pozdro
qinvicterq
Stella
Stella

Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat