Przetestowałem przed chwilą na S10E pełny mirroring ekranu telefonu. Działa furtka z LG MirrorDrive 1.2.1.2 i RockScout tak jak na S8 i S9. Dla przypomnienia opiszę raz jeszcze.
Przed pierwszym podłączeniem telefonu:
1. Na telefonie zainstalowałem z Google Play apkę RockScout z Google Play oraz LG MirrorDrive 1.2.1.2 z apkmirror.com.
2. Warto też zainstalować apkę do nawigacji po telefonie, ja używam EasyTouch 4.6.3 pobrane z apksum.com (nie wiem czemu aplikacja na chwilę obecną wyleciała z Google Play).
3. Nie ma potrzeby instalacji NovaLauncher bo na Androidzie 9 w Galaxy S8, S9 i S10 jest tryb horyzontalny dla menu (tylko trzeba go sobie włączyć w Ustawieniach) dzięki czemu nie rozwalają się ikony.
Pierwsze podłączenie telefonu:
1. Po pierwszym podłączeniu do auta instaluje się na telefonie usługa Samsung Mirrorlink 1.1, po zainstalowaniu trzeba odłączyć telefon i podłączyć ponownie. W międzyczasie pojawia się na telefonie jeszcze komunikat o kopiowaniu kontaktów ale nie klikam ani tak ani nie (komunikat sam zniknie) bo na S8+ powodowało mi to komplikacje.
2. Po ponownym podłączeniu telefonu do auta wymuszana jest instalacja Samsung Car Mode, pozwalamy na to, potem odłączamy telefon od auta i odinstalowujemy aplikację. Mimo odinstalowania zostają w systemie usługi z tej aplikacji, które wystarczą do mirroringu.
3. Po odinstalowaniu Car Mode podłączamy telefon do auta i klikamy ikonę MirrorLink, powinny się pojawić na infotainmencie RockScout i LG MirrorDrive.
No i teraz znana od czasów S8 (a albo nawet S7

) procedura czyli za każdym razem po wsiadaniu do auta podłączam telefon klikam w MirrorLink i:
1. Klikam RockScout, czekam na wczytanie i klikam cofnij (nie wchodzę w YouTube jak pokazane jest to na filmach, nie ma takiej potrzeby).
2. Klikam LG MirrorDrive, czekam na info o błędzie i klikam cofnij.
3. Ponownie klikam LG MirrorDrive, czekam na info o błędzie i klikam cofnij.
4. Klikam w ikonę 1:1 i wycofuję RockScouta klawiszem w górnym lewym rogu i na infotainmencie pojawia się pulpit telefonu.
Na YouTube są filmy w razie czego bo wiele osób popełnia błąd i wycofuje nie tym klawiszem co trzeba.
W razie pytań telefon jest bez odblokowanego roota, nic w nim nie grzebałem, prosto z salonu polskiego dystrybutora nie podam nazwy bo to nie czas i miejsce na reklamy

.