Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Suraaaj napisał(a):U mnie odkąd zaktualziowałem S8 do androida 9 w ogole się apka nie uruchamia. Wystąpił Bład, Wyglada na to ze Usługi Google Play w tej chwili nie działa. Wgrałem najnowsza aktualizacje z 15 marca AA i lipa, na drugim S8 również ten sam problem.... Jakieś pomysły co tu robić ?
grexons napisał(a):U mnie caly czas występuje rozlaczanie i podłączanie aa, muzyka czasem poleci kilka minut czasem kilka sekund i znowu to samo. Nawet zrobiłem w huaweiiu hard reseta łącznie z wgraniem najnowszej wersji androida i aa z 15 marca. Masakra jakaś jak to jest że większości działa bez problemu a tu cały czas lipa.
grexons napisał(a):Kabel jaki kupiłem to https://allegro.pl/oferta/baseus-kabel- ... witemShare.
Telefon Huawei mate 10 pro.
Na początku na oryginalnym kablu huawei potrafił rozłączyć pierwszy raz po godzinie a nawet po ok. 1h30min. Następnie jak tylko sie to zdarzyło pierwszy raz sysematycznie rozlaczal co chwile kończyło sie na przełączniu na radio. Jak sobis pomyślę to na besusie dużo czesciej to się zdarza.
Wersja AA 4.1.5 z 15 marca.
trixtin napisał(a):W ramach sprostowania: każdy Leon po lifcie z co najmniej media system plus ma już odpowiednie USB do full link, a nie tylko MY19[emoji6]
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
MarQez napisał(a):Apropo AutoMapy, dobra jest? Poleca ktos? Ew. Uzywa?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
trixtin napisał(a):Mylisz rok modelowy z liftingiem[emoji846]
Facelifting był końcem 2016, wprowadził mi. media system plus z 8" ekranem dotykowy
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Ja wiem co masz na myśli, jednak nie do końca zgodzę się, że użycie słowa lifting tyczy się różnych zmian. Zmiana silników to ok: modernizacja gamy silnikowej, natomiast nie nazwałbym tego liftingiem. Lifting według słowników tyczy się bardziej wyglądu, a nie zamiany. Fakt niektóre słowniki tłumaczą lifting jako modernizację (w sumie znalazłem tylko jeden), ale uważam, że jest malo to trafne [emoji846]Kanisz napisał(a):Ta masz rację kolego rok modelowy to nie lifting , ale ja napisalem, że modele MY19 to modele poliftowe, bo tak jest, nie chodzi mi o to ze MYii, to lifting, tylko, ze w MY19 zmodernizowano jednostki napedowe itd. Stąd MY19 to modele z ostatniego liftingu Seata, dlatego pytałem o którym lub jakim liftingu piszesz nawiazujac do fulllinku, poniewaz w swojej definicji powinieneś oddzielic Facelifting od Lifting... Bo to nie tosamo.
FACELIFTING odpowiada za zmiany wyglądu zewnetrzne i wew. auta, LIFTING odpowiada za zmiany różne, m.in. za modyfikacje techniczne jak np zmiany jednostki napedowej, jak ktos slusznie zauwazyl w MY19 wprowadzono silniki np 1.5 i 1.0, a wycofano 1.2 i 1.4 itd...
MarQez napisał(a):No ja mam przed lidtem i wlasnie wyszlo mnie pdblokowanie full linka za ok. 1100, i tak samo mi zmieniali USB.... jest tubktos kto korzysta z AppleCarPlay, bo co czytam uparcie to wszyscy o AA[emoji23][emoji23]
Mam identyczne doświadczenie i opinię w sprawie nawigacji pod Androida.MarkusD napisał(a):MarQez napisał(a):Apropo AutoMapy, dobra jest? Poleca ktos? Ew. Uzywa?
Masz Iphona, pobierz i przetestuj wersję testową i powiedz nam...
Ja niestety używam przez Mirrorlink...
Przeważnie używam Naviexpert na Polskę i działa rewelacyjnie, Automapy używam zawsze przy wyjazdach zagranicznych i też daje radę, o dziwo w Chorwacji dostałem ostrzeżenie o patrolu z fotoradarem, musiał rodak przejeżdżać i kliknął
Automapa również ma trafic, trochę wkurzające jest wyznaczanie trasy, Naviexpert pokazuje np 3 do wyboru, a w Automapie trzeba wchodzić w ustawienia i zmieniać rodzaj trasy np. szybka , optymalna... Automapa ma najlepsze pokrycie dróg w Polsce i dobrą bazę adresową, pod tym względem Naviexpert delikatnie odstaje, ale naprawdę to są nieliczne braki jakie ja zauważyłem, pod tym względem Automapa i Naviexpert biją na głowę wszystkich jeżeli chodzi o Polskę i otwarcie nowych dróg.
Automapa prowadzi pod "drzwi" , ich trafic co parę minut jest aktualizowany, jeżeli ktoś zaznaczy wypadek lub miśków z suszarką to najszybciej jest to widoczne w porównaniu z innymi nawigacjami, problemem może być ilość użytkowników i ilość informacji, pod tym względem Naviexpert jest rewelacyjny, mimo utraty wielu użytkowników którzy dostawali Naviexperta w abonamencie telefonicznym gratis.
Lecz to jest tylko program i ma tylko Cię wspomagać w czasie jazdy, niektórzy parkują w jeziorze bo tak im nawigacja pokazała...
-- 21 marca 2019, 17:00 --
Tak przy okazji to przetestowałem sporo nawigacji... Sygic, Waze, Google Maps, Here, Magic Earth, Coyote oczywiście tą z Seata która dopiero dostaje życie za granicą ze względu na TCM, Automapa i Naviexpert...
Każda ma plusy i minusy ale na Polskę to Automapa i Naviexpert... O innych nawet już nie pamiętam...
Yanosika również używałem...
grexons napisał(a):Kabel jaki kupiłem to https://allegro.pl/oferta/baseus-kabel-usb-type-c-huawei-supercharge-5a-50cm-7773798403?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare.
Telefon Huawei mate 10 pro.
Na początku na oryginalnym kablu huawei potrafił rozłączyć pierwszy raz po godzinie a nawet po ok. 1h30min. Następnie jak tylko sie to zdarzyło pierwszy raz sysematycznie rozlaczal co chwile kończyło sie na przełączniu na radio. Jak sobis pomyślę to na besusie dużo czesciej to się zdarza.
Wersja AA 4.1.5 z 15 marca.
To żyjemy w dwóch różnych rzeczywistościach. Niecałe 3 lata temu Google uaktualniło obwodnicę Łodzi po kilku tygodniach od otwarcia.Kanisz napisał(a):3 lata temu jeżdżąc E7/S7 podczas budowy węzłów Kielce - Jędrzejów, AutoMapa nie widziała wszystkich przejazdów mimo trwającego od dłuższego czasu remontu/budowy drogi. Nie wiem jak Google bo wtedy nie używałem, ale teraz tj listopad 2018 jezdzac np po Łodzi nowo budowane drogi z rondem w okolicach Szpitala im. Korczaka MapyGoogle widziały wszystko bezblednie mimo iz jeszcze na drodze nie bylo namalowanych pasów, a jedynie poroztawiane pachołki, więc uważam, ze Google sa dokladniejsze oraz mozna włączyć tryb satelitarny, natomiast Waze jest funkcjonalne. Tak dużym plusem Auto Mapy jest możliwość pracy offline, ale dopóki nie zostanie połączona z Android Auto nie wrócę do kozystania, ponieważ Waze fajnie działa i wygląda na LCD8 i moze sie okazać, że bedzie jeszcze lepsza...
marco napisał(a):Kilka osób w PM/mailem pytało jeszcze odnośnie połączenia Galaxy S8/S9/S10 przez lukę w LG MirrorDrive 1.2.1.2, poniżej video jak wygląda to po aktualizacji do Androida 9.
Jest dużo szybciej (mniej klikania) i w 100% za każdym razem udaje się uzyskać mirror!
https://vimeo.com/325812872
Polecam zainwestowanie chociażby w S8 i święty spokój
marco napisał(a):Kilka osób w PM/mailem pytało jeszcze odnośnie połączenia Galaxy S8/S9/S10 przez lukę w LG MirrorDrive 1.2.1.2, poniżej video jak wygląda to po aktualizacji do Androida 9.
Jest dużo szybciej (mniej klikania) i w 100% za każdym razem udaje się uzyskać mirror!
https://vimeo.com/325812872
Polecam zainwestowanie chociażby w S8 i święty spokój
Ale jak rozmawia się przez telefon, to Infotaiment niestety wygasza ekran, po zakończeniu rozmowy obraz wraca choć niekiedy się zdarza, że ekran zostaje czarny, choć słychać dźwięk z nawigacji i np radia internetowego.
Samsung Galaxy S7, Android 8...
Może sytuacja się poprawi w Android 9
Udało ci się "zrootować aplikacje", tak jak pisałeś - bez potrzeby rootowania telefonu, tak aby działały pod Android Auto według metody XDA, którą podałeś?Kanisz napisał(a):Tak tez zrobię kolego tylko muszę miec dostęp do komputera, zeby to zrobić. A narazie mam tylko telefon i neta... bo jestem w trasie i czasami w wolnej chwili odpale neta i szukam i czytam m. in. przegladam forum, od którego sie chyba uzaleznilem... , stąd nie mogę przejść do praktyki bo brak mi podstawowych narzędzi.
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości