Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Matador napisał(a):Pytanko mam..
FullLink woła o aktywację i zanim zapłacę, zastanawiam się, jak to wygląda od strony praktycznej.
Jeżeli odpalę Google Maps, to w tym czasie jak rozumiem, nie można korzystać z radia, czy CD?
Czy działa wtedy bluetooth i obsługa połączeń głosowych?
Matador napisał(a):Pytanko mam..
FullLink woła o aktywację i zanim zapłacę, zastanawiam się, jak to wygląda od strony praktycznej.
marbo30 napisał(a):Nie orientujecie się czy Samsung Galaxy A50 współpracuje z AA i MirrorLink bo nie widzę go na liście .
DMarkusD napisał(a):marbo30 napisał(a):Nie orientujecie się czy Samsung Galaxy A50 współpracuje z AA i MirrorLink bo nie widzę go na liście .
Z Android Auto napewno będzie współpracować, na temat Mirrorlink nic nie ma, tzn brak jakichkolwiek informacji nawet na stronie Samsunga, niestety ale trzeba by włączyć taki telefon i popatrzeć w ustawieniach, sama strona Mirrorlink tak naprawdę nie ma aktuanych informacji o telefonach współpracujących z ich oprogramowaniem, nawet Samsung S9 który ma Mirrorlink, nie widnieje w ich liście telefonów kompatybilnych.
Warto wstąpić do jakiegoś elektromarketu i sprawdzić w ustawieniach.
Jeżeli jednak zależy Ci na Mirrorlink, można dołożyć parę stów więcej i odkupić od kogoś nowego S9, pełno jest ofert np na OLX, tylko nie brać z Plusa i bodajże Play, bo jak gość przestanie płacić za abonament to sieć zablokuje telefon i w Polsce już nie będzie działać.
DMarkusD napisał(a):marbo30 napisał(a):Nie orientujecie się czy Samsung Galaxy A50 współpracuje z AA i MirrorLink bo nie widzę go na liście .
Z Android Auto napewno będzie współpracować, na temat Mirrorlink nic nie ma, tzn brak jakichkolwiek informacji nawet na stronie Samsunga, niestety ale trzeba by włączyć taki telefon i popatrzeć w ustawieniach, sama strona Mirrorlink tak naprawdę nie ma aktuanych informacji o telefonach współpracujących z ich oprogramowaniem, nawet Samsung S9 który ma Mirrorlink, nie widnieje w ich liście telefonów kompatybilnych.
Warto wstąpić do jakiegoś elektromarketu i sprawdzić w ustawieniach.
Jeżeli jednak zależy Ci na Mirrorlink, można dołożyć parę stów więcej i odkupić od kogoś nowego S9, pełno jest ofert np na OLX, tylko nie brać z Plusa i bodajże Play, bo jak gość przestanie płacić za abonament to sieć zablokuje telefon i w Polsce już nie będzie działać.
marwisn napisał(a):Podłącz telefon do auta i postępuj jak poniżej (opis do S8 ale może w A50 jest podobnie).
Boje się tego co zrobie jak kupie ten telefon i nie bedzie mi współpraował , muszę kupic telefon ktory bedzie napewno dzialal wiec moze kupie A 7
marekwar napisał(a):Gdyby jakiś proces powodowałby duże obciążenie i przegrzanie procesora to telefon prawdopodobnie rozładowałby się stopniowo podczas jazdy.
Nie wiem jak indukcja ale wydajność prądowa USB ledwo co wystarcza na doładowanie S7 gdy działa nawigacja.
Sprawdziłbym czy ekran telefonu jest wygaszony podczas jazdy z Mirrorlinkiem.
Oczywiście przedtem zwykły restart telefonu.
Kiedy jeździłem z S7 na Mirrolinku z LG Mirrordrive to czasem wieszał mi się w drodze ale Mirrorlink w aucie.
Pomagał wtedy reset infotainmentu.
marekwar napisał(a):Zapowiadają się ciekawe zmiany w Android Auto:
https://www.tabletowo.pl/nowy-android-a ... k-wyglada/
marekwar napisał(a):Wkrótce Google otworzy się na inne aplikacje ale już na własnej platformie, bez Car Playa czy Mirrorlinka.
To się nazywa Android Automotive:
https://www.tabletowo.pl/android-w-samo ... aplikacji/
Ale to już nie w naszych, obecnych Leonach.
LeOnLeNon napisał(a):Witam, co do rozłączania to miałem taki przypadek z Android Auto z nawigacją Waze, że jadąc, wziąłem tel do ręki (na światłach oczywiście), żeby zobaczyć smsa i ekran zrobił się różowy i zaczął migać. Nie pomogło naciskanie infotainment musiałem rozłączyć i połączyć ponownie. Nie wiem czy to wina telefonu czy infotainmentu czy może mam zły kabel? Jak zrobić reset infotainmentu?
Oraz wie ktoś jak odczytać/odsłuchać smsa za pomocą Android Auto? Na filmach i w opisach reklamują, że jest taka opcja ale nigdzie nie znalazłem jak to włączyć? Czasami jak się zatrzymam u góry pojawi się skrót wiadomości na chwilę i znika. Jest jakiś sposób odczytania wiadomości i ewentualnie odpowiedzenia na nią? Miała być taka funkcja w Android Auto, a ja jej nie widzę? Z góry, dzięki za odpowiedź.
bzykofm napisał(a):Nie chodzi mi o gadżety tylko o przetrwanie telefonu dłużej niż tydzień. Nokia E72 od kilku lat świetnie deje radę. Tylko z AA nie daje rady
bzykofm napisał(a):przetrwanie telefonu dłużej niż tydzień
pab567 napisał(a):W sensie żeby co najmniej tydzień na baterii? Smartfon na Androidzie? To nierealne... chyba, że masz na myśli, że nie rozwalisz go o ścianę wcześniej niż po upływie tygodnia - wtedy każdy pancerny powinien dać radę. A masz ich na rynku co najmniej kilka...
pepe1906 napisał(a):Takie pytanko czy mogę na AA odpalić trasę a w tle jakaś apke która powiadamia o korkach policji itd? I jaka jest najlepsza Waze? Janosik?
Ze względu na bardzo dużą ilość użytkowników Yanosik miażdży inne ostrzegajki jeśli chodzi o lotne patrole.pepe1906 napisał(a):Takie pytanko czy mogę na AA odpalić trasę a w tle jakaś apke która powiadamia o korkach policji itd? I jaka jest najlepsza Waze? Janosik?
Galad napisał(a):Czy wam też się rozładowuje telefon podłączony do FullLinka?
Samsung Note9, Włączony gps, bluetooth, +waze i janosik i bateria powolutku ale ucieka.
Galad napisał(a):Czy wam też się rozładowuje telefon podłączony do FullLinka?
Samsung Note9, Włączony gps, bluetooth, +waze i janosik i bateria powolutku ale ucieka.
MarkusD napisał(a):Galaxy S7 ładuje się powoli ale się ładuje, jedynie jak się bardzo mocno nagrzewa to może ładowanie się wyłączyć i wtedy niby ikonka ładowania się wyświetla, lecz tak naprawdę się nie ładuje.
Teraz pytanie jaki masz kabel podłączony do telefonu, spróbuj na oryginalnym z telefonu.
...
Tak przy okazji to pokazała się informacja że w Google Maps niektórzy mają powiadomienia o fotoradarach na terenie Polski...
Sprawdź czy się świeci ekran czy jest wygaszony przez Android Auto. Jeśli widać ekran z jego ikonami to spróbuj ściemnić go do poziomu, że prawie nic nie widać.Galad napisał(a):Czy wam też się rozładowuje telefon podłączony do FullLinka?
Galad napisał(a):Polift, z dodatkowym zasilaniem.
Ja słyszałem że mój telefon to sobie minimum 4A życzy
Mam ładowarkę 5A w samochodzie i na każdym kablu ładuje bez problemu tel z milionem odpalonych aplikacji.
Z gniazda full linka już niestety się tak nie da.
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość