Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
o ja używam tylko wtedy, gdy jadę za kimś, kto wypuszcza z wydechu strasznie śmierdzący syf. Myślę też, że obieg zamknięty jest przydatny w momencie już schłodzonego wnętrza, gdy po zamknięciu obiegu klima schładza tylko schłodzone powietrze wewnątrz, a nie pracuje cały czas nad tym, aby schładzać gorące powietrze zasysane z zewnątrz.
Nie wiem czy to takie dobre rozwiazanie. Wszystko zalezy od okolicznosci. Nie chciałbym, aby w lecie, gdy temperatura na zewnątrz 25*C, a w środku 50*C, wlaczony byl obieg zamknięty. Chociaz moze przy wlaczonym zamknietym szybciej schlodzi wnętrze, niż gdy bedzie pobierał ciepłe z zewnątrz. Cos w tym obiegu zamkniętym jest czarodziejskiegopeter85 napisał(a):automatyczna klimatyzacja działa tak, że jak załączymy przycisk auto komputer sam włącza na początku obieg zamknięty
Chociaz moze przy wlaczonym zamknietym szybciej schlodzi wnętrze,
mlynek napisał(a):Bo ja używam tylko wtedy, gdy jadę za kimś, kto wypuszcza z wydechu strasznie śmierdzący syf.
mlynek napisał(a):Nie wiem czy to takie dobre rozwiazanie. Wszystko zalezy od okolicznosci. Nie chciałbym, aby w lecie, gdy temperatura na zewnątrz 25*C, a w środku 50*C, wlaczony byl obieg zamknięty. Chociaz moze przy wlaczonym zamknietym szybciej schlodzi wnętrze, niż gdy bedzie pobierał ciepłe z zewnątrz. Cos w tym obiegu zamkniętym jest czarodziejskiegopeter85 napisał(a):automatyczna klimatyzacja działa tak, że jak załączymy przycisk auto komputer sam włącza na początku obieg zamkniętyNp. nie wiem po co, w Leonie załącza sie klima, gdy włączam obieg zamkniety?
No możliwe,możliwezamir napisał(a):Możliwe jest również wymuszenie obiegu wewnętrznego na wyłączonym układzie klimatyzacji, np. na czas ozonowania.
w rozgrzanym aucie jest 2 razy wyższa temperatura niż na zewnątrz, a zatem efekty schładzania poczujemy później.
spoon83 napisał(a):jak sprawdzali z kontrastem to pruli deskę i sprawdzali dokładnie w kabinie?
daro1125 napisał(a):Witam Panowie. Mam problem z klima(climatronic). Sytuacja wygląda następującą. Zdechł mi klima okazało się że uszkodził się chłodnica, po wymianie chłodnicy i nabiciu sprężarka nie chce się załączyć więc wymieniłem cewke i dalej to samo. Podmieniłem też sterownik wentylatorow, bez zmian. Czasami się zdarzy że sprężarka się załączy ale zrobi kilka obrotów i staje. Sprężarek też podnienilem i na obu jest to samo. Macie jakieś pomysły?
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości