Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Oklejenie Leona 5F

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias.....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Oklejenie Leona 5F

Postprzez bienial » 21 października 2018, 12:31

Witam, od 1111 km jest właścicielem tegoż oto Leona. Auto ma mi służyć jako jeżdżąca reklama, wjadą firmowe blachy etc. Jako że jest tu więcej osób które pała (bądź też nie ;) ) miłością do Leona może będziecie w stanie mi pomóc. Chcę okleić samochód tak aby jak najbardziej rzucał się w oczy. Mam już pewien projekt https://www.youtube.com/watch?v=drDvuiia4w8&t=482s upatrzony od pewnego czasu, ale jest on wykonany PlastiDipem a ja auto chciałbym okleić ze względu na większą trwałość folii. Po konsultacjach z firmami "oklejarskimi" projekt będzie ciężki do zrealizowania (chodzi o spasowanie plam). Może komuś z Was gdzieś rzucił się jakiś fajny projekt tak aby auto przyciągało wzrok potencjalnych klientów? Zdjęcie pacjenta.

https://zapodaj.net/6c30374c781ef.jpg.html
bienial
Stella
Stella

Region: podlaskie
Auto: Leon
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Reklama

Re: Oklejenie Leona St

Postprzez alehandro » 21 października 2018, 20:31

No fakt. Projekt folią dla mnie niwykonalny :shock:
Ale pomysł petarda :brawo:
Mój FRc
Obrazek
alehandro
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Auto: Leon FR
Silnik: CJXA 2.0

Re: Oklejenie Leona 5F

Postprzez B3N » 22 października 2018, 12:47

Taki efekt to tylko :
Bezbarwna folia(matowa) na całe auto a potem do lakiernika niech opierdzieli to jakimś Sprayem i dyszami:) Ewentualnie daj dzieciom farbki to ci zrobią podobny efekt.
B3N
Sport
Sport

Auto: SEAT LEON 5F FR

Postprzez alehandro » 22 października 2018, 19:21

B3N napisał(a):Ewentualnie daj dzieciom farbki to ci zrobią podobny efekt.

:mrgreen: To chyba własnie kolega po taniości znalazł sposób na Twoje autko :wink:
Mój FRc
Obrazek
alehandro
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Auto: Leon FR

Postprzez kukulek88 » 13 listopada 2018, 10:38

Z innej beczki ktoś oklejał ktoś z Was może auto folią albo zlecił taką usługę i ma pewne przemyślenia bądź uwagi co do tego typu rozwiązania. Coraz bardziej chodzi mi ten temat po głowie, raz ze zabezpieczy lakier a dwa zakamufluje aktualne ,, wady tzn ryski' i trochę zabezpieczy przed kamieniami itd.
kukulek88
Stella
Stella

Region: dolnośląskie
Auto: Leon III FR
Silnik: CDAA 1.8

Postprzez B3N » 13 listopada 2018, 13:25

Ja oklejałem auto. Zmiana koloru auta z czarnego na czerwone. Peugeot'a.
To musi być dobra i znana firma. Jak chcesz dobrze, to demontaż elementów jest konieczny..inaczej to nie ma sensu.
Cena za 207CC Peugeot, ok. 5600 cebulionów folia 3M ( w tym naprawa kilku wgniotek).

Nie znam się na lakierowaniu aut, ale chyba bym teraz wziął lakiernika do zmiany koloru auta.
Wogole to najlepiej auto foliować jak jest w miarę nowe. Po czasie wszelkie załamania na lakierze, wgniotki, odpryski to folia tylko lekko uratuje.
Uważam, że jednak co lakier to lakier. Ja jestem bardzo szczegółowy i jak się ogląda zdjęcia oklejaczy to robią fotki z daleka, lub z filtrami, ewentualnie pokazują jak im coś wyszło, ale jak się bliżej przyjżysz to jednak czujesz że nie jest to perfekcja.
Po prostu co fabryka to fabryka (fabryczny kolor auta).
Nie mówię że jest to złe rozwiązanie. Nie jest doskonałe jak prezentują to oklejacze :)

Z folią trzeba uważać na myjni. Nie wolno lancy zbyt blisko, bo można przeciąć folie.
Uważam, że dość łatwo ją też porysować. Mówię o takich mikroryskach, coś takiego się robi np. od zmiotki. Twarde włosie.
B3N
Sport
Sport

Auto: SEAT LEON 5F FR

Postprzez Hubert24 » 23 czerwca 2019, 10:48

dobry grafik i ogarnie ci to w moment. Kwestia zakupu dobrej grafiki np https://stock.adobe.com/pl/search?filte ... t_facets=0 i dopasowanie do auta.
Hubert24
Stella
Stella

Region: wielkopolskie
Auto: Leon 3
Silnik: diesel inny

Postprzez Vampire1984 » 24 czerwca 2019, 10:08

B3N
A jak uwazasz, lepiej zabezpieczyc caly samochod folia i zaplacic powiedzmy za takie zabezpieczenie 7.5k ( 207 wyszlo 5.6k wiec strzelam ze kompakt bedzie cos kolo 7.5 kosztowac ) czy moze nie isc w taka kwote i olac jakies odpryski zarysowania parkingowe czy przez rysy od zyczliwych przechodniow a dopiero potem zainwestowac przy odsprzedazy odmalowanie wszystkich elementow?
Był: Toyota Yaris FL 1.0, Toyota Corolla IX 1.4, Honda Accord VII FL 2.0, Leon 5F 1.4 viewtopic.php?f=91&t=55743
Jest: MB A250 4M viewtopic.php?f=34&t=67730
|
My other car, would be a Jet Fighter
Vampire1984
Cupra
Cupra

Region: zachodniopomorskie
Auto: MB A250 4M W177

Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat