Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Dodatkowe oświetlenie bagażnika

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias.....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Dodatkowe oświetlenie bagażnika

Postprzez hoozgo » 19 lipca 2019, 09:00

Cześć,

To moja pierwsza wstawka, więc proszę o wyrozumiałość.

W moim Leonie ST w bagażniku była jedna lampka (LED), która nie dawała wystarczająco dużo światła.
Na AliExpress znalazłem fajny zestaw - okablowanie plus druga lampka, który można z powodzeniem zastosować do naszych Leonów:

https://s.click.aliexpress.com/e/bwkXFBHe

Zestaw jest montowany na zasadzie plug&play, to znaczy kabel z zestawu ma wtyczkę męską i żeńską, wpina się go między dotychczasową lampkę i jej okablowanie. Kabel z łatwością przeprowadziłem dołem pod uszczelką klapy bagażnika. Oczywiście pod nową lampkę trzeba wyciąć otwór w lewym boczku nożykiem tapicerskim.

Ja z modyfikacją poszedłem nawet dalej - fabryczne lampki wymieniłem na lampki z Audi Q7 o numerze 4M0947170.
Oczywiście wymagało to powiększenia wycięcia w boczkach. Efekt wizualny jest ok, jednak przyleganie lampek nie jest w 100% idealne, gdyż boczki nie są zupełnie proste.
Dlatego rekomenduję zastosowanie standardowej lampki, jest taniej a światła tyle samo :)

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
hoozgo
Signo
Signo

Region: śląskie
Auto: Leon 5F
Silnik: CJXA 2.0

Reklama

Re: Dodatkowe oświetlenie bagażnika

Postprzez hoozgo » 11 września 2019, 17:11

hoozgo napisał(a):Cześć,

To moja pierwsza wstawka, więc proszę o wyrozumiałość.

W moim Leonie ST w bagażniku była jedna lampka (LED), która nie dawała wystarczająco dużo światła.
Na AliExpress znalazłem fajny zestaw - okablowanie plus druga lampka, który można z powodzeniem zastosować do naszych Leonów:

https://s.click.aliexpress.com/e/bwkXFBHe

Zestaw jest montowany na zasadzie plug&play, to znaczy kabel z zestawu ma wtyczkę męską i żeńską, wpina się go między dotychczasową lampkę i jej okablowanie. Kabel z łatwością przeprowadziłem dołem pod uszczelką klapy bagażnika. Oczywiście pod nową lampkę trzeba wyciąć otwór w lewym boczku nożykiem tapicerskim.

Ja z modyfikacją poszedłem nawet dalej - fabryczne lampki wymieniłem na lampki z Audi Q7 o numerze 4M0947170.
Oczywiście wymagało to powiększenia wycięcia w boczkach. Efekt wizualny jest ok, jednak przyleganie lampek nie jest w 100% idealne, gdyż boczki nie są zupełnie proste.
Dlatego rekomenduję zastosowanie standardowej lampki, jest taniej a światła tyle samo :)

Dorzucam zdjęcie zamontowanej po lewej stronie lampki z Q7.
PozdrawiamObrazek

hoozgo
Signo
Signo

Auto: Leon 5F
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez pajda_SM » 16 czerwca 2020, 21:34

Ja póki co zmieniłem ory Leda na Leda z allegro i jest mega poprawa ale będę dokładał jeszcze źródło światła na drugą stronę

ObrazekObrazek

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
pajda_SM
Signo
Signo

Auto: Leon 3
Silnik: diesel inny

Postprzez weuek » 17 czerwca 2020, 09:14

To na drugą stronę w fabryce poskąpili? I kup se tu, panie, nowsze auto. Co rusz to coś zrabowane...
Obrazek
weuek
Sport
Sport

Region: podkarpackie
Auto: octavia 1Z5 elegance
Silnik: CAWB 2.0

Postprzez pajda_SM » 17 czerwca 2020, 15:49

Hehe

No szkoda że nie dali światła na sufit tylko na 1 boczek [emoji2357]

Z drugiej strony mam panoramę i nie wiem czy by się tam zmieściło bo jest roletka od panoramy.

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
pajda_SM
Signo
Signo

Auto: Leon 3
Silnik: diesel inny

Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat