Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Serwis Blach-lakierniczy Aso Dynamica Seat Myślenice Opinie

Porady odnośnie napraw blacharskich, malowania itp.

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Serwis Blach-lakierniczy Aso Dynamica Seat Myślenice Opinie

Postprzez Piotrek1255 » 7 czerwca 2019, 07:23

Panowie jak w temacie czy wykonywał ktoś w Myślenicach w seacie jakieś naprawy lakiernicze? Proszę o jakieś opinie . Warto oddać tam samochód?
Piotrek1255
Stella +
Stella +

Region: małopolskie
Auto: Bora
Silnik: ALH 1.9

Reklama

Re: Serwis Blach-lakierniczy Aso Dynamica Seat Myślenice Op

Postprzez countryfan » 20 lipca 2019, 13:58

Piotrek1255 napisał(a):Panowie jak w temacie czy wykonywał ktoś w Myślenicach w seacie jakieś naprawy lakiernicze? Proszę o jakieś opinie . Warto oddać tam samochód?

Ja tam załatwiam właśnie naprawę blacharsko-lakierniczą (po próbie wyłudzenia odszkodowania na stłuczkę) - zdecydowałem się na nich po poleceniu ich przez kolegę z pracy, że ładnie naprawiają.
Na razie jednak obsługa klienta to kpina - auto wzięli 5 tygodni od wypłacenia pierwszej transzy przez ubezpieczalnię, doradca serwisowy robi sobie kpiny - to co opowiada nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości, kilka razy miał oddzwonić czego nie robi, mówił, że zderzak tylny będzie lakierowany - nie będzie. Więc początek jest słaby. Zobaczymy jak odbędzie się odbiór samochodu bo jak zrobią fuszerkę to nie odbiorę auta. Czekam...
Leon ST FR 2.0tdi - CRBC, oryginalny Castrol LL zmieniony na coś normalnego.
Obrazek
countryfan
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR
Silnik: CRBC 2.0

Postprzez Piotrek1255 » 27 lipca 2019, 17:09

Ktoś próbował na tobie wyłudzić odszkodowanie? I jak to sie skończyło? Auto stoi w dynamice już 5 tygodni? Zartujesz
Piotrek1255
Stella +
Stella +

Postprzez countryfan » 2 sierpnia 2019, 12:34

Piotrek1255 napisał(a):Ktoś próbował na tobie wyłudzić odszkodowanie? I jak to sie skończyło? Auto stoi w dynamice już 5 tygodni? Zartujesz

Sytuacja była taka, że zmieniałem na pas środkowy z lewego (kiedy spojrzałem w lusterko nic nie było) a będąc 2/3 na śrokowym pasie poczułem uderzenie w prawy bok. Okazało się że gość zmieniał z prawego na środkowy... Wydawać by się mogło że moja oczywista wina, tymczasem kierujący który zmieniał z prawego na środkowy opowiadał takie historie, które wzbudziły moje podejrzenia, wezwałem policję i gość został... aresztowany (był poszukiwany). Sprawa jest na policji/prokuraturze analizowane są nagrania z mojego rejestratora, jego rejestratora, przesłuchiwani świadkowie. Ile czasu (lat) to potrwa nie wiadomo :|

Natomiast jeżeli chodzi o naprawę to po zgłoszeniu szkody w PZU (z własnego AC na razie) ubezpieczalnia po tygodniu wypłaciło transzę za naprawę dealerowi (naprawa bezgotówkowa), czas oczekiwania na termin naprawy wyniósł 5 tygodni (jeździłem swoim autem - uszkodzone drzwi TP- wymiana, felga TP-wymiana, próg, błotnik - lakierowanie ). Naprawa trwała 2 tygodnie - jeździłem zastępczym.

Co do jakości naprawy bo o to było pytanie - dopiero dziś odebrałem, lakier wygląda na ładnie położony, nie mam tutaj zastrzeżeń. Jakość montażu na pierwszy rzut oka także - będę miał czas to się temu przyjrzę (na razie nic nie trzeszczy, nic nie skrzypi), natomiast spieprzona jest naprawa błotnika tylnego - nie jest tak wyprowadzone jak powinno - wyciąganie i szpachlowanie -> tutaj coś spieprzyli. Dla laika wygląda w porządku, ja to widzę. Nie będę tego reklamował bo nie ma sensu - musieli by na nowo pewnie szpachlować i lakierować - potrwałoby to pewnie z tydzień. Sam samochód dość ładnie został wyczyszczony, zarówno na zewnątrz jak i w środku, chociaż małą łyżką dziegciu jest to, że już po myjni ktoś wsadził brudne łapki od pasty i odbił na siedzeniu i plastikach deski - musiałem sam doczyścić -> doradca chciał oddać na poprawę na myjnię ale nie chciałem tracić kolejnych nastu minut na czekanie. Ogólnie jakość naprawy 3/5. Jakość obsługi klienta 2/5.

-- 1 sierpnia 2019, 18:46 --

Jeszcze mały edit. Chłopaki coś zepsuli i nie działa lampka tylna na otwieranie drzwi - wymuszone z przełącznika pozycje działają ale nie na otwarcie drzwi ech... ¯\_(ツ)_/¯ ;[

-- 2 sierpnia 2019, 13:34 --

kolejny update: Okazało się że lampka była nieaktywna przez to, że przednia była wyłączona, mój błąd - nie zauważyłem że wyłączyli i tylna nie włączała się bo przednia też była wyłączona.
Natomiast zauważyłem porysowane dekory słupka B i trójkąta ozdobnego na drzwiach ;[ Nie dziwiłbym się jakbym zostawił auto w stodole do lakierowania ale jak na ASO to lipa niezła.
Obrazek
countryfan
Sport
Sport

Postprzez Piotrek1255 » 12 sierpnia 2019, 07:28

Czy mógłbyś podesłać jakieś zdjęcia po lakierowaniu tego blotnika? Oraz jak auto wyglądało przed lakierowaniem?
Piotrek1255
Stella +
Stella +

Postprzez countryfan » 12 sierpnia 2019, 08:42

Piotrek1255 napisał(a):Czy mógłbyś podesłać jakieś zdjęcia po lakierowaniu tego blotnika? Oraz jak auto wyglądało przed lakierowaniem?

Nie ma problemu, daj mi parę dni, umyję auto, zrobię zdjęcia i wrzucę tutaj.
Obrazek
countryfan
Sport
Sport

Postprzez Piotrek1255 » 19 sierpnia 2019, 20:15

Ok czekam;)

-- 19 sierpnia 2019, 21:15 --

Hello będą zdjęcia;)
Piotrek1255
Stella +
Stella +

Postprzez countryfan » 21 sierpnia 2019, 08:28

Piotrek1255 napisał(a):Ok czekam;)

-- 19 sierpnia 2019, 21:15 --

Hello będą zdjęcia;)

Ponieważ większość linków z serwisów uploadowych się za chwilę dezaktualizuje to wrzucam linki do zdjęć z albumu googla
tutaj jest zdjęcie jak auto wyglądało tuż po stłuczce
https://photos.app.goo.gl/Vx4Hi4VsjcwXCWP97
a tutaj po naprawie - nie udało mi się uchwycić źle wyprowadzonej płaszczyzny błotnika przy łączeniu z drzwiami
https://photos.app.goo.gl/7Yi4bsDhTAS9jLxp9
Obrazek
countryfan
Sport
Sport

Postprzez Piotrek1255 » 23 sierpnia 2019, 11:01

A kolor dobrze dobrali? Nie widać różnicy?
Piotrek1255
Stella +
Stella +

Postprzez countryfan » 23 sierpnia 2019, 21:12

Piotrek1255 napisał(a):A kolor dobrze dobrali? Nie widać różnicy?

Kolor choć jest nijaki okazuje się trudny w doborze - pomimo tego dobrany jest OK. Trudno wyłapać różnicę z uwagi na fakt, że pozostałe elementy załamują światło, są pod innymi kątami etc. A racji hobbystycznych zainteresowań fotografią uwrażliwiony jestem na różnice w odcieniach i mimo tego różnicy nie wyłapuję.
Obrazek
countryfan
Sport
Sport

Postprzez Piotrek1255 » 24 sierpnia 2019, 05:16

A nie wiesz czy cieniowali do sąsiednich elementów?
Piotrek1255
Stella +
Stella +

Postprzez countryfan » 26 sierpnia 2019, 15:43

Piotrek1255 napisał(a):A nie wiesz czy cieniowali do sąsiednich elementów?

ZTCW to cieniowane były drzwi PP ale ja porownywalem błotnik tylny np do klapy tylnej i nie widzę różnicy więc IMO lakierowanie drzwi PP było bez sensu.
Obrazek
countryfan
Sport
Sport

Powrót do Naprawy blacharsko-lakiernicze