Krzyzak napisał(a):To z tego właściwie tylko volvo mi pasuje, bo evouque jest okropnie brzydki i drogi, francuzów pod uwagę nie biorę bo brzydkie a raz posiadany francuz przez 1.5 roku zepsuł się częściej niż wszystkie moje 4 mitsubishi przez 10 lat łącznie,
mazda to tak ostatecznie - mam teraz też mazdę z 5 biegowym automatem, mocno szarpie i zrywa przy ruszaniu a po rozpędzeniu się do 100km/h depnięcie na gaz to tylko buuuuuu i prawie nie jedzie a niby 160KM, do tego mazda jest głośna i wszędzie tandetne plastiki (czasy, gdzie ford ostro tam działał z wpychaniem plastiku wszędzie gdzie tylko się da); ale faktem jest, że mazda dość niezawodna jest
Myślę, że wybierając kolejne auto trzeba się rozglądnąć za marką/modelem a potem poszperać po forach co tam za skrzynia siedzi i jakie z nią mogą być problemy. Co do Evoque się zgadzam, małe (bagażnik to kpina), drogie /wersja którą jeździłem ca. 250kzł/ i brzydkie ale przyznać trzeba, że jak na SUVa fajnie wyciszone (a ucho mam wrażliwe) i wygodne /z przodu/.
Z la france jest różnie, zależy od modelu, kolega z firmy chwali sobie P508 ver1 przed fl.
Zresztą mechanicznie DSG jest porządne - oglądałem filmik prof krisa na YT jak robił sekcję zwłok - i widać, że ta skrzynia serio jest mocna, inna sprawa, że kwestią szczęścia jak się trafi co do całej tej elektro-hydrauliki. Umówmy się, jakby chcieli zrobić porządnie i niezawodnie to by zrobili. A że serwisy muszą zarabiać to jest jak jest.