Witajcie, w moim Leonie w ASO wymieniono szybę czołową w ramach AC. Została ona uszkodzona w czasie jazdy, powstał duży odprysk. Auto jest wyposażone w kamerę oraz czujniki obsługujące m.in. line assist, automatyczne światła, asystent świateł drogowych. Na pokładzie jest też tempomat aktywny i front assist, lecz nie wiem czy korzystają te systemy z kamery. Szybę wymieniono, lecz nie skalibrowano ani kamery ani czujników. Rzekomo sprawdzono urządzeniem czy nie ma ich błędów. Na pewno nic nie kalibrowano, bo w rozmowie telefonicznej powiedziano tylko o sprawdzeniu ODISEM. Nie otrzymałem żadnych raportów z tych operacji. Na moje wątpliwości otrzymałem odpowiedź mailową: "w Pana samochodzie szybę wymieniono zgodnie z technologia producenta . Niestety nie dysponujemy zapisanym raportem wykonanych operacji, natomiast jeśli chciałby Pan uzyskać taki raport potwierdzający właściwe funkcjonowanie systemów w Pańskim samochodzie, zapraszamy z pojazdem (po wcześniejszym umówieniu) do naszego serwisu. W załączeniu przesyłamy kosztorys w oparciu o który usługa została wykonana, stanowiący zarazem podstawę do wystawienia fv za wyk usługę."
W kosztorysie m.in. takie pozycje żywcem wyjęte z kosztorysu ubezpieczyciela czyli Generali tylko inaczej wycenione:
96 38 15 00 KAMERA SYSTEMÓW ASYSTENCKICH WYREGULOWAĆ BEZ ODCZYTANIA PAMIĘCI BŁĘDÓW 2 12 168.00
01 50 00 00 LAMPA GAZOWA WYŁADOWCZA SPRAWDZENIE (ODCZYTANIE PAMIĘCI BŁĘDÓW I WYGASZENIE PO NAPRAWIE) 2 2 28.00
44 95 03 00 GEOMETRIA OSI PRZ I T SPRAWDZENIE 2 10 140.00
Wg kosztorysu wykonano regulację(czyli kalibrację?) a do regulacji wymagane jest sprawdzenie geometrii. Wszystko wycenione, ale rozmawiając z ASO stwierdzono, że sprawdzono tylko czy nie ma błędów. Nie przekazano mi żadnych raportów i takowych mi nie są w stanie przekazać.
Niby wszystko w aucie działa ok, ale coś mi się tu nie podoba

A co Wy o tym myślicie?