Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
raflo83 napisał(a):Pamiętam, jak wchodził 5f - też były porównania, że gorszy od 1p itd.
dudek_jd napisał(a):Ceny w przyszłym tygodniu mają być, wczoraj rozmawiałem z handlowcem. Widzialem pełną gamę silników- sporo ich w sumie. Co do matrixów- może po jakimś czasie idzie do tego przywyknąć, bo jak jeździłem kilkoma volviaczami z tym to powiem szczerze, że strasznie dużo się "dzieje" przed maską, non stop snop światła się rusza, pojawia i znika- bardzo to przykuwa uwagę i po 20min jazdy byłem tym zmęczony.
dudek_jd napisał(a):Ceny w przyszłym tygodniu mają być, wczoraj rozmawiałem z handlowcem. Widzialem pełną gamę silników- sporo ich w sumie. Co do matrixów- może po jakimś czasie idzie do tego przywyknąć, bo jak jeździłem kilkoma volviaczami z tym to powiem szczerze, że strasznie dużo się "dzieje" przed maską, non stop snop światła się rusza, pojawia i znika- bardzo to przykuwa uwagę i po 20min jazdy byłem tym zmęczony.
d87mat napisał(a):Z biegiem czasu nowy Leon pewnie zacznie się podobaćRównież przesiadłem się z 1P na 5F i podobne odczucia co większości tutaj... Niby 5F na początku mi nie podchodził, ale później coraz bardziej się podobał
bzykofm napisał(a):Zawsze można okleić ten środkowy pasek czarna folią![]()
Pewnie pojawią się "mody" wymiany napisu LEON i loga FR na stare
Trzeba się natomiast cieszyć, że nie ma takiej wszechobecnej "dotykowości" jak w Golfie VIII.
bzykofm napisał(a):Zawsze można okleić ten środkowy pasek czarna folią![]()
Pewnie pojawią się "mody" wymiany napisu LEON i loga FR na stare
Trzeba się natomiast cieszyć, że nie ma takiej wszechobecnej "dotykowości" jak w Golfie VIII.
dudek_jd napisał(a):A czemu mówisz że nie ma wszechobecnej dotykowości? toż chyba wszystko jest takie samo właśnie.
dudek_jd napisał(a):No dobrze, ja to wiem ale nie wiem czy masz świadomość, że w Octavii i Leonie jest dokładnie tak samo... ekran ten sam, nawiewu i Klima na ekranie, przełącznik świateł dotykowy. To gdzie ten Leon ma więcej fizycznych przycisków? Start stop, awaryjne i przełączniki przy skrzyni w każdym modelu są fizyczne.
Prawoimotoryzacja napisał(a):Pierwsza część testu nowego Leona
https://www.youtube.com/watch?v=cpPmi9H5YC0
szadek24 napisał(a):dzisiaj robiłem sobie konfigurację Leona FR z silnikiem 1.5 150KM i wyszło mi prawie 110tys. masakra, nie widziałem go jeszcze na żywo ale jakoś do mnie nie przemawiato takie połączenie przodu Forda Hyundaia i tyłu Kia
dudek_jd napisał(a):Zobaczcie że w prospekcie wersji ST wersją która emituje najmniej CO2 jest... 2.0 TDI
Prawoimotoryzacja napisał(a):Leon 4 ma poprawione praktycznie wszystkie wady poprzednika: wyciszenie kabiny oraz nadkoli, o niebo lepsze światła led, niższa pozycja za kierownicą, ulepszone systemy multimedialne, do tego nowa technologia.
dudek_jd napisał(a):Prawoimotoryzacja napisał(a):Leon 4 ma poprawione praktycznie wszystkie wady poprzednika: wyciszenie kabiny oraz nadkoli, o niebo lepsze światła led, niższa pozycja za kierownicą, ulepszone systemy multimedialne, do tego nowa technologia.
toż w 5f się siedzi jakby na podłodze... to co w KL jest jeszcze niżej?
dudek_jd napisał(a):toż w 5f się siedzi jakby na podłodze... to co w KL jest jeszcze niżej?
marcin1ja1 napisał(a):dudek_jd napisał(a):toż w 5f się siedzi jakby na podłodze... to co w KL jest jeszcze niżej?
Jeżeli ma się poniżej 180cm to jeszcze z wysokością nie jest tak źle. Ale przy każdym centymetrze więcej prosi się aby siedzenie obniżyć jeszcze odrobinę. Oczywiście mówię tu o sytuacji w 5F. Jeżeli w nowym modelu można obniżyć bardziej to jest to duży plus dla bardziej rosłych kierowców.
dudek_jd napisał(a):marcin1ja1 napisał(a):dudek_jd napisał(a):toż w 5f się siedzi jakby na podłodze... to co w KL jest jeszcze niżej?
Jeżeli ma się poniżej 180cm to jeszcze z wysokością nie jest tak źle. Ale przy każdym centymetrze więcej prosi się aby siedzenie obniżyć jeszcze odrobinę. Oczywiście mówię tu o sytuacji w 5F. Jeżeli w nowym modelu można obniżyć bardziej to jest to duży plus dla bardziej rosłych kierowców.
no ja mam 182cm i nie marudzę. A jak przesiadam się Giulietty w której siedzi się jak na stołku który jest jeszcze podniesiony dwoma książkami to mam wrażenie że w Leonie się wpada w siedzenie a nie na nie siada
Endrjuuu napisał(a):No i nie pojeździłem. Centrala wstrzymała jazdy testowe bo był problem z systemem e-call, i bali się jeździć żeby nie stanął gdzieś na drodze. Pobawiłem się na postoju. I powiem wam że mnie się nawet podoba. System info i vortuslne zegary na plus, bardzo ładne. Pozycja za kierownicą dla mnie dobra a mam 180. No i jedno jest pewne na żywo wygląda dużo lepiej niż na fotkach.
Powrót do Leon 4 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość