Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
vis napisał(a):No patrz, może tylko mi się wydawało, że Kraków jest w Polsce, skoro u mnie działa
literat napisał(a):19dawid91 napisał(a):Jakby nie było to w instrukcji jest informacja, że dostępność technologii może się różnić w zależności od kraju
Tylko czy kogokolwiek jakikolwiek dealer poinformował, że bezprzewodowy Car Play nie działa u nas?
19dawid91 napisał(a):literat napisał(a):19dawid91 napisał(a):Jakby nie było to w instrukcji jest informacja, że dostępność technologii może się różnić w zależności od kraju
Tylko czy kogokolwiek jakikolwiek dealer poinformował, że bezprzewodowy Car Play nie działa u nas?
Przy odbiorze tylko wspomniał, że aktualnie jest po kablu ale s czasem może to poprawią.
Rafaello1337 napisał(a):vis napisał(a):No patrz, może tylko mi się wydawało, że Kraków jest w Polsce, skoro u mnie działa
A wyślesz film jak się łączysz i zrobisz fotkę?
To wyślę coś takiego w odpowiedzi żeby nie być gołosłownym, że „komuś z forum działa”.
Co do oficjalnego maila do customers to wysyłałem i dostałem odpowiedz, że w moim samochodzie po numerze vin funkcja nie działa i nie ma możliwość zamontowania żeby działała.
literat napisał(a):Chyba jednak coś nie tak jak piszą. Koresponduję teraz z supportem w Hiszpanii i pierwsza standardowa odpowiedź była, że Apple nie udostępnia usługi w Polsce (przypuszczam, że jakiś Hiszpan pomylił CarPlay z Android Auto). Napisałem następny list z prośba o wskazanie źródła tej informacji (sprawdzałem na stronie Apple i nie ma informacji o regionalizacji CP. Jeżeli będą dalej coś mieszali to ponieważ mieszkam niedaleko granicy następne moje pytanie do supportu będzie czy jeżeli przekroczę granicę i zaloguję się do niemieckich BTS-ów to bezprzewodowy CP zacznie działać cudownie działać w Seacie czy niemcom Apple tez blokuje WCP
vis napisał(a):Rafaello1337 napisał(a):vis napisał(a):No patrz, może tylko mi się wydawało, że Kraków jest w Polsce, skoro u mnie działa
A wyślesz film jak się łączysz i zrobisz fotkę?
To wyślę coś takiego w odpowiedzi żeby nie być gołosłownym, że „komuś z forum działa”.
Co do oficjalnego maila do customers to wysyłałem i dostałem odpowiedz, że w moim samochodzie po numerze vin funkcja nie działa i nie ma możliwość zamontowania żeby działała.
https://www.youtube.com/watch?v=4AvFqY5DNN8literat napisał(a):Chyba jednak coś nie tak jak piszą. Koresponduję teraz z supportem w Hiszpanii i pierwsza standardowa odpowiedź była, że Apple nie udostępnia usługi w Polsce (przypuszczam, że jakiś Hiszpan pomylił CarPlay z Android Auto). Napisałem następny list z prośba o wskazanie źródła tej informacji (sprawdzałem na stronie Apple i nie ma informacji o regionalizacji CP. Jeżeli będą dalej coś mieszali to ponieważ mieszkam niedaleko granicy następne moje pytanie do supportu będzie czy jeżeli przekroczę granicę i zaloguję się do niemieckich BTS-ów to bezprzewodowy CP zacznie działać cudownie działać w Seacie czy niemcom Apple tez blokuje WCP
Standardowe formułki na "odczep się", pisałem do nich jak mi nie działał Full Link to krótki skwitowali, że ta funkcja jest w tym samochodzie niedostępna i tyle, zażalenia do działu sprzedaży w Polszy. W tym samym czasie śledziłem temat na forum hiszpańskim i też rozkładali ręce, a po paru miesiącach nagle okazało się, że można zrobić w ramach "akcji serwisowej". Być może to dzięki tej późniejszej aktywacji FL działa mi bezprzewodowe połączenie, ale wykręcanie się niedostępnością usługi to bullshit, sprzętu też nie wymieniali. Swoją drogą ciekawe co z bezprzewodowym AA, bo to też już niektórym działa.
golotheman napisał(a):Jeszcze ten przewodowy carplay bylby do przezycia gdyby nie to-przynajmniej tak jest u mnie - ze za kazdym razem jak wsiadam, a nie podlacze kabla, to nie laczy sie automatycznie z bt tylko musze wybierac telefon z listy. Mam co prawda dwa telefony na liscie, ale drugi zwykle nie jest obecny.
golotheman napisał(a):..A czy yanosik tez wam sie tak zacina albo rozlewa mapka jakby w kolorze telegazety? Wyjscie i wejscie do carplay zalatwia sprawe.
literat napisał(a):Opisywałem to na grupie na FB (była też dyskusja) - jak ktoś zainteresowany to tam jest cały opis co, jak i dlaczego. Oczywiście mogę napisać to raz jeszcze tutaj
dbls napisał(a):Na stronie apple jest lista krajów obsługujących Apple CarPlay i niby Polski nie ma..
FalconTech napisał(a):Ja bym poprosił kalkę z FB.
literat napisał(a):FalconTech napisał(a):Ja bym poprosił kalkę z FB.
Proszę bardzo cyt:
"Bezprzewodowy CarPlay raz jeszcze.
Wcześniej opisywałem, że miałem dużo problemów z elektroniką (czyli tak jak prawie każdy), a po którejś aktualizacji zniknął mi Full Link. Tak po prostu. Oczywiście nie odpuszczałem tematu i samochód na półtora tygodnia poszedł do serwisu (musiała centrala w Hiszpanii wydać decyzję co zrobić). Samochód został całkowicie „wyzerowany” i zostało wgrane na nowo dosłownie wszystko i Hiszpanie podali nowy kod do aktywacji Full Linka. W samochodzie sparowałem telefon i tablet w samochodzie zapytał czy ma być włączony CarPlay, następnie o to samo zapytał telefon i BINGO. CarPlay bezprzewodowy PO PROSTU DZIAŁA. Więc można męczyć swoje serwisy i jeżeli powiedzą, że w Polsce nie działa to znaczy, że kłamią."
Na FB są dodatkowo filmy mojego autorstwa na potwierdzenie
-- 30 czerwca 2021, 13:00 --
frimage napisał(a):Zapytałem się serwis czy działa już bezprzewodowy Apple CarPlay i otrzymałem taką odpowiedź:
Tak, jest możliwość wykonania już bezprzewodowego Apple CarPlay. Ta usługa jest płatna 200zł. Bezpłatnie wykonujemy ją podczas przeglądów gwarancyjnych. Informuję, że po wykonaniu aktualizacji, samochód powraca do ustawień fabrycznych. W związku z tym tą usługę po każdej aktualizacji trzeba aktywować na nowo.
Czy ktoś już korzystał albo wie coś więcej na ten temat?
tatian napisał(a):Mam użytkuje, dobrze się sprawuje.
Z dostępnością powiem tak jest dostępny, ale my jako kraj, że tak powiem drugiej kategorii musimy za niego więcej zapłacić.
PS. można go znaleźć na Amazonie.
Wysłane z mojego SM-S906B przy użyciu Tapatalka
tatian napisał(a):Raczej nie do mnie przyszedł ze Stanów. Ale czas oczekiwania był śmieszny, z tego co pamiętam poniżej 2 tygodni.
Swatek napisał(a):Ostatnio byłem w salonie na włączenie bezprzewodowego Android Auto/ CarPlay. Cała operacja trwała 10 minut i teraz działa to praktycznie bez zarzutu (czasem jest problem z połączeniami, ale to też może być wina telefonu)
Powrót do Leon 4 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości