Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Bezprzewodowy Car Play - połączenie.

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Bezprzewodowy Car Play - połączenie.

Postprzez vis » 25 lutego 2021, 22:18

No patrz, może tylko mi się wydawało, że Kraków jest w Polsce, skoro u mnie działa
vis
Stella +
Stella +

Region: małopolskie
Auto: Leon KL FR
Silnik: benzyna turbo inny

Reklama

Postprzez literat » 25 lutego 2021, 22:41

A może jednak pisać na adres mailowy Seata customercare@seat.es , a nie w sumie polskiego importera. Może się okazać, że odpowiedzi od źródła będą zupełnie różne i tak naprawdę problem leży gdzie indziej i można go rozwiązać, albo przyznają się do błędu.
Jeżeli nie będziemy nic robić to znowu okaże się, że jakiś polski cwaniak nas wy....ł ......
literat
Stella +
Stella +

Region: lubuskie
Auto: Leon III i IV
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez Rafaello1337 » 25 lutego 2021, 23:15

vis napisał(a):No patrz, może tylko mi się wydawało, że Kraków jest w Polsce, skoro u mnie działa

A wyślesz film jak się łączysz i zrobisz fotkę?
To wyślę coś takiego w odpowiedzi żeby nie być gołosłownym, że „komuś z forum działa”.
Co do oficjalnego maila do customers to wysyłałem i dostałem odpowiedz, że w moim samochodzie po numerze vin funkcja nie działa i nie ma możliwość zamontowania żeby działała.
Rafaello1337
Stella
Stella

Auto: Seat Leon ST

Postprzez 19dawid91 » 26 lutego 2021, 04:42

literat napisał(a):
19dawid91 napisał(a):Jakby nie było to w instrukcji jest informacja, że dostępność technologii może się różnić w zależności od kraju

Tylko czy kogokolwiek jakikolwiek dealer poinformował, że bezprzewodowy Car Play nie działa u nas?

Nie wiem czy ktoś informował czy nie, ja o tym z moim doradcą nie rozmawiałem z tego powodu, że jest to dla mnie zupełnie zbędny bajer z którego skorzystałem tylko na próbę. Przy odbiorze tylko wspomniał, że aktualnie jest po kablu ale s czasem może to poprawią.
19dawid91
Sport
Sport

Region: opolskie
Auto: Leon FR
Silnik: DPCA 1.5

Postprzez literat » 26 lutego 2021, 10:14

19dawid91 napisał(a):
literat napisał(a):
19dawid91 napisał(a):Jakby nie było to w instrukcji jest informacja, że dostępność technologii może się różnić w zależności od kraju

Tylko czy kogokolwiek jakikolwiek dealer poinformował, że bezprzewodowy Car Play nie działa u nas?

Przy odbiorze tylko wspomniał, że aktualnie jest po kablu ale s czasem może to poprawią.

Widzisz tu jest przysłowiowy "pies pogrzebany". Przy odbiorze otrzymałeś informację, że powinien działać tylko mają problemy, a teraz dostaliśmy informację, że brzydkie Apple blokuje naszemu dumnemu krajowi usługę :-)

Chyba jednak coś nie tak jak piszą. Koresponduję teraz z supportem w Hiszpanii i pierwsza standardowa odpowiedź była, że Apple nie udostępnia usługi w Polsce (przypuszczam, że jakiś Hiszpan pomylił CarPlay z Android Auto). Napisałem następny list z prośba o wskazanie źródła tej informacji (sprawdzałem na stronie Apple i nie ma informacji o regionalizacji CP. Jeżeli będą dalej coś mieszali to ponieważ mieszkam niedaleko granicy następne moje pytanie do supportu będzie czy jeżeli przekroczę granicę i zaloguję się do niemieckich BTS-ów to bezprzewodowy CP zacznie działać cudownie działać w Seacie czy niemcom Apple tez blokuje WCP :-D
literat
Stella +
Stella +

Postprzez vis » 26 lutego 2021, 11:56

Rafaello1337 napisał(a):
vis napisał(a):No patrz, może tylko mi się wydawało, że Kraków jest w Polsce, skoro u mnie działa

To wyślę coś takiego w odpowiedzi żeby nie być gołosłownym, że „komuś z forum działa”.
Co do oficjalnego maila do customers to wysyłałem i dostałem odpowiedz, że w moim samochodzie po numerze vin funkcja nie działa i nie ma możliwość zamontowania żeby działała.

Obrazek

Obrazek

https://www.youtube.com/watch?v=4AvFqY5DNN8

literat napisał(a):Chyba jednak coś nie tak jak piszą. Koresponduję teraz z supportem w Hiszpanii i pierwsza standardowa odpowiedź była, że Apple nie udostępnia usługi w Polsce (przypuszczam, że jakiś Hiszpan pomylił CarPlay z Android Auto). Napisałem następny list z prośba o wskazanie źródła tej informacji (sprawdzałem na stronie Apple i nie ma informacji o regionalizacji CP. Jeżeli będą dalej coś mieszali to ponieważ mieszkam niedaleko granicy następne moje pytanie do supportu będzie czy jeżeli przekroczę granicę i zaloguję się do niemieckich BTS-ów to bezprzewodowy CP zacznie działać cudownie działać w Seacie czy niemcom Apple tez blokuje WCP :-D

Standardowe formułki na "odczep się", pisałem do nich jak mi nie działał Full Link to krótki skwitowali, że ta funkcja jest w tym samochodzie niedostępna i tyle, zażalenia do działu sprzedaży w Polszy. W tym samym czasie śledziłem temat na forum hiszpańskim i też rozkładali ręce, a po paru miesiącach nagle okazało się, że można zrobić w ramach "akcji serwisowej". Być może to dzięki tej późniejszej aktywacji FL działa mi bezprzewodowe połączenie, ale wykręcanie się niedostępnością usługi to bullshit, sprzętu też nie wymieniali. Swoją drogą ciekawe co z bezprzewodowym AA, bo to też już niektórym działa.
vis
Stella +
Stella +

Postprzez Rafaello1337 » 26 lutego 2021, 15:08

vis napisał(a):
Rafaello1337 napisał(a):

Obrazek

Obrazek

https://www.youtube.com/watch?v=4AvFqY5DNN8

literat napisał(a):Chyba jednak coś nie tak jak piszą. Koresponduję teraz z supportem w Hiszpanii i pierwsza standardowa odpowiedź była, że Apple nie udostępnia usługi w Polsce (przypuszczam, że jakiś Hiszpan pomylił CarPlay z Android Auto). Napisałem następny list z prośba o wskazanie źródła tej informacji (sprawdzałem na stronie Apple i nie ma informacji o regionalizacji CP. Jeżeli będą dalej coś mieszali to ponieważ mieszkam niedaleko granicy następne moje pytanie do supportu będzie czy jeżeli przekroczę granicę i zaloguję się do niemieckich BTS-ów to bezprzewodowy CP zacznie działać cudownie działać w Seacie czy niemcom Apple tez blokuje WCP :-D

Standardowe formułki na "odczep się", pisałem do nich jak mi nie działał Full Link to krótki skwitowali, że ta funkcja jest w tym samochodzie niedostępna i tyle, zażalenia do działu sprzedaży w Polszy. W tym samym czasie śledziłem temat na forum hiszpańskim i też rozkładali ręce, a po paru miesiącach nagle okazało się, że można zrobić w ramach "akcji serwisowej". Być może to dzięki tej późniejszej aktywacji FL działa mi bezprzewodowe połączenie, ale wykręcanie się niedostępnością usługi to bullshit, sprzętu też nie wymieniali. Swoją drogą ciekawe co z bezprzewodowym AA, bo to też już niektórym działa.

Wielkie dzięki! Widzę, że masz też uruchomiony hotspot?
U Ciebie działa tak jak powinno od początku. Czyli importer kłamie o braku tej funkcjonalności w PL..
Rafaello1337
Stella
Stella

Auto: Seat Leon ST

Postprzez MarkusD » 26 lutego 2021, 16:45

Od dłuższego czasu czytam Waszą dyskusję i rozbawiła mnie odpowiedź że NA TERENIE POLSKI bezprzewodowy CarPlay nie działa, chyba ich powaliło...
Co prawda mam wcześniejszego Leona z Fullinkiem i dokupiłem sobie CarPlay2Air aby mieć bezprzewodowy CarPlay i powiem Wam że nie zauważyłem aby na terenie Polski nie działało, mam dwa IPhony XS oraz XR i obydwa działają bezbłędnie, jakby Apple blokowało to sporo osób by już wcześniej pisało tu na forum w temacie „FullLink: MirrorLink, Apple CarPlay, Android Auto”
Tak że nie dajcie im spokoju bo to powinno działać...
MarkusD
Sport
Sport

Region: śląskie
Auto: Seat Leon ST FR 2018

Postprzez Jakk » 11 marca 2021, 09:45

Leon FR - soft 1666 - od samego początku działa mi AA i CP po kablu - ani razu nie miałem nawet info, że coś może działać bezprzewodowo.
Od wczoraj mam zastępcze Xcellence - soft 1664 - pierwsze wejście do auta - połączenie BT - i od strzała poszedł CP bezprzewodowo.. bez Wifi bez Siri bez kabla..
Jakk
Stella
Stella

Region: pomorskie
Auto: Leon IV

Postprzez dbls » 15 marca 2021, 22:15

Na stronie apple jest lista krajów obsługujących Apple CarPlay i niby Polski nie ma..

Apple CarPlay

Available on iOS

Australia
Austria
Belgium
Brazil
Canada
Chile2
China mainland
Denmark
Finland
France
Germany
Hong Kong
India
Ireland
Israel
Italy
Japan
Malaysia
Mexico
Netherlands
New Zealand
Norway
Russia
Saudi Arabia2
Singapore
South Africa
South Korea
Spain
Sweden
Switzerland
Taiwan
Thailand
Turkey
United Kingdom
United Arab Emirates
United States

W serwisie mówią, że nie działa póki co.. a kolega wyżej wrzucił filmik, gdzie działa. Kompletnie niezrozumiała sytuacja..
dbls
Stella +
Stella +

Auto: Leon IV ST
Silnik: benzyna inny

Postprzez vis » 16 marca 2021, 11:04

Wg tej strony nawet przewodowo nie jest wspierane ;)
vis
Stella +
Stella +

Postprzez golotheman » 17 marca 2021, 15:22

Jeszcze ten przewodowy carplay bylby do przezycia gdyby nie to-przynajmniej tak jest u mnie - ze za kazdym razem jak wsiadam, a nie podlacze kabla, to nie laczy sie automatycznie z bt tylko musze wybierac telefon z listy. Mam co prawda dwa telefony na liscie, ale drugi zwykle nie jest obecny. Zaczyna mnie mocno irytowac temat carplay i ogolnie calego infotaimentu w tym aucie. A czy yanosik tez wam sie tak zacina albo rozlewa mapka jakby w kolorze telegazety? Wyjscie i wejscie do carplay zalatwia sprawe.
golotheman
Stella +
Stella +

Auto: Leon KL8
Silnik: DPBA 1.5

Postprzez literat » 17 marca 2021, 16:26

golotheman napisał(a):Jeszcze ten przewodowy carplay bylby do przezycia gdyby nie to-przynajmniej tak jest u mnie - ze za kazdym razem jak wsiadam, a nie podlacze kabla, to nie laczy sie automatycznie z bt tylko musze wybierac telefon z listy. Mam co prawda dwa telefony na liscie, ale drugi zwykle nie jest obecny.

Jest na to dwa patenty - dziwne ale działa :-) Po uruchomieniu się całego Infotainmentu lekko za klamkę drzwi, żeby uchylić i zamknąć. W magiczny sposób podłącza się telefon. Drugi sposób to poczekać z uchylonymi drzwiami do momentu całkowitego uruchomienia się Infotainmentu i dopiero zamknąć drzwi. Podpatrzone na innym forum ale działa w 100 procentach
literat
Stella +
Stella +

Postprzez dbls » 17 marca 2021, 19:58

golotheman napisał(a):..A czy yanosik tez wam sie tak zacina albo rozlewa mapka jakby w kolorze telegazety? Wyjscie i wejscie do carplay zalatwia sprawe.

Tak, mapka wygląda jakby całe urządzenie się przegrzewało. Na dodatek pokazuje czasem mapę całego miasta ale to raczej wina samej aplikacji, bo od dłuższego czasu yanosik marnieje..
dbls
Stella +
Stella +

Postprzez golotheman » 17 marca 2021, 22:46

literat, nie no jaja.. sprobuję ;)
golotheman
Stella +
Stella +

Postprzez dbls » 10 czerwca 2021, 20:13

czy u kogoś coś się ruszyło w tej sprawie?
dbls
Stella +
Stella +

Postprzez literat » 11 czerwca 2021, 12:36

Tak - u mnie po ostatniej aktualizacji zaczął działać CarPlay bezprzewodowo (chociaż Seat zarzekał się, że w PL nie działa). Dlaczego - nie wiem. Opisywałem to na grupie na FB (była też dyskusja) - jak ktoś zainteresowany to tam jest cały opis co, jak i dlaczego. Oczywiście mogę napisać to raz jeszcze tutaj :-P
literat
Stella +
Stella +

Postprzez dbls » 12 czerwca 2021, 12:02

Nie mam fb, jak mógłbyś opisać raz jeszcze. U mnie po podłączeniu telefonu pojawiła się opcja w iphonie "włącz carplay bezprzewodowo" ale dalej nic się nie dzieje.

-- 12 czerwca 2021, 12:02 --

Dobra, temat jest dla mnie tak ważny, że aż fb przywróciłem. Rzeczywiście działa, no to trzeba do ASO.
dbls
Stella +
Stella +

Postprzez literat » 12 czerwca 2021, 20:44

Przy pierwszym podłączeniu telefonu po całkowitym resecie MMI tablet z Seata najpierw zapytał mnie czy "życzę sobie bezprzewodowy CarPlay" i jak to zatwierdziłem to pojawiło się pytanie na iPhone
literat
Stella +
Stella +

Postprzez FalconTech » 24 czerwca 2021, 10:16

literat napisał(a):Opisywałem to na grupie na FB (była też dyskusja) - jak ktoś zainteresowany to tam jest cały opis co, jak i dlaczego. Oczywiście mogę napisać to raz jeszcze tutaj :-P

Ja bym poprosił kalkę z FB.

dbls napisał(a):Na stronie apple jest lista krajów obsługujących Apple CarPlay i niby Polski nie ma..

Do działania CarPlay jest wymagane włączenie Siri. Dlatego lista dostępności Siri i CarPlay to ta sama lista krajów.
Ale czy Siri wam nie działa z powodu braku Siri na liście? (pytanie retoryczne)
FalconTech
Stella
Stella

Region: dolnośląskie
Auto: MK4
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez literat » 30 czerwca 2021, 12:00

FalconTech napisał(a):Ja bym poprosił kalkę z FB.

Proszę bardzo cyt:
"Bezprzewodowy CarPlay raz jeszcze.
Wcześniej opisywałem, że miałem dużo problemów z elektroniką (czyli tak jak prawie każdy), a po którejś aktualizacji zniknął mi Full Link. Tak po prostu. Oczywiście nie odpuszczałem tematu i samochód na półtora tygodnia poszedł do serwisu (musiała centrala w Hiszpanii wydać decyzję co zrobić). Samochód został całkowicie „wyzerowany” i zostało wgrane na nowo dosłownie wszystko i Hiszpanie podali nowy kod do aktywacji Full Linka. W samochodzie sparowałem telefon i tablet w samochodzie zapytał czy ma być włączony CarPlay, następnie o to samo zapytał telefon i BINGO. CarPlay bezprzewodowy PO PROSTU DZIAŁA. Więc można męczyć swoje serwisy i jeżeli powiedzą, że w Polsce nie działa to znaczy, że kłamią."
Na FB są dodatkowo filmy mojego autorstwa na potwierdzenie

-- 30 czerwca 2021, 13:00 --

literat
Stella +
Stella +

Postprzez Swatek » 30 czerwca 2021, 15:00

literat napisał(a):
FalconTech napisał(a):Ja bym poprosił kalkę z FB.

Proszę bardzo cyt:
"Bezprzewodowy CarPlay raz jeszcze.
Wcześniej opisywałem, że miałem dużo problemów z elektroniką (czyli tak jak prawie każdy), a po którejś aktualizacji zniknął mi Full Link. Tak po prostu. Oczywiście nie odpuszczałem tematu i samochód na półtora tygodnia poszedł do serwisu (musiała centrala w Hiszpanii wydać decyzję co zrobić). Samochód został całkowicie „wyzerowany” i zostało wgrane na nowo dosłownie wszystko i Hiszpanie podali nowy kod do aktywacji Full Linka. W samochodzie sparowałem telefon i tablet w samochodzie zapytał czy ma być włączony CarPlay, następnie o to samo zapytał telefon i BINGO. CarPlay bezprzewodowy PO PROSTU DZIAŁA. Więc można męczyć swoje serwisy i jeżeli powiedzą, że w Polsce nie działa to znaczy, że kłamią."
Na FB są dodatkowo filmy mojego autorstwa na potwierdzenie

-- 30 czerwca 2021, 13:00 --

Czy mógłbyś sprawdzić czy działa u Ciebie bezprzedowowe Android Auto?
Swatek
Signo
Signo

Region: zachodniopomorskie
Auto: Leon KL ST

Postprzez literat » 30 czerwca 2021, 15:03

Niestety nie mam dojścia do sprzętu z Androidem który obsługuje bezprzewodowe połączenie AA :-(
literat
Stella +
Stella +

Postprzez golotheman » 7 lipca 2021, 04:32

Czyli raczej bez serwisu to sie nie obedzie. Bo moi sciemniaja ile moga i nie ma za bardzo wspolpracy z nimi. Chyba ze sprobowac zrobic reset do fabryki tableta i od nowa konfigurowac ? Moze wtedy zaskoczy ? Ale mysle ze jak opcja nie iest zaznaczona to po prostu jej nie ma a to nie jest dostepne od strony uzytkownika
golotheman
Stella +
Stella +

Postprzez vis » 7 lipca 2021, 09:08

nic to nie da, wychodzi na to, że to kwestia niedorobionej fabrycznej licencji - tam gdzie cały Full Link był aktywowany z centrali już po zakupie jest jak należy; no chyba, że uda Ci się ich przekonać do usunięcia licencji i ponownej aktywacji.
vis
Stella +
Stella +

Postprzez dbls » 11 lipca 2021, 14:22

Sprawdzałem w weekend CarPlay u znajomego, który nabył Q3 i normalnie działa bezprzewodowo przez wifi. Kompletnie nie wiem, w czym Seat ma problem i opowiada te bzdury o niedostępności siri w polsce..
dbls
Stella +
Stella +

Postprzez FalconTech » 12 lipca 2021, 10:39

Ktoś ewidentne przyoszczędził. Tylko jeszcze nie wiadomo czy to importer czy producent.
FalconTech
Stella
Stella

Region: dolnośląskie
Auto: MK4

Postprzez golotheman » 4 grudnia 2021, 01:29

Po głębszej analizie tematu na forum ateca - wychodzi na to ze auta z poczatku produkcji maja zablokowane w sterowniku lączenie sie bezprzewodowe przez android auto i carplay. Tylko kabel. I gadki w stylu apple blokuje to bajki. Jest oficjalny mail od apple ze oni nie blokuja carplay w polsce.
I faktycznie- ludzie poddblokowywali to przez obd11.
Czy ktos probowal tej metody albo po ostatnich aktualizacjach udalo sie odblokowac to w leonie ? Temat trochę umarł.
golotheman
Stella +
Stella +

Postprzez dbls » 4 grudnia 2021, 18:35

Na facebooku użytkownicy odblokowali i wszystko podobno działa ok. Dodatkowo wyszła aktualizacja, która również umożliwia używanie bezprzewodowego carplay i android. Z tym, że nie wiadomo kiedy trafi do PL (o ile).

https://www.facebook.com/mqbcoding/post ... 9876427200
dbls
Stella +
Stella +

Postprzez weglus » 6 grudnia 2021, 01:19

Z tego co widać w tym poście to sam system zaczął dużo szybciej i sprawniej działać. Może bezprzewodowa łączność była celowa wyłączona, bo gdyby była uruchomiona to tablet stanąłby na amen :D
Możesz podać link do posta, w którym jest opisane jak odblokować sobie samemu łączność bezprzewodową przy Android Auto?
weglus
Stella +
Stella +

Region: łódzkie
Auto: 1P
Silnik: BXE 1.9

Postprzez frimage » 8 maja 2022, 09:25

Zapytałem się serwis czy działa już bezprzewodowy Apple CarPlay i otrzymałem taką odpowiedź:
Tak, jest możliwość wykonania już bezprzewodowego Apple CarPlay. Ta usługa jest płatna 200zł. Bezpłatnie wykonujemy ją podczas przeglądów gwarancyjnych. Informuję, że po wykonaniu aktualizacji, samochód powraca do ustawień fabrycznych. W związku z tym tą usługę po każdej aktualizacji trzeba aktywować na nowo.
Czy ktoś już korzystał albo wie coś więcej na ten temat?
frimage
Stella
Stella

Auto: Seat Leon FR MK4

Postprzez tortuga » 28 czerwca 2022, 16:19

Czy w tej sprawie ktoś ma jakieś nowsze doświadczenia? Serwis mi mówi, że nie ma żadnej akcji wymiany oprogramowania, że niektóre serwisy rzeczywiście przez chwilę instalowały jakieś oprogramowanie, które same sobie zdobyły, ale Seat im tego zabronił.
tortuga
Stella
Stella

Region: mazowieckie
Auto: Leon ST FR

Postprzez frimage » 28 czerwca 2022, 17:28

Z tego co mi powiedziano na początku czerwca to odblokowanie polegało na zmianie ustawień komputera, ale mogło to powodować inne błędy oprogramowania. Odblokowanie nie powodowało utraty gwarancji itp.
frimage
Stella
Stella

Postprzez golotheman » 14 lipca 2022, 06:16

Jestem po wgraniu nowego softa. Dostalem dosc wysoki numer, bo 1896. Bylo 1772. Tylko co z tego jak carplay jak nie dzialal tak nie dziala. Wyglad zepsuli na minus - wyglada tak tandetnie teraz ze az szok. Z kamera nie wiem co oni wykombinowali - jest jakis zolty obraz, zmniejszony zreszta w stosunku do poprzedniej wersji. Glownego uzytkownika jak wywalalo tak wywala.
Z tego co widzę, to chyba bedzie konieczna wycieczka do kogos z tym obd11 aby odblokowac ta funkcje, bo serwis zupelnie nie ma pojecia co z tym zrobic, obwiniajac telefon.. rece opadaja.

-- 14 lipca 2022, 05:58 --

https://postimg.cc/gallery/dKZFyqc

-- 14 lipca 2022, 06:16 --

frimage napisał(a):Zapytałem się serwis czy działa już bezprzewodowy Apple CarPlay i otrzymałem taką odpowiedź:
Tak, jest możliwość wykonania już bezprzewodowego Apple CarPlay. Ta usługa jest płatna 200zł. Bezpłatnie wykonujemy ją podczas przeglądów gwarancyjnych. Informuję, że po wykonaniu aktualizacji, samochód powraca do ustawień fabrycznych. W związku z tym tą usługę po każdej aktualizacji trzeba aktywować na nowo.
Czy ktoś już korzystał albo wie coś więcej na ten temat?

Coraz ciekawiej te serwisy kombinuja. Zeby bylo ciekawiej - kazdy na swoj stroj ;)
golotheman
Stella +
Stella +

Postprzez Piotrekdk » 14 lipca 2022, 19:47

Ja co prawda używam AA , właśnie 3 tygodnie temu odebrałem auto. Mi AA śmiga bezprzewodowo , car play pewnie też, czyli w nowych autach to już chyba standard.
Piotrekdk
Stella
Stella

Region: zagranica
Auto: Leon ehybrid

Postprzez golotheman » 15 lipca 2022, 14:53

Dodatkowo- na tym nowym sofcie stwierdzilem ze pojezdze na gosciu a nie uzytkowniku glownym. Przeszlo to moje wszelkie oczekiwania. Samochod zongluje sobie ustawieniami jak chce.. co odpalenie auta wszystko sie zmienia. A tego chyba nie bylo na nizszych softach. :evil:
golotheman
Stella +
Stella +

Postprzez Swatek » 21 lipca 2022, 10:10

Byłem w salonie na aktywację bezprzewodowego Android Auto/CarPlay. Powiedziel, że muszą napisać do centrali z pytaniem o procedurę. Finalnie otrzymałem informację, że aktywują mi bezprzewodowe AA/CarPlay jak tylko będą mieli jakiegoś Leona z tą funkcją. Skopiują ustawienia z tamtego do mojego. To jest jakiś żart :D
Swatek
Signo
Signo

Postprzez tatian » 22 lipca 2022, 04:41

Panowie polecał kupić dongla motorola MA1 i problem zostanie rozwiązany.

Wysłane z mojego SM-S906B przy użyciu Tapatalka
Obrazek
Był Seat Ibiza 1.2 (64 KM)
Był Seat Leon 1.9 TDI (110 KM)
Był Seat Leon 1.8 TSI (160 KM)
Był VW Golf MK VII 2.0 TDI (150 KM)
Był VW Golf 7.5 GTI (245 KM)
Jest Renault Clio IV 0.9 TCe (90KM)
tatian
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Renault Clio IV
Silnik: inny

Postprzez Bart2001 » 22 lipca 2022, 08:14

A jak z dostępnością tego dongla? Masz? Użytkujesz? Jak się sprawuje?
Bart2001
Signo
Signo

Auto: Leon
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez tatian » 22 lipca 2022, 09:42

Mam użytkuje, dobrze się sprawuje.
Z dostępnością powiem tak jest dostępny, ale my jako kraj, że tak powiem drugiej kategorii musimy za niego więcej zapłacić :).
PS. można go znaleźć na Amazonie.

Obrazek
tatian
Cupra
Cupra

Postprzez Swatek » 22 lipca 2022, 13:19

tatian napisał(a):Mam użytkuje, dobrze się sprawuje.
Z dostępnością powiem tak jest dostępny, ale my jako kraj, że tak powiem drugiej kategorii musimy za niego więcej zapłacić :).
PS. można go znaleźć na Amazonie.

a czy ten produkt w ogóle jest dostępny w Europie?
Swatek
Signo
Signo

Postprzez tatian » 22 lipca 2022, 20:56

Raczej nie do mnie przyszedł ze Stanów. Ale czas oczekiwania był śmieszny, z tego co pamiętam poniżej 2 tygodni.

ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
tatian
Cupra
Cupra

Postprzez Swatek » 9 sierpnia 2022, 09:05

Ostatnio byłem w salonie na włączenie bezprzewodowego Android Auto/ CarPlay. Cała operacja trwała 10 minut i teraz działa to praktycznie bez zarzutu (czasem jest problem z połączeniami, ale to też może być wina telefonu)
Swatek
Signo
Signo

Postprzez bzykofm » 9 sierpnia 2022, 11:54

tatian napisał(a):Raczej nie do mnie przyszedł ze Stanów. Ale czas oczekiwania był śmieszny, z tego co pamiętam poniżej 2 tygodni.

Możesz podrzucić link do tego cuda, czy to "prywatny" kanał dostawy?
była: Ibiza 6L lift 1.4 85KM 2013-2014
Leon Barbarzyńca105KM 250Nm @ dynoPro 195KM 374Nm 2014-

Obrazek
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team

Auto: leon 1P FL TDI PD
Silnik: BLS 1.9

Postprzez frimage » 9 sierpnia 2022, 17:32

Swatek napisał(a):Ostatnio byłem w salonie na włączenie bezprzewodowego Android Auto/ CarPlay. Cała operacja trwała 10 minut i teraz działa to praktycznie bez zarzutu (czasem jest problem z połączeniami, ale to też może być wina telefonu)

W którym serwisie byłeś? Ile kosztowała usługa?
frimage
Stella
Stella

Postprzez Swatek » 10 sierpnia 2022, 14:07

W Szczecinie, aktualnie nie wiadomo jaka cena będzie, mi to było obiecane w momencie odbioru auta to nie płaciłem ;)
Swatek
Signo
Signo

Postprzez tortuga » 1 grudnia 2022, 13:09

Co serwis, to inna historia. Ja podczas ostatniej wizyty w serwisie dowiedziałem się, że ostateczna odpowiedź, jaką dostali od importera brzmi: auta do 40-któregoś tygodnia produkcji nie mają bezprzewodowego CarPlay i mieć nie będą. Próba rozwiązania tego problemu przez aktualizacje OTA się nie udała. Nie należy więcej o to pytać, bo nic się w tej sprawie nie zmieni.

W mniej oficjalnej rozmowie pracownik serwisu stwierdził, że wszyscy wiedzą, że po podłączeniu do obd11 da się bezprzewodowy CarPlay odblokować samodzielnie bez żadnych problemów, a na moje obawy o gwarancję dodał: ale wie pan, że taka zmiana jest niewykrywalna? :)

Pytanie więc brzmi: czy ktoś w Warszawie lub okolicach ma obd11, wie jak go używać, robił taką operację i za drobną opłatą gotów jest to zrobić u mnie? Szlag mnie trafia z tym podłączaniem po kablu.
tortuga
Stella
Stella

Region: mazowieckie
Auto: Leon ST FR

Poprzednia strona

Powrót do Leon 4 - Techniczne Ogólne