Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[5F] Navi System Plus - czarny ekran

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[5F] Navi System Plus - czarny ekran

Postprzez Rychu » 29 września 2015, 20:11

Po uruchomieniu silnika pokazał mi się normalnie ekran radia. Wrzuciłem wsteczny i zamiast kamery cofania ekran zrobił się czarny. Efekt tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=NqRRG8QH6c8 (wybaczcie jakość jadę na myphonie zastępczym - musicie dać głośniej bo słabo słychać)
Nie pomaga ani włączenie i wyłączenie radia, ani włączenie i wyłączenie samochodu.
To co mi pomogło to:
1. Wyłączenie media system plus przy włączonym silniku
2. Wyłączenie silnika
3. Nie jestem pewnym ale mogłem w tym momencie otworzyc i zamknac drzwi, zamknac samochod, poczekac chwile, otworzyc samochod i znowu otowrzyc i zamknac drzwi
4. Włączenie silnika z wyłączonym media system plus
5. Poczekanie chwile
6. Włączenie media system plus
7. Jest obraz!

To tak na przyszłość jak by ktoś się spotkał. Zgłoszę przy okazji wizyty w ASO zobaczymy co powiedza.
Rychu
Sport
Sport

Auto: Leon 5F
Silnik: benzyna 1.4

Reklama

Re: Navi System Plus - czarny ekran

Postprzez rafko1 » 29 września 2015, 20:50

W moim media system było podobnie przyczyną był wpięty pen teraz używam kartę SD i jest ok.
rafko1
Sport
Sport

Auto: SEAT LEON 5F STYLE

Postprzez Rychu » 14 listopada 2015, 19:10

Nie mam ani pena ani karty. Wszystko puszczam przez BT.

-- 1 października 2015, 21:34 --

Pokazałem dziś filmik w ASO (WPMotors). Nie zrobił wrażenia. W sumie nawet nie doczekałem się żadnego komentarza ze strony obsługi.

-- 20 października 2015, 20:40 --

Nie mam bladego pojęcia dlaczego nazwałem wątek "Navi" ... Chodziło mi o Media system plus. Czy mogę prosić admina o zmianę nazwy bo już nie mogę zedytować postów poprzednich.

-- 20 października 2015, 20:44 --

Czy spotkaliście się z taką przypadłością, że jedna ze stacji radiowych jest u Was zdecydowanie głośniej od pozostałych? Mam zapisane na stałe 6 stacji. Jedną z nich jest Radio Zet, które jak się na nie przełączę, to jest przynajmniej o 4 kliknięcia na kierownicy głośniej. Za każdym razem się przestraszam jak przełączam. Czy ktoś może wie jak to zmienić?

Druga sprawa, to czy komuś może udało się rozgryźć jakie muszą być spełnione warunki, żeby media system plus zaimportował zdjęcia ulubionych kontaktów? Mam wybrane 5 ulubionych kontaktów. Każde ze zdjęciem, a zaimportowało mi się tylko jedno. Ostatnio byłem chwilę na telefonie zastępczym i z tego z kolei z tych 5 zdjęć ms+ zaimportował mi ... żadne. O co tu chodzi? A jak wróciłem do pierwotnego to znowu tylko jedno (to samo).

-- 14 listopada 2015, 20:10 --

Rychu napisał(a):Druga sprawa, to czy komuś może udało się rozgryźć jakie muszą być spełnione warunki, żeby media system plus zaimportował zdjęcia ulubionych kontaktów? Mam wybrane 5 ulubionych kontaktów. Każde ze zdjęciem, a zaimportowało mi się tylko jedno. Ostatnio byłem chwilę na telefonie zastępczym i z tego z kolei z tych 5 zdjęć ms+ zaimportował mi ... żadne. O co tu chodzi? A jak wróciłem do pierwotnego to znowu tylko jedno (to samo).

Jak na pierwotnym zainstalowałem cyanogenmoda zamiast oryginalnego romu motoroli, to nagle zaimportowały mi się wszystkie zdjęcia... Nie do końca widzę tu logikę (stock i CM bazują na tej samej wersji Androida - 5.1), ale ważne że działa.

PS. Trochę monolog prowadzę w tym wątku :-)
Rychu
Sport
Sport

Auto: Leon 5F

Postprzez mAsteR7 » 19 marca 2021, 17:07

Cześć,

Postanowiłem wyciągnąć koparkę i wykopać temat :)

Mam taką przypadłość, jak z pierwszego postu - rano parkowałem, kamerka śmigała, po 8h wsiadłem i tak naprawdę nie zwróciłem uwagi na ekran, po przejechaniu 10km wrzucam wsteczny a tu czarny ekran.. Wszystko w tle działa, radio, obsługa głosowa, ale ekran czarny. Na dodatek po wrzuceniu wstecznego słychać zakłócenia w radiu o_O w sumie wymieniałem żarówkę wstecznego na LED, ale to już dobre kilka dni temu, może to być powodem? Tez było auto u mechanika oleje wymieniałem itp wspomniał coś że kompa podpinał (pod inspekcje?), ale błędów nie widział.
Ten sposób co jest w pierwszym poscie się sprawdza? Czy może to oznaka jakiejś poważniejszej awarii

-------------------------

Problem 'się naprawił' zamknąłem auto i po 20min wsiadłem i ekran działa :shock:
Widocznie coś się zawiesił ekran z powodu kamerki ;)
mAsteR7
Stella +
Stella +

Region: małopolskie
Auto: Leon 5F ST FR
Silnik: CZEA 1.4

Postprzez pab567 » 19 marca 2021, 22:05

Raczej soft w jednostce infotainment do aktualizacji

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jednostki infotainment w grupie VAG to moje hobby i nie tylko
pab567