Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Wiem o tymverton91 napisał(a):Bo robiłeś to z gotowych aplikacji,
prawdopodobnie powinieneś wejść w sterownik hamulców, pożniej nastawy podstawowe, i tam znaleźć opcje cofniecia tłoczka.
maciejo84 napisał(a):Chciałbym się dowiedzieć jakie tarcze hamulcowe i klocki na tył kupić
obek napisał(a):Jestem po serwisie Leon 2019 benzyna 1,5 130 KM zapytałem o klocki bo jakoś dziwnie mi strzela przy ruszaniu automatyczny hamulec
Kolo w serwisie że 25k to wypadałoby wymienić klocki![]()
Tak na marginesie w Seacie serwisie pewnie sobie krocie policzą. Tak jak z olejem
Jak się przygotowujecie do takich opcji? Kupujecie sami i na serwis oddajecie ?
Jak sprawdzić jakie klocki itpzielony w te sprawy jestem
obek napisał(a):Jestem po serwisie Leon 2019 benzyna 1,5 130 KM zapytałem o klocki bo jakoś dziwnie mi strzela przy ruszaniu automatyczny hamulec
Kolo w serwisie że 25k to wypadałoby wymienić klocki![]()
Tak na marginesie w Seacie serwisie pewnie sobie krocie policzą. Tak jak z olejem
Jak się przygotowujecie do takich opcji? Kupujecie sami i na serwis oddajecie ?
Jak sprawdzić jakie klocki itpzielony w te sprawy jestem
Dynamicznie to mój kolega z pracy jeździł, który po 18 tys. nie miał już klocków. Ja w służbowym oplu astra 3 (oj dawno to było) po 120 tys. po 4 latach miałem fabryczne w dobrym stanie, kiedy poszedł na sprzedaż.metzz napisał(a):Po 30k km to "baaaardzo" dynamiczna jazda musiała być. U mnie ori przód wytrzymał 90k km, a tył przy 130k dalej ori. Nie ma problemu z hamowaniem, stukaniem czy nierównomierną pracą. Przegląd na stacji diagnostycznej tylko potwierdził odczucia z jazdy.
bzykofm napisał(a):Jeśli hamulec jest załączany przy każdym zatrzymaniu auta (korki itp.) to jest to możliwe.
Makgajwer napisał(a):Dlatego ja na noc jak auto zostawiam zawsze wyłączam ręczny, zostawiam autko na biegu.
Różne bzdury ludzie potrafią wygadywać..MarkusD napisał(a):No już nawet w salonie mówią że ten docisk przy AH powoduje szybsze zużycie
sql napisał(a):Ale przecież klocek się zużywa podczas tarcia - załączenie styku na zatrzymanych kołach nie zużywa klocka (...)adaptacyjny tempomat szybciej zżera.
mczelny2401 napisał(a):Dopatrzyłem się dzisiaj że w moim przypadku fabrycznie zamontowane są klocki TRW. Z przodu pozostało jakieś 70-80% a z tyłu 20%
papaleo napisał(a):Zaskakująco szybko zmieniacie hamulce.
Ja mam od nowosci 6lat i110tys km i nie mam zamiaru jeszcze ich zmieniac.
cezz napisał(a):Cześć,
w moim 1.5 150 2k19 po 70k km kończą się tarcze i klocki z przodu.
W ASO oczywiście krzyknęli astronomiczną cenę 6k za wymianę(osprzęt +robocizna), wiec zdecydowałem się na zakup klocków i tarcz na Allegro.
Niestety nie do końca wiem jakie kupic, w necie wyczytałem, że montowane są tarcze 312mm lub 288mm.
Jakie powinienem wybrać? Iść lepiej w oryginalnie montowane TRW czy kupic jakieś ATE lub Zimm?
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości