Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
plutoss napisał(a):-brak pradu w schowku
plutoss napisał(a):-guzik zmiany sposobu nawiewu(z wewnatrz, z zewnatrz) czasami dziala czasami nie
do wymiany:
- żarówka w podświetleniu pokręteł,
jak schowek byl zdejmowany to latwo jest zapomniec o wpieciu przewodu w kostke ). Jak przewod jest wpiety w kostke to moze bezpiecznik sprawdz.
plutoss napisał(a):rozkrecilem chyba pol samochodu a zaroweczki z podswietlania nawiewu nie potrafie wydobyc... jest tylko jedna na srodkowej galce czy dla kazdej galki osobna?? od ktorej strony sie do niej dobrac??
No to akurat żadna nowość, ani w Leonie ani w Skodach i pewnie innych autach grupy VW. Sprawę rozwiązuje odkręcenie blach drzwi pod tapicerką i ponowne osadzenie jej na jakiejś uszczelce a'la silikonowej.plutoss napisał(a):no i dzis odkrylem nowy problem: przez uszczelke w tylnich drzwiach leje sie woda :-
jedna (o ile pamiętam) a trzeba po prostu wyciągnąc "do siebie" przełącznik prdkości wentylatora. Nic się nie bo tylko ciąg ...
Szczypczyki, penseta i wyciagać - uwazaj by nie zgniesc zarówkiplutoss napisał(a):jak mam ja wykrecic?? W jaki sposob wydobyc??
do wymiany: czujnik temperatury wody
-brak pradu w schowku
plutoss napisał(a):Udalo siePodswietlenie dziala!! Penseta pomogla ale dopiero po zalozeniu rurki termokurczliwej bo inaczej sie strasznie slizgala... a najlepsze jest to ze po wymianie zaroweczki radio przestalo migac!!
do wymiany: czujnik temperatury wody
Wskaznik temperatury dalej czasami sie wylacza (opada na 0 ) bez powodu poczym po chwili sie wlacza.
Czujnik do wymiany?? Czy moze byc to jeszcze cos innego??
Dam rade wymienic go sam??
Ile kosztuje taki czujnik??
...i czy to normalne ze zawsze pokazuje mi 90C (nigdy wiecej)-brak pradu w schowku
I jeszcze jedno: gdzie jest w schowku wlacznik ktory zalacza tam oswietlenie??
059 919 501 A - czujnik temperatury podwójny, 4 styki, zielony 20mm
plutoss napisał(a):Znalazlem to na forum...059 919 501 A - czujnik temperatury podwójny, 4 styki, zielony 20mm
Czy jest jeden rodzaj czujnika do wszystkich silników?? CZy ten bedzie pasowal do mojego 1.4 16V 2001r.Znalazlem takie czujniki na allegro, nowe za ok 30-50zł
No i najważniejsze pytanie: Gdzie się on dokładnie znajduje w silnikuBo ja nie mam pojecia
![]()
WIELKIE Dzięki za wszystkie odpowiedzi,bardzo mi pomogłeś - w Irlandii strasznie ciagna kase, wiec ratowac trzeba sie samemu np. wymiana rozrzadu w serwisie Seata 570 Euro
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość