Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
normalna sprawa podczas dłuższej próby odpalenia.uszyneq napisał(a): zaczyna piszczec i zapalac sie kontrolka oleju
w tym wypadku mało prawdopodobne,uszyneq napisał(a):Czy rozładowany aku ma cos do kontrolki oleju?
uszyneq napisał(a):Dzis tego nie sprawdze bo akumulator padniety jest i musze go naladowac..
Czy to normalne ze nowy aku padl po 2 dniach ?
uszyneq napisał(a):Gdy chialem je uruchomi ponownie to juz nie chcialo i piszczala oraz se zapalala kontrolka oleju.
owszem ale nie piszczy. wiec to nie normalne.wiechec89 napisał(a):uszyneq napisał(a):Gdy chialem je uruchomi ponownie to juz nie chcialo i piszczala oraz se zapalala kontrolka oleju.
To normalne że jak kręcisz rozrusznikiem i nie możesz odpalić to świeci się kontrolka oleju. Zawsze się zapali nawet jak wszystko z olejem w silniku jest ok.
adziami napisał(a):mówicie że kontrolka Wam gaśnie, u mnie jest taka sytuacja że popipka te 3 razy i tylko mruga i tak sobie mruga godzine, dopiero przestanie jak zgaszę i odpalę go na nowo, co do jeszcze tego "mrozu" to mam taki nieciekawy przypadek, że przy zapłonie zawsze słyszałem jak pompa zaciąga paliwa a teraz tego nie mai chyba jest słabszy ? albo to autosugestia że coś soę spiepszyło.
p.s zimo wypie*dalaj
creative1432 napisał(a):przy takim mrozie ja jak bym zostawił samochód na 2 dni bez odpalania to tez bym raczej nie odpalił... a akumlator mam dobry. tutaj chodzi o wychłodzenie całej komory silnika wiadomo ze diesel potrzebuje ciepla do odpalenia... taki przyklad z dzis. godzina 18 zostawiłem wczoraj samochód dzis godzina 9:30 (-23) rano ide odpalić samochód 4x podgrzałem świece no i krece krece i po jakis 4-5 sekundach odpalił. dodam ze ja leje zwykły diesel na stacji lotos a paliwa mam 1/2 baku.
florek napisał(a):creative1432 napisał(a):przy takim mrozie ja jak bym zostawił samochód na 2 dni bez odpalania to tez bym raczej nie odpalił... a akumlator mam dobry. tutaj chodzi o wychłodzenie całej komory silnika wiadomo ze diesel potrzebuje ciepla do odpalenia... taki przyklad z dzis. godzina 18 zostawiłem wczoraj samochód dzis godzina 9:30 (-23) rano ide odpalić samochód 4x podgrzałem świece no i krece krece i po jakis 4-5 sekundach odpalił. dodam ze ja leje zwykły diesel na stacji lotos a paliwa mam 1/2 baku.
nie jest to normalne, u mnie czasami stoi 3-4dni nie ruszany i odpala normalnie, dzisiaj go odpaliłem po weekendzie na ostrej rezerwie i dał radę na pierwszy dotyk. Lać normalne paliwo, wymieniać filtr przed zimą (paliwa), sprawdzić aku, ładowanie i po problemie, chyba że kąt wtrysku jest zły to też będzie problem. Dodam że parkuję na ulicy.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości