Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
bobek_TDI napisał(a):Szukałem na forum lecz mało sie dowiedziałem.
I tego tez sie nie dowiedzialesbobek_TDI napisał(a):Szukałem róznic między leonkiem z silnikami 1.9 TDI 110KM ASV i 1.9 TDI 150 ARL.
Ty chcesz kupic samochod czy czesci do samochodubobek_TDI napisał(a):Mianowicie o różnice spalań... o Budowe ogolna tych silnikow: jak z częsciami do tych silników w razie czego do ktorych drozsze itp.
To nie jest jakis wynalazekbobek_TDI napisał(a):piszac np. o czesciach mialem na uwadze czy jest dostepnosc ich duza i czy drogi....
bobek_TDI napisał(a):róznic między leonkiem z silnikami 1.9 TDI 110KM ASV i 1.9 TDI 150 ARL
Gaspar napisał(a):będzie dla tych co mają "problemy" z szukajką
Tonny S napisał(a):bobek_TDI napisał(a):Silniki 1.9 TDi 90 KM, 110 KM to silniki na pompie VP37 nie ma duzej różnicy między nimi poza sprzęgłem, wtryskami no i w wersji AGR była turbina bez zmiennej geometri. Wersje ALH 90 KM ostatnia wersja z turbiną od 110 ASV, AHF, różnica miedzy AHF a ASV to wtryski i ciut ładniejsza kultura pracy silnika ASV ale parametrów czy osiągów praktycznie nie ma różnicy, jesli chodzi o bebechy sa identyczne...
2) różnica - sprzęgło Sachs w ASV ma średnicę tarczy 225mm, podczas gdy w ALH 228mm
grzybek napisał(a):2) różnica - sprzęgło Sachs w ASV ma średnicę tarczy 225mm, podczas gdy w ALH 228mm
nie zawsze tak jhest
ja mialem w ALH 222mm
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości