Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Tomi napisał(a):poniewaz od momentu zakupu samochodu caly czas walcze ze wspomaganiem i juz 2 pompy przerobilem i kazda jak dla mnie chodzi dosyc ciezko
bono napisał(a):Moze masz walnieta przekladnie kierownicza
bono napisał(a):. Inna przyczyna moze byc tez brak syganalu z czujnika predkosci lub uszkodzony zawor servotronic.
bono napisał(a):W przypadku czujnika predkosci moze to sie objawiac, ze przy parkowaniu moze kierownica chodzic ci ciezko, a przy szybszej jezdzie lekko
sleeper napisał(a):ale mi to w ogóle nie przeszkadza
Marcin_TDI napisał(a):uklad ten sie jakos specjalnie odpowietrza, cos na postoju trzeba z otwartym koreczkiem od zbiorniczka skrecic kola na maxa w jedna strone i przytrzymac 10sek
i tak powtorzyc 10 razy, czyli skret na maxa w lewo potem w prawo , przytrzymac w takim polozeniu, looknac do zbiorniczka, czy plynu nie ubylo i tak powtorzamy 10 razy. Jezeli ubywa plynu uzupelniamy stan. Wazne aby przod byl w powietrzy i kola nie dotykaly ziemi. Krecic nalezy w miare plynnie i szybko.Marcin_TDI napisał(a):kiedys czytalem o tym ze uklad ten sie jakos specjalnie odpowietrza, cos na postoju trzeba z otwartym koreczkiem od zbiorniczka skrecic kola na maxa w jedna strone i przytrzymac 10sek
bono napisał(a):Wazne aby przod byl w powietrzy i kola nie dotykaly ziemi. Krecic nalezy w miare plynnie i szybko.
grzybek napisał(a):w porownaniu do punto II gdzie wspoma to rewelacja jest ciezko
grzybek napisał(a):porownywales z innym bratami blizniakami ?
gimmesomo napisał(a):czy warto jest ryzykować wymianę płynu na świeży ? Słyszałem podpowiedź, że świeżo wymieniony płyn może wypłukać maglownice i ta może się rozszczelnić.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości