Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Cupra R- program

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Cupra R- program

Postprzez miniek77 » 19 stycznia 2008, 22:52

Witam, dawno mnie u Was nie było!!!! Zakupiłem niedawno cupre r z 2004 r.Dotyczhczas miałem Top Sporta z 1.8 T auq po chipie w ABT na 210 KM i coś koło 300 Nm. Z racji tego że to Cupra R to chciałbym aby jeździła trochę lepiej od tamtego.Zamiata całkiem ładnie, ale chciałbym coś więcej, zwłaszcza trochę Nm extra. Czy któryś z was ma jakiś ciekawy program, który mógłby mi polecić, ewentualnie nawet wgrać.Pozdrawiam
miniek77
Stella
Stella

Auto: CUPRA R &Audi S4

Reklama

Re: Cupra R- program

Postprzez Tonny S » 19 stycznia 2008, 23:02

miniek77 napisał(a):Czy któryś z was ma jakiś ciekawy program, który mógłby mi polecić, ewentualnie nawet wgrać.Pozdrawiam
Wiesz co najwyzej mozemy ci powiedziec gdzie sie udac by motor nie padl po kilku wdepnieciach i zeby ci nikt kitu nie wciskal a sam motor zostal profesjonalnie sprawdzony przed modami.

www.compsport.pl
www.tdi-tuning.pl
www.unitronic.pl
www.vtg.pl

BTW zapomnij o 210 KM z ABT ;-) jak mialo 190 to sie cieszymy ...
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez miniek77 » 19 stycznia 2008, 23:16

Dzięki za porade, masz racje co do ABT, wiem że ciężko jest z k 03s wycisnąć coś ponad 190-200 kucy, nigdy go nie hamowałem , więc mogę tylko wierzyć w wykres z ABT. Co do programów, to wolałbym jakiś sprawdzony gotowiec od kogoś kto ma seryjną Cuperke i jest zadowolony z softu. W ww firmach nie dostanę nic innego, poza astronomicznym rachunkiem. Z ciekawostki powiem Ci jak wyglądał program do mojej S4 w firmie SPORTEC w Szwajcarii. Cały tuning trwał godz, w czym były dwa hamowania :hahaha: Jest to już moja piąta uturbiona maszyna, to mniej więcej wiem na co zwrócić uwagę, a hamowanie po, wykaże wszelkie ewentualne niedociągnięcia. Z całym szacunkiem pozdrawiam.
miniek77
Stella
Stella

Postprzez Tonny S » 19 stycznia 2008, 23:33

miniek77 napisał(a):Co do programów, to wolałbym jakiś sprawdzony gotowiec od kogoś kto ma seryjną Cuperke i jest zadowolony z softu.
Wszystkie w/w firmy maja w dorobku 1.8 T, ktore jest opanowane od podstaw do prawie 400 KM (mamy jedno clubowe 1.8 T 4x4 400 KM by Tomson - Pawel 20VT4)

Cos wiecej niz sam program Unitronic viewtopic.php?t=9847

Praktycznie max z 1.8T 20V viewtopic.php?t=8223&start=0

Sam soft z CompSport viewtopic.php?t=9299

Sam soft Unitronic http://www.tdiracing.pl/viewtopic.php?t=1899

Sam soft Masters (tdi-tuning.pl) http://www.tdiracing.pl/viewtopic.php?t=969&start=0

miniek77 napisał(a):Dzięki za porade, masz racje co do ABT, wiem że ciężko jest z k 03s wycisnąć coś ponad 190-200 kucy
Da rade ale nie w ABT ;-) nawet 215 KM

miniek77 napisał(a):W ww firmach nie dostanę nic innego, poza astronomicznym rachunkiem.
Bez przesady napewno dostaniesz to co bedziesz chcial w miare mozliwosci sprzetu a sam rachunek nie bedzie wiekszy niz 2 tzl.

miniek77 napisał(a):Z ciekawostki powiem Ci jak wyglądał program do mojej S4 w firmie SPORTEC w Szwajcarii. Cały tuning trwał godz, w czym były dwa hamowania
To moze czas zacząć odwiedzac krajowe firmy by sie mile rozczarować pomimo braku calej otoczki marketingowej i wizualnej efekty i zaangarzowanie jest na nieporownywalniewyższym poziomie.
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Postprzez Kozak » 19 stycznia 2008, 23:52

miniek77 napisał(a):Co do programów, to wolałbym jakiś sprawdzony gotowiec od kogoś kto ma seryjną Cuperke

nie ma czegoś takiego jak sprawdzony gotowiec , każde auto używane jest inne i dobry program to taki który jest zrobiony pod konkretny egzemplarz .
miniek77 napisał(a):W ww firmach nie dostanę nic innego, poza astronomicznym rachunkiem.

i tu sie mylisz , bo w zamian otrzymujesz profesjonalnie zrobiony program pod Twoje auto .
miniek77 napisał(a):nic innego, poza astronomicznym rachunkiem.

a ile Ty chciałbyś wydać ??
400 - 1000 zł ??
szukaj na Allegro
www.allegro.pl

Szukasz ubezpieczenia ?? Oferta każdego TU

- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe
- Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S.
- Ubezpieczenia Na Życie NNW

Zapraszam na PW
Kozak
Sympatyk LeonClub

Auto: Sportline 4x4
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Tonny S » 20 stycznia 2008, 00:08

michał kozak,

jesli ktos robil program w
miniek77 napisał(a):SPORTEC
to nasza cena x 3.5 wiec wychodzi drogo ;-)

Bo jesli ktos mysli o cenach allegro to nie mamy o czym rozmawiac.
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Postprzez miniek77 » 20 stycznia 2008, 00:37

Tonny S napisał(a):i tu sie mylisz , bo w zamian otrzymujesz profesjonalnie zrobiony program pod Twoje auto

To Ty się mylisz, Stage 01 w 99 % to gotowce, Stage 02 wymaga juz konkretnego podejścia do auta, ( czym wytłumaczysz różnice w cennikach między "Modyfikacje sterowników silnikowych" , a "Modyfikacje specjalne". Różnica w cenie razy dwa, to właśnie dopiero indywidualne strojenie. Co do cen to macie racje, że nie są one wygórowane, jednak zrobienie konkretnego programu zabiera mi możliwość porównania różnego rodzaju softów. Wiadomo, nie od dziś że każdy chwali swoje, a nie ma to jak sprawdzenie wszystkiego na własnej skórze. Zakładając ten temat z góry zakładałem,że zostane zjedzony jednak liczę na to że w końcu ktoś pochwali się jakimś ciekawym wsadem. Dodam że nie jestem wandalem i nie zrobię krzywdy mojemu autu, jednak zawsze staram się podchodzić do każdego tematu chłodno.Bez obrazy Panowie, chętnie wysłucham Waszych sugestii,bo uważam że nie ma jak rzeczowa dyskusja.m
miniek77
Stella
Stella

Postprzez Kozak » 20 stycznia 2008, 00:43

tutaj nikt nie ma zamiaru Cię obrazić lecz właśnie pod powiedzieć , CR w Polsce nie ma za wiele , zwłaszcza dobrze zrobionych , więc dużego porównania nie będziesz miał

Zapraszam na PW
Kozak
Sympatyk LeonClub

Postprzez Tonny S » 20 stycznia 2008, 00:45

miniek77, kolego zle zacytowales ;-)

miniek77 napisał(a):To Ty się mylisz, Stage 01 w 99 % to gotowce, Stage 02 wymaga juz konkretnego podejścia do auta, ( czym wytłumaczysz różnice w cennikach między "Modyfikacje sterowników silnikowych" , a "Modyfikacje specjalne".
U nas nie ma rozroznienia na Stage 1 i 2 masz robiony soft pod Stage 2 i bez gadania wymagajacy rynek w tym przedziale cenowym i świadomości klienta.

miniek77 napisał(a):Bez obrazy Panowie, chętnie wysłucham Waszych sugestii,bo uważam że nie ma jak rzeczowa dyskusja.m
I też na to liczymy z twojej strony, poczekajmy aż sie odzwą benzynowce.
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Postprzez miniek77 » 20 stycznia 2008, 00:53

Tonny S napisał(a):miniek77, kolego zle zacytowales ;-).
Przepraszam Tonny, zakręciłem sie troszke :x
miniek77
Stella
Stella

Postprzez belzi » 20 stycznia 2008, 00:53

miniek77 napisał(a):Co do programów, to wolałbym jakiś sprawdzony gotowiec od kogoś kto ma seryjną Cuperke i jest zadowolony z softu

To tak, jakbys kupil w ciemno buty bez mierzenia, bo kolega nosi ten sam rozmiar co Ty i mowi, ze sa na niego dobre ;)

Stac Cie na eRke, to i stac na program < 2 kPLN
W poniedzialek podzwon do fachowcow, ktorych podal Tonny i zasiegnij ich opini, rozeznaj sie w cenach i bedziesz mogl podjac wlasciwa decyzje
belzi
Cupra
Cupra

Auto: A4 + WR450F + FZ8

Postprzez miniek77 » 20 stycznia 2008, 01:00

belzi napisał(a):
Stac Cie na eRke, to i stac na program < 2 kPLN
W poniedzialek podzwon do fachowcow, ktorych podal Tonny i zasiegnij ich opini, rozeznaj sie w cenach i bedziesz mogl podjac wlasciwa decyzje
Ale mi nie chodzi o pieniądze, głównie zależy mi na porównaniu poszczególnych programów, bo to co jest dobre dLa Ciebie, nie koniecznie musi mi sie podobać, a swoją drogą i tak pewnie wyląduje w unitronicu, choć nie usmiecha mi się gnać pół Polski i to pewnie nie jeden raz. A co do butów to często właśnie je tak kupuje ;)
miniek77
Stella
Stella

Postprzez Kozak » 20 stycznia 2008, 01:05

miniek77 napisał(a):choć nie usmiecha mi się gnać pół Polski

to czym my w ogóle rozmawiamy ??
program do CR to nie rzecz co zrobisz w Waldka w mieście obok , chcąc być pewnym programu to trzeba trochę czasu poświęcić ,
Unitronic zawsze jest bliżej niż Sportec w Szwajcarii

Zapraszam na PW
Kozak
Sympatyk LeonClub

Postprzez belzi » 20 stycznia 2008, 01:07

To w takim razie przejrzyj dzial wykresy i porownaj serie z efektem koncowym
http://leonclub.pl/forum/viewforum.php?f=5
moze to pomoze w podjeciu decyzji
Wiekszosc to TDI, ale 1.8T tez sie zdarzaja :arrow: http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?t=9847
belzi
Cupra
Cupra

Auto: A4 + WR450F + FZ8

Postprzez Caper » 20 stycznia 2008, 03:08

tylko moja to nie seria , a on mowil tylko o sofcie
na samym sofcie moze z 270 bedziesz miec na k04... polecam wymiane turbo, teraz mam nowe K16 ale program pod RS i chyba wroce do poprzedniej konfiguracji bo mi sie juz w program nie chce bawic... chociaz kto wie
Caper
Stella +
Stella +

Auto: rkaa

Postprzez miniek77 » 20 stycznia 2008, 10:12

Caper napisał(a):na samym sofcie moze z 270 bedziesz miec na k04... polecam wymiane turbo, teraz mam nowe K16 ale program pod RS i chyba wroce do poprzedniej konfiguracji bo mi sie juz w program nie chce bawic... chociaz kto wie
Wystarczy mi 240-250 kucy, wolałbym z 320 Niutków, nie chcę robić żadnych większych modów, bo potrzebuje auto niezawodne. Takim był stary leon , zadnych problemów przez dwa lata. Uświadczyc ładną Cupre w Polsce to nielada wyczyn, a skusić jej właściciela do sprzedaży to mega wyzwanie.Dlatego auto ma być serią z małym +.
miniek77
Stella
Stella

Postprzez nixu » 20 stycznia 2008, 10:21

270 po samym programie jest rzeczą mało możliwą, ale 240 można zrobić bez problemów ;)
nixu
Sympatyk LeonClub

Auto: IX

Postprzez usher » 20 stycznia 2008, 12:17

Caper napisał(a):polecam wymiane turbo, teraz mam nowe K16 ale program pod RS i chyba wroce do poprzedniej konfiguracji bo mi sie juz w program nie chce bawic... chociaz kto wie

Co rozumiesz pod pojeciem "w program nie chce mi sie bawic" ??

Z takim podejsciem to proponuje zakupic cos na allegro, najlepiej z pokretelkiem ;)
miniek77 napisał(a):Wystarczy mi 240-250 kucy, wolałbym z 320 Niutków, nie chcę robić żadnych większych modów, bo potrzebuje auto niezawodne.

No to wczesniej zostal juz wklejony wykres takiego auta - 250 KM ;) wiec w czym problem... :whoeva:
usher
www.4nano.pl

Auto: ...

Postprzez miniek77 » 20 stycznia 2008, 13:03

usher napisał(a):Co rozumiesz pod pojeciem "w program nie chce mi sie bawic" ??
Ano to ,że wolę coś sprawdzonego, niż jeździć co tydzień na jakieś poprawki. Liczę na wypowiedzi kogoś kto ma Cuperke ori, na fabrycznych gratach, z fajnym sprawdzonym softem. Co do wspomnianego wykresu na 250 KM, to podoba mi się i szczerze mówiąć do wczoraj myślałem że comp sport to tylko TDI. Wiem że temat jest kontrowersyjny, tak jak kiedyś kontrowersyjnym był mój Top Sport na LPG, którym bez problemów zrobiłem 70 tys.km , po czym sprzedałem koledze, który defakto jest mega zadowolony. :tancze:
miniek77
Stella
Stella

Postprzez usher » 20 stycznia 2008, 13:28

miniek77, znowu nieprecyzyjnie cytujesz - zauwaz ze to odnosilo sie do Capera ;)
miniek77 napisał(a):Wiem że temat jest kontrowersyjny

Temat wcale nie jest kontorwersyjny...kontrowersje wzbudza podejscie "tam mam za daleko", "tam jest za drogo" itp. Skoro piszesz ze masz/miales kilka aut z turbo chyba nie trzeba polecac Ci szukajki i poczytania troche o programach...generalnie grzebanie w aucie to nie wyjscie do sklepu po buleczki i chyba warto poswiecic na to troche czasu i pieniedzy ;) Mozesz tez znalesc sobie na necie jakiegos gotowca, wyslesz poczta swoj komputer i za dzien/dwa bedzie z powrotem :D a co dalej to juz inna sprawa...
miniek77 napisał(a):Liczę na wypowiedzi kogoś kto ma Cuperke ori, na fabrycznych gratach, z fajnym sprawdzonym softem.

Chyba sie nie doczekasz, bo jak juz to sa softy + wydech ;) I wszystkie robione w firmach wymienionych na poczatku tematu ;)
usher
www.4nano.pl

Postprzez miniek77 » 20 stycznia 2008, 13:57

usher napisał(a):miniek77, znowu nieprecyzyjnie cytujesz - zauwaz ze to odnosilo sie do Capera ;)
miniek77 napisał(a):Wiem że temat jest kontrowersyjny

Temat wcale nie jest kontorwersyjny...kontrowersje wzbudza podejscie "tam mam za daleko", "tam jest za drogo" itp. Skoro piszesz ze masz/miales kilka aut z turbo chyba nie trzeba polecac Ci szukajki i poczytania troche o programach...generalnie grzebanie w aucie to nie wyjscie do sklepu po buleczki i chyba warto poswiecic na to troche czasu i pieniedzy ;) Mozesz tez znalesc sobie na necie jakiegos gotowca, wyslesz poczta swoj komputer i za dzien/dwa bedzie z powrotem :D a co dalej to juz inna sprawa...
miniek77 napisał(a):Liczę na wypowiedzi kogoś kto ma Cuperke ori, na fabrycznych gratach, z fajnym sprawdzonym softem.

Chyba sie nie doczekasz, bo jak juz to sa softy + wydech ;) I wszystkie robione w firmach wymienionych na poczatku tematu ;)
Poczytaj prosze poprzednie posty, wcale nie chodzi mi o pieniądze itd. wczoraj wieczorem już dokładnie to wyjaśniłem, po drugie wiem co to szukajka, po wpisaniu słowa cupra wiem już wszystko co zrobić by zwykłą 1.6 przerobić na R-ke ;] , jakie numery posufitek itd. Po trzecie jakbym się chciał bawić w duże mody, to wolał bym wrzucić tą kasę w S4 i zrobić ją na 500 KM, po czwarte już z tego wyrosłem, by spędzać całe godziny w garażu( choć bardzo to lubiłem, ale teraz rodzina itd.) Mój post trochę zalatuje sarkazmem, ale wydaje mi sie że w Twoim też go nie brakowało.Zresztą wcześniej już wyjaśniłem chyba wszystko, a to że zostane zbesztany brałem pod uwagę.
miniek77
Stella
Stella

Postprzez Grześ » 20 stycznia 2008, 14:35

Tonny S napisał(a):miniek77 napisał/a:
Dzięki za porade, masz racje co do ABT, wiem że ciężko jest z k 03s wycisnąć coś ponad 190-200 kucy
Da rade ale nie w ABT nawet 215 KM

wyniki powyzej 200 pokaza sie dopiero po ukaldzie wydechowym i duzym IC
niech mi tu nikt nie pisze ze mozna bez bo w lato bedzie tez bez

Caper napisał(a):na samym sofcie moze z 270 bedziesz miec na k04

bardzo ciekawe ale nie osiagalne

zadna szanujaca sie firma nie wgra Ci gotowca bo to co smiga w jednym aucie nie oznacza ze bedzie dobrze smigalo w twoim tak to z ta benzyna jest, program powinien byc napisany dla twoich potrzeb z uwzgednieniem progu bezpieczenstwa

moc i moment bedzie zalezec od sprawnisci twojego silnika jak bedzie bardzo zdrowy to 250 KM 320NM powinno sie pojawic mowa o doladwoaniu 1.2 bara

proponowal bym zrobic uklad wydechowy [bez kata 3"dp reszta 2,5 na 2 przelotowych tlumnikach] i program co bedzie najrozsadniejsze , z uwzglednieniem kolejnosci bo to tez bardzo wazne , ubiegne czyjes pytane o odrazu na nie odpowiem druga sonde mozna wyciac z programu tak aby nie byo bledow tyle tylko ze trzeba wiedziec gdzie , z taimi modami powinnienes sie cieszyc bez awaryjna jazda

jest jeszcze taka opcja wgrania softu z audi tt BFV jest to 1.8T o mocy 245KM ale nigdy nie widzialem taiego audi ani nie syszalem o nim aczkolwiek Etos pokazuje taki silnik w audi TT , silnik jest identyczny co BAM tyle tylko ze ma mocnijszy program ale sa to tylko moje domniemywania niesprawdzone

od siebie moge polecic jeszcze http://www.dv-t.tla.pl
Grześ
TopSport
TopSport

Auto: BFH QUATTRO

Postprzez PatTDI » 20 stycznia 2008, 14:49

Tak jak napisal Grzes po samej zmianie oprogramowania mozna bezpiecznie osiaganac ok 250ps i 320nm. Po zrobieniu dobrego ukladu wydechowego mozna po poprawkach softu uzyskac jakies 10ps wiecej i to by bylo na tyle z K04-20.

p.s
Grzes pytales kiedys o K04 przerobione przez nas na K04/06. Naobecna chwile uzyskalismy 280ps na 1,25bara na seryjnym katalizatorze. czekamy na sportowy.
CompSport
www.compsport.pl
www.compsport.fotolog.pl
Modyfikacje Sterowników Silnikowych
696030909
696030910
33 8213118
GG 3643857
Bielsko-Biała

AP jest jak Phillips "dobry" we wszystkim
PatTDI
COMPSport

Auto: Audi S

Postprzez Grześ » 20 stycznia 2008, 15:07

PatTDI napisał(a):Grzes pytales kiedys o K04 przerobione przez nas na K04/06. Naobecna chwile uzyskalismy 280ps na 1,25bara na seryjnym katalizatorze. czekamy na sportowy

jezeli sie nie myle to prawie identyczne doladowanie ma BHZ tak czy inaczej duze :brawo: i czekam na wykres koncowy i ewentualny kosztorys . Czy kolektot i dolot seria czy nie ??

PatTDI, u mnie palany modowania k04 nie wypaliły bedzie inna turbina mysle ze lepsza od k04, bedzie baran na wzor Full RACE , bedzie odrobine mniej z dołu ale za to bedzie trzymac lepiej gore
Grześ
TopSport
TopSport

Postprzez miniek77 » 20 stycznia 2008, 22:01

Dzięki za wszystkie rady, myślę że do comp sportu udam się wczesną wiosną, bo mam tam najbliżej a i ceną mnie nie odstraszyli.POzdrawiam
miniek77
Stella
Stella

Postprzez usher » 21 stycznia 2008, 00:06

PatTDI napisał(a):p.s
Grzes pytales kiedys o K04 przerobione przez nas na K04/06. Naobecna chwile uzyskalismy 280ps na 1,25bara na seryjnym katalizatorze. czekamy na sportowy.

Czy to jest ta "nowa" hybryda o ktorej slyszlem od Michala z MG ?? Rozumiem do AUQ tez da rade wsadzic ?
usher
www.4nano.pl

Postprzez Grześ » 21 stycznia 2008, 00:19

to jest turbina od nowej cupry 1p ale w muszlach od starej k04 nie podejdzie do auq chyba ze masz osprzet od BAM kolektor dolot przewody wtryski , o duzym ic i wydechu nie wspomne :P

takowy osprze bedzie na sprzedaz wczesna wiosna ;) :yes:
Grześ
TopSport
TopSport

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna