Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
aird23 napisał(a):Najczęściej spotykaną wymówką było to że w TDI musi być katalizator
aird23 napisał(a):Ku mojemu zdziwieniu w większości warsztatów odradzano mi takiej operacji
stefdeath napisał(a):A po wycięciu kata nie ma problemów z zaliczeniem badania technicznego? ja co prawda nie mam jeszcze leona ale w moim dti sypie się już tłumik i myślałem czy by przy okazji trochę nie odetkać .
fryko86 napisał(a):jak powiesz ze jestes z clubu to za xxl z wypelnieniem i wysylka zaplacisz jak ja 250 zl
kipp3r napisał(a):a ja sobie kupiłem rure 63mm i dogiełem ją na wzór seryjnej tyle ze bez zadnych katów i końcowego i w leoniku nie czuje żadnej różnicy poza świstem turba w wydechu
kipp3r napisał(a):a ja sobie kupiłem rure 63mm i dogiełem ją na wzór seryjnej tyle ze bez zadnych katów i końcowego i w leoniku nie czuje żadnej różnicy poza świstem turba w wydechu
kipp3r napisał(a):nie ma różnicy mocowo miedzy pogiętym i dobrze wyspawanym wydechem na wzór seryjnego
kipp3r napisał(a):powiem Ci iz zajmuje sie topowym przygotowywaniem aut do sportu i bawie na w rajdy Hondą C-i-v-i-c Type-R wiec conieco wiem na ten temat i miałem inne oczekiwania co do tego wydechu :/ no ale cóż nie jest źle. Może to autko jest za słabe bo ma tylko 110PS i nie odczuwam różnicy
dodam ze na hamowni spędziłem 1/3 życia bawiąc sie co wsadzić a co odłączyć i naprawde mija sie z celem kupowanie wydechu za tysiąc czy 2 tysiące zł bo kompletnie nie ma różnicy mocowo miedzy pogiętym i dobrze wyspawanym wydechem na wzór seryjnego.
Mniejsze opory spalin co pozwala na wiekszą ilość obrotów wirnika/min. - szybciej pada łożyskowanie i gorsze smarowanie.DOC napisał(a):Moze ktos z ekspertow wypowie sie jaka jest "naukowa" tego przyczyna bo jestem bardzo ciekawy
A jaka moc ma byc i jaka dmuchawaF@bian napisał(a):Mam zamiar kupic 3 calowy czy to nie za duzy
F@bian napisał(a):a mam pytanie ile calowy wydech jest oryginalnie w Leonie 110km 1.9tdi 2001 ?
Tonny S napisał(a):Mniejsze opory spalin co pozwala na wiekszą ilość obrotów wirnika/min. - szybciej pada łożyskowanie i gorsze smarowanie.DOC napisał(a):Moze ktos z ekspertow wypowie sie jaka jest "naukowa" tego przyczyna bo jestem bardzo ciekawy
stefdeath napisał(a):Czy to oznacza że bez programu nie należy robić wydechu bo turbina tego nie wytrzyma?
F@bian napisał(a):a mam pytanie ile calowy wydech jest oryginalnie w Leonie 110km 1.9tdi 2001 ?
DOC napisał(a):zainwestuj w FMIC zamiast w kpl. wydech, duzo wiecej Ci to da.
F@bian napisał(a):a reszta tak jak w normalnym cicho.
buryy napisał(a):DOC napisał/a:
zainwestuj w FMIC zamiast w kpl. wydech, duzo wiecej Ci to da.
Tak sądzisz? Przeczytaj uważnie podpis
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości