Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
W Superbie 1.9 tdi zapalila sie czerwonaRadekD napisał(a):zbyt niski stan oleju sygnalizuje świecąca sie na żółto kontrolka
Poziom oleju najlepiej sprawdzic po nocy na zimnym silnikuleon_2003 napisał(a):Zgasiłem silnik, sprawdziłem poziom oleju.
Po co te za zabiegileon_2003 napisał(a):Odkręciłem korek wlewu paliwa na pracującym silniku. Podkładając rękę czułem ciepły podmuch.
I to bym jako pierwsze sprawdzil.leon_2003 napisał(a):Być może to również zaśniedziały czujnik.
Jak maja VAG-a i wiedza jak sie tym poslugiwac to nie powinno byc problemu bo ten blad powinien byc zarejestrowany.Czy na stacji od razu to zdiagnozują ?
Qper3 napisał(a):mam prosbe do znajacych sie w temacie o wypowiedzenie sie - przy zapalaniu na zimnym silniku (silnik 1,9TDi 90KM) po kilku sekundach zaczyna mrugac kontrolka przy wskazniku temperatury oleju, mruga na czerwono. Po zgaszeniu i ponownym zapaleniu przestaje mrugac i w czasie jazdy juz sie nie zalacza ta kontrolka.
miki5454 napisał(a):Mówisz że szukam dziury w całym. Jeżeli jest tak jak mówisz że przy samym zapalaniu silnika powinny się świecić kontrolki ładowania i ewentualnie ręcznego to tak,
Dodam że przed chwilą byłem na kanale i odłączyłem ten czujnik ciśnienie oleju i ta kontrolka tez sobie zgasła:/
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości