Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Tak wyj.........b ten program i auto zacznie normalnie smigac. - zrob prawdziwy programspeeedy44 napisał(a):to byl chiptronic, wg gt tuning calkiem niezly,a ze w aso to wiadomo, chodzi o gwarancje na silnik. przejezdzam rocznie okolo 100kkm, wiec nie chce jej stracic biorac pod uwge, ze turbina na pewno padnie w tym czasie conajmniej raz. a teraz jest w stanie ktos powiedzec mi cos w temacie?
Musisz poszukac - jest napewno, a z ta gwarancja to sie tak nie przejmuj - turbo fakt po programie nalezy uwazac ale tez nie doprzesady - jak jezdzisz z glowa to powino wytrzymac te 200 tkm a jak zle potraktujesz to i 10 tys nie przejezdzisz. Poszukaj na forum o traktowaniu i bedziesz wszystko wiedzial - napewno b.wazny jest stosowany olej i jego czesta wymiana (co 10 tys) i auto powinno przejechac bezproblemowo tyle ile producent sobie obliczyl czyli jakies 350 tkmspeeedy44 napisał(a):przegladalem forum i widzialem kilka postow o padnietej turbinie, slyszalem tez kilka takich opowiesci od wlascicieli audi/vw/seata, w zwiazku z tym obawiam sie, ze mi tez moze sie to przydazyc.
serwis utrzymuje dwuletnia gwarancje tylko w przypadku robienia tego u nich, wiec nie chce ryzykowac dopoki ja mam. potem owszem, chetnie przejade sie do profesjonalisty.
macie tutaj jakies zebrane razem info odnosnie traktowania dieseli?
speeedy44 napisał(a):cupra 2 napisał(a):a ile cię w ASO skroili??
2700 plnow
2700 plnow
2700 plnow
mm.max napisał(a):speeedy44 napisał(a):cupra 2 napisał(a):a ile cię w ASO skroili??
2700 plnow
Przykro czytać to co piszesz![]()
W ASO różne bajki opowiadają(mojemu koledze powiedzieli że zworkę mu przestawią i z pamięci ECU 110KM
przełączą
na pamięć 130KM - która jest już w sterowniku
po prostu ROTFL na maxxxa)
arek_s napisał(a):cupra2 ty sie tak kolego nie smiej, wszytsko jest mozliwe. U mnie w jednym ASO powiedzieli ze wloza mi do mojego Leonka 1.6 chip i bede mial 25 do 30KM....wariaty normlanie w tych salonach pracuja i tyle
![]()
pozdrawiam
speeedy44 napisał(a):no kurde, jak tylko bede mial mozliwosc to jade na hamownie, jak sie okaze ze mam mniej km to jade do serwisu robic dym. jak naobiecywali i nie dotrzymali to beda sie tlumaczyc. mozecie podpowiedziec jakies adesy hamowni w poznaniu?
Najpierw bedziesz musiał tam trafićspeeedy44 napisał(a):na pewno odwiedze unitronic jeszcze w tym roku.
Mają mają - pewnie Andrzej będzie miał niezły ubaw jak zobaczy co tam w epromie siedzi.speeedy44 napisał(a):maja tam hamownie? bo mimo wszystko chcialbym najpierw sprawdzic co mi tam w serwisie nagrzebali...
To jak się konkretnie umówisz to daj mi znac na PW potwierdze twoje przybycie (podaj mi też kolorek auta i numer rej.)speeedy44 napisał(a):bede w wawie od czwartku, 30.XII do poniedzialku 3.I, wiec pewnie bede tam w piatek, 31, zaraz zadzwonie, zeby sie umowic
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 11 gości