Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

zajcu napisał(a):Więc moim zdaniem u mnie ESP wyłącza się całkowicie...

wgi napisał(a):W vag'ach nie da się całkowicie wyłączyć esp - wyłączone esp w sytuacji krytycznej i tak zadziała.
Można temu zaradzić odłączając abs - bezpiecznich się wyciąga. Wtedy nie ma abs, tcs, esp i odcinki gazu przy wciśnietym hamulcu.

no własnie wydaje mi sie ze nie, przybajmniej takie jest moje odczucie, przy właczonym ESP dokładnie słychac jak działa, przy wyłączonym tylko odcina gaz,wgi napisał(a):wyłączone esp w sytuacji krytycznej i tak zadziała.

martig napisał(a):no własnie wydaje mi sie ze nie, przybajmniej takie jest moje odczucie, przy właczonym ESP dokładnie słychac jak działa, przy wyłączonym tylko odcina gaz,wgi napisał(a):wyłączone esp w sytuacji krytycznej i tak zadziała.

olus napisał(a):tez bym potestowal bo nie jestem pewien czy esp dziala. wiem ze do jakiejs predkosci zawsze dziala eds (ta elektroniczna szpera) niezaleznie czy wlaczone jest esp czy tez nie.
olus napisał(a):tez bym potestowal bo nie jestem pewien czy esp dziala. wiem ze do jakiejs predkosci zawsze dziala eds (ta elektroniczna szpera) niezaleznie czy wlaczone jest esp czy tez nie.

marcin_kielce napisał(a):A ESP moze rzeczywiscie ogranicza gaz, ze nie da sie jednoczesnie uzywac hamulca i gazu

martig napisał(a):macie racje, nie da sie jednoczesnie uzywac hamulca i gazu, to nie rajdówka, ale ja jadac po zakrecie dodajac gazu nie mam wcisnietego hamulca( jeszcze nie umiem dochamowywac lewa noga) a mimo to gaz nie ma pełnej reakcji

martig napisał(a):macie racje, nie da sie jednoczesnie uzywac hamulca i gazu, to nie rajdówka, a

dokładnie o cos takiego mi chodziło , dodaj jeszcze gazu a zobaczysz ze nie idzi pełna mocamarcin_kielce napisał(a):mnie dzieje sie to dopiero jak samochod idzie zlamany wpół na pełnej kontrze. Wtedy czuc ze go cos przytrzymuje i jest to wlasnie pieprzone ESP...

kalumet napisał(a):podobno pomaga ogłupienie esp poprzez kręcenie bączków
po jakimś czasie powinien sam się wyłączyć
chciałem to dzisiaj sprawdzić ale nagle za dużo pieszych się znalazło na parkingu ( droga do kościoła na skróty )
jak pojedę w nocy do domu to sprawdzę czy to prawda

kalumet napisał(a):podobno pomaga ogłupienie esp poprzez kręcenie bączków
po jakimś czasie powinien sam się wyłączyć
chciałem to dzisiaj sprawdzić ale nagle za dużo pieszych się znalazło na parkingu ( droga do kościoła na skróty )
jak pojedę w nocy do domu to sprawdzę czy to prawda

sebik napisał(a):Nawet przy wyłączonym ESP pojawia się problem z podjazdem pod oblodzone odcinki, z wzgledu na uruchamiające się dohamowanie kół przedniej osi.
wgi napisał(a): tu akurat działa tcs i raczej bym go w takich sytuacjach nie wyłączał - powinien pomóc przy podjeździe.

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości