![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
wczoraj po odpaleniu piknęło mi trzy razy
dziś już nie
co oznacza to potrójne piknięcie?
szukałem ale nie znalazłem nigdzie

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
colin23 napisał(a):a czy czasem przy tym nie mrugnęła Ci kontrolka temperatury? Sprawdź poziom bo pewnie było zimniej i masz go za mało.
oczkolek napisał(a):ale napewno jest więcej niż jedno przy tym co wymieniłem,
turbognojek napisał(a):sprawdziłem i płyn mam blisko minimum ale jeszcze nie poniżej, zrobiłem więc mały test: odpiąłem wtyczkę od zbiorniczka i odpaliłem auto i po chwili piknęło trzy razy i zaczęła migać czerwona kontrolka od temperatury cieczy chłodzącej co oznacza że pewnie to było to
arconada napisał(a):U mnie też od jakiegoś czasu - odkąd zaczęły się chłodniejsze dni - zaczął pojawiać sie sygnał (3 piknięcia + kontrolka) małej ilości płynu chłodzącego (po ok. minucie kontroka gaśnie), z tym, że poziom płynu jest prawie maksymalny. Czy to coś z czujnikiem może być nie tak?
turbognojek napisał(a):Ja stawiam na oring czujnika temperatury G2/G62
iwo napisał(a):turbognojek napisał(a):Ja stawiam na oring czujnika temperatury G2/G62
oby![]()
[ Dodano: Pon 23 Lut, 2009 ]
na szczęście były to tylko przewody, wymiana 150zł i już wszystko ok.
sleeper napisał(a):arconada napisał(a):U mnie też od jakiegoś czasu - odkąd zaczęły się chłodniejsze dni - zaczął pojawiać sie sygnał (3 piknięcia + kontrolka) małej ilości płynu chłodzącego (po ok. minucie kontroka gaśnie), z tym, że poziom płynu jest prawie maksymalny. Czy to coś z czujnikiem może być nie tak?
u mnie dzieje się podobnie - trochę chłodniej się zrobiło i na zimnym silniku zawsze potrójne piknięcie i czerwona kontrolka
jak doleję płynu na maxa to dzieje się to rzadziej ale się dzieje
Pytałem o to u mechanika mojego i powiedział, że albo się do tego przyzwyczaić, albo wymienić zbiorniczek z czujnikiem na nowy (samego czujnika się nie da). Ja jeżdżę dalej i się nie przejmuje bo sytuacja nie ma miejsca jak jest ciepło, albo auto jest rozgrzane
Sammael napisał(a):oczkolek, tylko płyn chłodzący pika trzy razy i świeci się czerwona dioda przy temperaturze. Przecież rezerwa i koniec płynu do spryskiwaczy to jedno piknięcie.
Nie spotkałem się z sytuacją żeby więcej pikał - ok zaczyna pikać po (chyba)10 sekundach(albo 15) jazdy na ręcznym.
bogdan201 napisał(a):W moim egzemplarzu 3 razy pika za każdym przekręceniem kluczyka. Jest to ostrzeżenie o nie zapiętych pasach bezpieczeństwa.
Jeżeli ktoś wie jak to VAG-iem wyłączyć to poprosiłbym o takowy opis.
kicoro napisał(a):albo przelacznik od recznego
morenowe napisał(a):apalala mi sie czerwona kontrolka od recznego i razy piaklo
kicoro napisał(a):przelacznik od recznego
morenowe napisał(a):poziom zaraz sprawdze oleju
Kozak napisał(a):morenowe napisał(a):apalala mi sie czerwona kontrolka od recznego i razy piaklo
kicoro napisał(a):przelacznik od recznegomorenowe napisał(a):poziom zaraz sprawdze oleju
co ma olej do hamulca ręcznego
morenowe napisał(a):kicoro napisał(a):albo przelacznik od recznego
a co to jest i jak sprawdzić czy wszytsko ok? poziom zaraz sprawdze oleju
kamil-leon napisał(a):Możliwe, że przepaliła się jakaś dioda od kontrolki w zegarach skoro żadna się nie świeci w momencie pikania sygnału ostrzegawczego.
cygareteq napisał(a):Witam, odgrzewam kotleta, gdyż u mnie po wymianie termostatu i czujnika temperatury cieczy, pika trzykrotnie, po pierwszym takim incydencie dolałem płynu, mówię zimno może to ten problem, ale dolałem go już z 5mm za maximum! i dalej pika, co może być przyczyną?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości