Mam malutki problem.
Ostatnio podczas jazdy zapalila mi sie kontrolka 'check engine' - czyli ta zolta po prawej w srodku zestwu skontrolek ostrzegawczych. W instrukcji opisana pod numerem 13 na stronie 2.16
17704/ P1296 035 - Usterka w układzie chłodzenia.
Pan serwisant podrapal sie w glowe i stwierdzil , ze taki kod widzi pierwszy raz w zyciu ... co mnie troche zszokoowalo, no ale - rozne rzeczy sie zdazaja...
Jedyne co mogl mi poradzic, to zresetowanie trgo bledu i wydrukowanie screena z VAG'a oraz info, ze jakby sie jeszcze raz pojawilo, to wtedy sie za to zabiora...
Troche zniesmaczony i 'chudszy' o 100 pln wrocilem do domu do Cze-wy. Przez nastepne 3 dni ostrej jazdy nic sie nie dzialo, az do niedzieli, kiedy krotko po starcie, kontrolka znowu sie pojawila...
Tu sie juz troche wqrzylem i co tu duzo mowic, przestraszylem, bo nie lubie jak mi sie w samochodzie TAKIE kontrolki zaswiecaja ....
niestety podczas weekendu nie mialem dosstepu do netu i nie moglem Was zapytac o porade, a tym bardziej poszukac glebszego znaczenia tych cyferek, co dopiero dzis zrobilem.
Znalazlem cos takiego :
http://wiki.ross-tech.com/index.php/17704/P1296/004758
swoja droga - dosc ciekawa stronka
Moje pytanie - co o tym sadzicie?
Czy ktos spotkal sie z tym kodem/bledem i czy wymiana czujki wystarczyla?
Dziekuje za info!
[ Dodano: Pon 15 Sty, 2007 ]
aha - jesli ktos z okolic bliskich czestochowy ma oprogramowanie VAG, do ktorego moglbym sie podpiac, zeby pozniej zresetowac blad, bylbym wdzieczny
Pozdrowki