Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
kobak83 napisał(a):panowie mam pytanie, czy ktoś przerabiał temat z wodą w bagażniku?? którędy się dostaje?? jak to usunąć??
Rado1.6 napisał(a):W ASO kosztuje to 250zł podobno.
Rado1.6 napisał(a):astros, można to zasilikonować tak jak na rysunku powyżej... Tą operacje możesz samodzielnie przeprowadzić... Spokojnie wystarczy... Ja mam uszczelnione folia... Z jakich okolic Wawy jesteś??
po co? Głośnik chcesz zdejmować?Rado1.6 napisał(a):Gdybym miał nitownice (+nity) i rozwiertak to bym pomógł bo umiem to zrobić
tak ale jak zrobi to teraz na dworzu to z pewnością większość spinek mu popęka.Rado1.6 napisał(a):Tą operacje możesz samodzielnie przeprowadzić.
Rado1.6 napisał(a):astros, niedaleko narbutta??
trzeba wybrać miejsce, gdzie uszczelka jest najniżejtatian napisał(a):czy aby na pewno woda spłynie i akurat tylko tym miejscem wyleci?
bartek_wm napisał(a):trzeba wybrać miejsce, gdzie uszczelka jest najniżejtatian napisał(a):czy aby na pewno woda spłynie i akurat tylko tym miejscem wyleci?
bartek_wm napisał(a):oczkolek, może trochę mylnie opisałem fotkę. ma on tylko odkształcić uszczelkę drzwi, żeby woda swobodnie spłynęła, a nie wlewała się do środka przez próg
Co do silikonowania - ja namiętnie uszczelniałem wszystkie auta folią. Poprawiałem taż jeden samochód po silikonowaniu.colin23 napisał(a):no właśnie. Poza tym ściągnięcie boczka i osilikonowanie wokoło wszystkiego nie zajmie wcale więcej czasu a skutecznść jest dużo większa.
roosman napisał(a):astros, Samo uszczelnienie drzwi - czy to silikonem czy folią jest bardzo proste - w tym temacie masz fotorelacje jak rozebrać drzwi i gdzie podłożyć folię, lub nałożyć silikon. Jeden cieplejszy dzień i załatwisz temat.
Rado1.6 napisał(a):astros, Marcin44, wystarczy trochę gazet pogiętych typu fakt położyć na noc na mokre miejsce i trochę wysuszą.
astros napisał(a):jakaś farelkę do środka wstawić na kilka godzin
Rado1.6 napisał(a):astros, jeśli będzie nadal przeciekać to daj znać to uszczelnimy lepiej...
PS. Ktoś z Wawy chętny do uszczelnienia , bo ja już dochodzę w tym do perfekcji.
AdamekMMz napisał(a):wymyśliłem że kupię uszczelkę ( taką jak się stosuję przy uszczelnianiu drzwi i okien w domu
AdamekMMz napisał(a):dobre jest w niej to że z jednej strony ma taśmę samoprzylepną, co znacznie ułatwia montaż. i gdy ponownie chcemy zdjąć tą blachę to jest to dużo prostsze.
AdamekMMz napisał(a):wymyśliłem że kupię uszczelkę ( taką jak się stosuję przy uszczelnianiu drzwi i okien w domu) za paczkę 6mb zapłaciłem 7 zł
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości