nixu napisał(a):bartek_gliwice napisał(a):Witam, mam do malowania zaślepkę haka holowniczego (numer 1M6 807 928 B), numer lakieru mojego samochodu to S7N, według jednego tematu na forum lakier nazywa się Artic Grijs.
Moja prośba: Jeśli ktoś w okolicach Gliwic zamierza malować coś na taki kolor, to chętnie dołączę się.
Cena u lakiernika oraz taka sama w ASO za malowanie tej zaślepki to 100zl, chyba że ktoś akurat by miał taki kolor dorabiany, to wtedy 50zl.
Hmm, nie bardzo rozumiem - za drogo? To nie maluj wcale i tyle...
2tyg. temu byłem w mieszalni farb i pytałem o cenę 300ml lakieru.
Za samą bazę powiedzieli mi ok.75zł,a cały zestaw gotowy do malowani między 120-150zł (z bezbarwnym,rozcieńczalnikiem i całą resztą potrzebną do malowania)
Więc nie wydaje mi się żeby to co piszesz było dużo... i tak się ciesz że nie zaśpiewali ci np.300-350zł jak zazwyczaj to lubią robić...(czyli cenę za jeden element,nie zależnie jaki duży)
Ilość lakieru zazwyczaj nie zmienia się dużo, np.między malowaniem zaślepki,a zderzaka,ale lakiernik musi wszystko przygotować(matowienie,szpachla,czas,rozkręcanie-mycie pistoletu itp.) wiem co piszę,bo mój ojciec, jest lakiernikiem(amatorem-ale wymalował już w sumie z 30-45 dużych elementów,typu auta osobowe,ciężarowe,łódki,rowerki wodne,kajaki itp.) i zawsze mi tłumaczył że rzecz(cena) nie polega na samym malowaniu tylko na tej całej reszcie przed i po malowaniu...