Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Lakier S7N

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Lakier S7N

Postprzez bartek_gliwice » 10 marca 2010, 13:58

Witam, mam do malowania zaślepkę haka holowniczego (numer 1M6 807 928 B), numer lakieru mojego samochodu to S7N, według jednego tematu na forum lakier nazywa się Artic Grijs.

Moja prośba: Jeśli ktoś w okolicach Gliwic zamierza malować coś na taki kolor, to chętnie dołączę się.

Cena u lakiernika oraz taka sama w ASO za malowanie tej zaślepki to 100zl, chyba że ktoś akurat by miał taki kolor dorabiany, to wtedy 50zl.
bartek_gliwice
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Reklama

Re: Lakier S7N

Postprzez mierzejino » 10 marca 2010, 17:53

U mnie farby dorabiają od 16 zł do 25 zł za 100 ml. Może poszukaj inne mieszalni.
ASV + 189KM/388Nm by MR-Motors
mierzejino
Signo
Signo

Auto: Toledo 1 M

Postprzez debowe » 10 marca 2010, 21:50

mierzejino, dobrze mowisz tyle kosztuje ale licz ze jeszcze trzeba to pomalowac a to tez kosztuje
DEBOWE FR :) kill wszystko :-)
DEBOWE FR :) убить всех :-)
DEBOWE FR :) matar a todos :-)
AP seat sport/256 :)
http://www.youtube.com/watch?v=BQrVbg9xXLE
http://www.youtube.com/watch?v=LsT7hvc5 ... re=channel
debowe
Sport
Sport

Region: pomorskie
Auto: LEON FR
Silnik: ARL 1.9

Postprzez nixu » 10 marca 2010, 23:03

bartek_gliwice napisał(a):Witam, mam do malowania zaślepkę haka holowniczego (numer 1M6 807 928 B), numer lakieru mojego samochodu to S7N, według jednego tematu na forum lakier nazywa się Artic Grijs.

Moja prośba: Jeśli ktoś w okolicach Gliwic zamierza malować coś na taki kolor, to chętnie dołączę się.

Cena u lakiernika oraz taka sama w ASO za malowanie tej zaślepki to 100zl, chyba że ktoś akurat by miał taki kolor dorabiany, to wtedy 50zl.

Hmm, nie bardzo rozumiem - za drogo? To nie maluj wcale i tyle...
nixu
Sympatyk LeonClub

Auto: IX

Postprzez mierzejino » 11 marca 2010, 15:31

debowe napisał(a):mierzejino, dobrze mowisz tyle kosztuje ale licz ze jeszcze trzeba to pomalowac a to tez kosztuje

50 zł za malowanie według kolegi, chcieli 100 zł z lakierem, także wyjdzie na to samo i nie musi szukać kogoś kto maluje coś w tym kolorze. A reszta lakieru zostanie na jakaś zaprawkę czy podmalowanie odprysku.
ASV + 189KM/388Nm by MR-Motors
mierzejino
Signo
Signo

Auto: Toledo 1 M

Postprzez the_rahzel » 11 marca 2010, 15:49

nixu napisał(a):
bartek_gliwice napisał(a):Witam, mam do malowania zaślepkę haka holowniczego (numer 1M6 807 928 B), numer lakieru mojego samochodu to S7N, według jednego tematu na forum lakier nazywa się Artic Grijs.

Hmm, nie bardzo rozumiem - za drogo? To nie maluj wcale i tyle...

2tyg. temu byłem w mieszalni farb i pytałem o cenę 300ml lakieru.
Za samą bazę powiedzieli mi ok.75zł,a cały zestaw gotowy do malowani między 120-150zł (z bezbarwnym,rozcieńczalnikiem i całą resztą potrzebną do malowania)

Więc nie wydaje mi się żeby to co piszesz było dużo... i tak się ciesz że nie zaśpiewali ci np.300-350zł jak zazwyczaj to lubią robić...(czyli cenę za jeden element,nie zależnie jaki duży)

Ilość lakieru zazwyczaj nie zmienia się dużo, np.między malowaniem zaślepki,a zderzaka,ale lakiernik musi wszystko przygotować(matowienie,szpachla,czas,rozkręcanie-mycie pistoletu itp.) wiem co piszę,bo mój ojciec, jest lakiernikiem(amatorem-ale wymalował już w sumie z 30-45 dużych elementów,typu auta osobowe,ciężarowe,łódki,rowerki wodne,kajaki itp.) i zawsze mi tłumaczył że rzecz(cena) nie polega na samym malowaniu tylko na tej całej reszcie przed i po malowaniu...
the_rahzel
TopSport
TopSport

Auto: Cupra R+
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez bartek_gliwice » 19 marca 2010, 20:59

Prostuje temat:

Byłem pytac w mieszalni lakieru, zaślepka ma wymiar mniej wiecej 10 na 10cm, wiec 100ml w zupelnosci wystarczy ale baza + bezbarwny za to wyjdzie 50zl (cena za same materiały bez robocizny )

Cena w ASO za pomalowanie tego to 100zl chyba ze akurat ktoś by miał co innego malowanego w kolorze S7N to wtedy uda mi sie pomalować za 50zl. (materiały i robocizna w cenie)

Najwiekszym problemem jest mała ilość lakieru potrzebna na pomalowanie a niestety praca wstepna jak napisaliście wczesniej jest taka sama jak przy malowaniu np. całego dachu.

Zauwazylem ze moj zderzak przedni jest zarysowany na dole wiec zastanawiam się czy go nie pomalwoć, także mam do was kolejne pytanie:

Czy malując zderzak oddam do malowania sam zderzak czy bedą cieniować całe auto (maska błotniki ? )
bartek_gliwice
Stella
Stella

Postprzez wojtekmir » 19 marca 2010, 22:15

Odpuść sobie mieszalnie i ASO. Ja miałem ten sam problem ale z czujnikiem parkowania. Znajdź jakiegoś blacharza w okolicy to za 10-20zł pryśnie podkładem do plastiku. Potem idź do motipu albo innego sklepu z lakierami w sprayu i kup małe puszki lakieru (kolor +bezbarwny =~30zł) i pomaluj element. Jest on tak mały że różnicy w kolorze nie będzie widać.
wojtekmir
Stella +
Stella +

Auto: 1M BCB x2

Postprzez debowe » 19 marca 2010, 22:28

wojtekmir, ale pamietaj ze to jest srebny a to do malowiania paskudny kolor
DEBOWE FR :) kill wszystko :-)
DEBOWE FR :) убить всех :-)
DEBOWE FR :) matar a todos :-)
AP seat sport/256 :)
http://www.youtube.com/watch?v=BQrVbg9xXLE
http://www.youtube.com/watch?v=LsT7hvc5 ... re=channel
debowe
Sport
Sport

Region: pomorskie
Auto: LEON FR
Silnik: ARL 1.9

Postprzez nixu » 19 marca 2010, 23:53

bartek_gliwice napisał(a):Czy malując zderzak oddam do malowania sam zderzak czy bedą cieniować całe auto (maska błotniki ? )

Przy lakierowaniu zderzaka nie cieniuje się niczego ;-)

wojtekmir napisał(a):Odpuść sobie mieszalnie i ASO. Ja miałem ten sam problem ale z czujnikiem parkowania. Znajdź jakiegoś blacharza w okolicy to za 10-20zł pryśnie podkładem do plastiku. Potem idź do motipu albo innego sklepu z lakierami w sprayu i kup małe puszki lakieru (kolor +bezbarwny =~30zł) i pomaluj element. Jest on tak mały że różnicy w kolorze nie będzie widać.

Równie dobrze można kupić Leon TS ARL za 22 tyś i za 35 tyś - bez różnicy, po co przepłacać :whoeva:
nixu
Sympatyk LeonClub

Postprzez bartek_gliwice » 21 marca 2010, 14:27

Dziękuje wam za pomoc.

Podjęta decyzja:
- dorobienie lakieru do przedniego zderzaka i psikniecie go w całości plus zaślepka haka holowniczego przy okazji
- psikniecie miejsc za kratkami na czarno

Czas wykonania: nadchodzący tydzien

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
bartek_gliwice
Stella
Stella

Postprzez nixu » 21 marca 2010, 17:29

bartek_gliwice napisał(a):Dziękuje wam za pomoc.

Podjęta decyzja:
- dorobienie lakieru do przedniego zderzaka i psikniecie go w całości plus zaślepka haka holowniczego przy okazji
- psikniecie miejsc za kratkami na czarno

Czas wykonania: nadchodzący tydzien

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

Koszt?
nixu
Sympatyk LeonClub

Postprzez bartek_gliwice » 21 marca 2010, 20:27

300zl (materialy + robocizna) zderzak musial byc wczesniej malowany, bo jak pisalem miejsca za kratkami sa srebrne a nie czarne, wiec napewno gdzies jest szpachla, dlatego nie bede malowac tego w komorze zeby nie popękała szpachla, stąd taka cena.
bartek_gliwice
Stella
Stella

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne