Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

doświetlanie zakrętów

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

doświetlanie zakrętów

Postprzez ventu1 » 4 czerwca 2010, 20:40

Czy montował ktoś u siebie taki bajer, co w ogóle o tym sądzicie, bo powiem szczerze, że coraz częściej w nowych autach to widziałem i wygląda to całkiem fajnie. http://allegro.pl/item1053388735_doswie ... m_hit.html
ventu1
Stella
Stella

Auto: leon

Reklama

Re: doświetlanie zakrętów

Postprzez mm.max » 4 czerwca 2010, 20:52

ventu1 napisał(a):Czy montował ktoś u siebie taki bajer, co w ogóle o tym sądzicie, bo powiem szczerze, że coraz częściej w nowych autach to widziałem i wygląda to całkiem fajnie. http://allegro.pl/item105...e_film_hit.html

Silver, montowal to juz w dwóch samochodach i obecnie ma zamontowane w 1M - działa bezawaryjnie i bardzo przyzwoicie mozna to zaprogramowac sobie (np. dopiero po 4 mignięciu kierunkowskazu działa).
Pozdrawiam
Michał (mm.max)
Był Leon 1M dostarczał adrenaliny
Był Leon 1P był poprawny
Był Leon 5F najlepszy z posiadanych
Był Leon 5F FL 150TSi był średniakiem :/
Jest A4 B9.5 TDi ....

Kill młodzieńczego życia = Ojciec Dyrektor vel Moher
mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: pomorskie
Auto: 5f ST
Silnik: DADA 1.5

Postprzez konstant » 4 czerwca 2010, 22:06

Duzo pierdzielenia sie z montazem tego jest?
Na aukcji pisze ze dodatkowo jest opcja "komfortowych kierunkowskazow" tzn lekkie wychylenie manetki daje 3 mrugniecia.
konstant
TopSport
TopSport

Auto: Żęh

Postprzez ventu1 » 5 czerwca 2010, 08:33

Mógłby kolega Silver pochwalić się jak sobie poradził z rozdzieleniem halogenów?? Bo u mnie jest problem, że zapalają się oba, a nie bardzo wiem jak to rozdzielić. A tak na marginesie trochę zabawy z tym jest
ventu1
Stella
Stella

Auto: leon

Postprzez mm.max » 5 czerwca 2010, 19:34

konstant napisał(a):Na aukcji pisze ze dodatkowo jest opcja "komfortowych kierunkowskazow" tzn lekkie wychylenie manetki daje 3 mrugniecia.

To z kolei skonstruował kolega Axee

ventu1 napisał(a):Mógłby kolega Silver pochwalić się jak sobie poradził z rozdzieleniem halogenów?? Bo u mnie jest problem, że zapalają się oba, a nie bardzo wiem jak to rozdzielić. A tak na marginesie trochę zabawy z tym jest

Jak kupisz ten moduł to zabawy z kabelkami jest troche ale nie jest to jakoś wyjątkowo trudne pod względem technicznym.

Myśle ze namówie kolege Silvera zeby cos napisał na ten tamat
Pozdrawiam
Michał (mm.max)
Był Leon 1M dostarczał adrenaliny
Był Leon 1P był poprawny
Był Leon 5F najlepszy z posiadanych
Był Leon 5F FL 150TSi był średniakiem :/
Jest A4 B9.5 TDi ....

Kill młodzieńczego życia = Ojciec Dyrektor vel Moher
mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: pomorskie
Auto: 5f ST
Silnik: DADA 1.5

Postprzez bono » 5 czerwca 2010, 21:15

mm.max napisał(a):Silver, montowal to juz w dwóch samochodach i obecnie ma zamontowane w 1M - działa bezawaryjnie i bardzo przyzwoicie mozna to zaprogramowac sobie (np. dopiero po 4 mignięciu kierunkowskazu działa).

he he coś wiem o tym, na początku myślałem, że mu się halogeny popaliły :P
Fajny bajer :ok:
I znowu Leon :D

Pozdrawiam
Blazej (Bono)
Obrazek
bono
Sympatyk LeonClub

Region: zagranica
Auto: Skoda Superb
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez Silver » 5 czerwca 2010, 22:04

konstant napisał(a):Na aukcji pisze ze dodatkowo jest opcja "komfortowych kierunkowskazow"
- na aukcji koleś zapomniał dopisac jednej zasadniczej sprawy - to urządzenie realizuje tylko JEDNĄ z 64 możliwych funkcji. Doświetlanie zakrętów nie bedzie działało razem z funkcją komforu kierunkowskazów.Jesli ma działać należy dokupić kolejne urządzenie .

ventu1 napisał(a):Mógłby kolega Silver pochwalić się jak sobie poradził z rozdzieleniem halogenów?? Bo u mnie jest problem, że zapalają się oba, a nie bardzo wiem jak to rozdzielić. A tak na marginesie trochę zabawy z tym jest

Nie przesadzaj - zamontuj to razem z DLR-ami w A4 8E to pogadamy :hahaha: .

Co do montażu tego ustrojstwa - proste jest wszystko poza odseparowaniem diodami halogenów od siebie.
Ja zrobiłem to tak - przeciągnąlem kabekli z modułu przez scianę grodziową , połaczyłem sie do halogenu lewego ( przed wtyczką ) a prawego na wysokosci obudowy filtra p/pyłkowego. W oryginalne przewody nalezy wstawić diode separacyjną ( nie pamietam jakiej wartosci ale może Axee pomoże bo on to z głowy wyliczał ) tak aby podanie zasilana na prawy nie powodało zapalenie lewego ( i odwrotnie) i za dioda podłaczyc kabelki z modułu.
:ok: i po robocie.

Urzadzenie jest fajne , daje sie łatwo programować ale nie lubi grzebania przy zaciskach jak jest pod napięciem ( ja upaliłem jedno bo zrobiłem zwarcie).

Poza tym doskonale nadaje się jako moduł świateł dziennych jezeli ktoś ma zamontowane xenony i chce ich oszczędzać ( wtedy montuje się go na żarówki od świateł długich ) .

bono napisał(a):he he coś wiem o tym, na początku myślałem, że mu się halogeny popaliły
Fajny bajer
- nie ty jeden - każdy mówi to samo , a mojego kolegę nawet Policja zatrzymała i chciała mu dwa mandaty dać . Jeden za to że używa oświtlenia niezgodnie z kodeksem ruchu drogowego a drugi za to że z tego niedozwolonego oświeltenia jeden halogen ma spalony

:peace: :peace: :killer: :killer:
Only Diesel Gazole
Silver
TopSport
TopSport

Auto: Leon

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne