Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Bzdura, immobiliser musi byc aktywny tylko do uruchomienia silnika, pozniej mozna transponder wyjac i silnik musi pracowac. Blad byl wczesniej zapamietany jako sporadyczny i nikt go nie usunal z pamieci sterownika.dawid1978 napisał(a):w a4 tdi,jedzie,wchodzi przy 40km/h w zakręt a tu pyk wszystko zgasło(co dziwne,zapalił,pojechał,przez dwa tygodnie nic,zero lampek na desce,potem 90km/h na autostradzie i tylko nim szarpło,znów wszystko zgasło-mało się nie "skończył")u niego okazało się,że miał problem z immobilaizerem,coś mu nie "czytało",wytarty kluczyk potem go zmieniał ale nie u autoryzowanego tylko u jakiegoś szpenia po podpięciu do kompa p1570-błąd immobilaizera. nie wiem czy pomoże.
PiterEL napisał(a):Witam
Dziś zdarzyło mi się coś takiego że auto odpaliło ok, wyjeżdzałem z ulicy pod domem i dając gazu żeby przyspieszać auto łapało jakby muła. Nie miał mocy wraz z dodawaniem gazu a wrecz ta moc spadała ze nie miał sily jechać. W końcu jadąc zgasł. Tocząc sie chciałem odrazu odpalić go jednak właściwie nie chciał kręcić wiec nie trzymałem kluczyka. Zatrzymałem sie. Wyłączyłem zapłon policzyłem do 5 i odpalił. Jednak po odpaleniu troche miał nierowną prace. Przegazowałem go z 2-3 razy do wysokich obrotów i zaczął pracować ok. Pojechałem do domu i wziąłem laptopa. Jednak w silniku nie odpisał sie żaden błąd. Też od kilku dni zauważam ze czasem juz jak jezdze autem po mieście i chce gwałtownie przyspieszyc wciskajac gaz do oporu to nagle jakby sekundowe zawachanie miał i dopiero daje kopa. Mysle ze to dzisiejsze zgasniecie i brak mocy jest powiazane z tym wachaniem co do przyspieszenia... ale może sie myle. Co jest nie tak ? W czym zacząć szukać przyczyny ?
pietrek86 napisał(a):Zobacz sobie filtr paliwa na pierwszy rzut jeżeli był dawno nie wymieniany warto to zrobić
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości