Problem 1 . Gdy samochód jest rozgrzany jadę gdzieś tak 120km - 140km gdy wrzucam 5-ty bieg i puszczam powoli sprzęgło pod koniec słychać dziwny dźwięk "brrrruuuum" i aż lekko pedał sprzęgła drży . Co to może być ? Myślałem że może być to : http://www.allegro.pl/item864235346_loz ... ea_vw.html
Problem 2 . Rano jak odpalam samochód przy naszych mrozach -10 , -15 , gdy wciskam sprzęgło i puszczam je powoli słychać tak jakby klekotanie i znowu pedał sprzęgła drży ? Co to może być ? Oczywiście głośno to słychać gdy samochód jest bardzo zimny , jak już się rozgrzeje tego dźwięku nie słychać lub słychać ale bardzo słabo.
Problem 3 . Czasami dzieje się to jak samochód jest rozgrzany jak jadę sobie np 130km na 6 biegu i wciskam sprzęgło żeby np zrobić redukcję sprzęgło tak jak by się zapada , ale gdy nacisnę kilka razu staje się już twarde , zachowanie jest tak jak np. z hamulcami że trzeba je "pompować" takie zachowanie mam jak jadę np długo na jednym biegu i chcę wrzucić kolejny to się czasami zapada. Mówię od razu że poziom płynu sprawdzałem i jest O.K
Problem 4 . Czasami gdy jest bardzo bardzo zimno to turbina mi się wyłącza ale po chwili rozgrzania już jest wszystko O.K Co to może być ?
Nie wiem co to są za zachowania ale myślę , że będzie do wymiany łożysko dociskowe , tarcza sprzęgła , docisk sprzęgła . Ale mogę się mylić.
Proszę osoby które miały już takie przypadek o podpowiedź .
Pozdrawiam !