Witam Kupiłem kilka dni temu Seata Toledo II z silnikiem ARL z 2003 roku i tu zaczynają się schody ponieważ wóz ten okazał się nie zbyt sprawny, a mianowicie , podczas lekkiego przyspieszania jak i spokojnej równomiernej jazdy (i tu najbardziej) drgania całego samochodu i czuć też to na kierownicy, moja diagnoza po przeczytaniu wielu postów to przeguby wewnętrzne, chociaż prawdę powiedziawszy jakiegoś dużego luzu na nich nie zauważyłem. Większy luz ma lewy zewnętrzny.
Jak już o luzach to w skrzyni też dzieje się coś niepokojącego, mechanik powiedział że to jest luz międzyzębny, a i podczas gaszenia silnika terkotanie, po wciśnięciu sprzęgła nie ma terkotania,
Nie wspomnę o mokrym od oleju silniku od strony grodzi (chyba tak się nazywa), diagnoza uszczelka zaworów, wymieniłem ale wydaje mi się że problem pozostał,czas pokaże.
Jednym słowem jestem załamany, wcześniej miałem ahf-a i bardzo chwalę go sobie , a ten ARL To marzenia które zamieniły się w rozpacz. Jest też kilka innych mniej irytujących jak na razie rzeczy ale o nich może innym razem.
I tu moja prośba do osób doświadczonych których jest tu na forum wiele o poradę w miarę możliwości.
A jeśli chodzi kupno przegubów wewnętrznych może ktoś zna adres sklepu czy oryginalny numer do tego modelu bo nigdzie u siebie w okolicy nie mogę ich kupić .
Przepraszam za chaos w poście.