Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Sammael napisał(a):Turbo się nie gazuje i już.
Kozak napisał(a):az jest dobry do kuchenki , jak ktoś chce gazować 1.8T to niech pogada z Gajdar-em , z hamował auto na gazie i 60 KM poszło w łąkę po czym zdemontował gaz i konie powróciły
Kozak napisał(a):gaz jest dobry do kuchenki
kalumet napisał(a):wszystko zależy od gazownika, jak ktoś trafi na partacza to i w polonezie źle założy instalację
Arek84 napisał(a):LPG nawet z turbo może jeździć sprawnie, kwestia tylko bardzo dobrego gazownika który zamontuje instalacje. Przykład Porsche Cayenne 4,5 Turbo LPG http://lpg-forum.pl/viewtopic.php?t=282 ... c&start=30
noone napisał(a):
Swoja droga montowalem LPG wlasnie u SebastianaS wlasnie z tego forum do ktorego dales linka. I bylem przy tym jak do tego Cayenne wkladali LPGNotabene trzeba bylo do czech po reduktor jechac, i montaz zajal 3 dni, bo na polskim sie dlawilo.
zdecydowanie tak. U moich rodziców od początku było wszystko ok, potem się tylko zaczęło mieszać.gimmesomo napisał(a):Jakies rady ? Powinienem pojechac do gazownika i ustawic instalacje ?
Ale ja mam rację.gimmesomo napisał(a):No tak, roznie ludzie mowia
Bo jest dupa nie fachowiecgimmesomo napisał(a): Dziwi mnie tylko jedno, czemu najpierw mowi ze wsyzstko bylo wporzadku a nagle zmienia zdanie i zrzuca wine na swiece.
trochę Ci się epoki pomyliły - przy sekwencji, komputer gazowy zbiera sygnały z normalnego i podaje taką dawkę gazu jaka podana zostałaby benzyny. Odpowiednie wartości można regulować ręcznie i na powyżej 4.500rmp (gdy masz już moment) zwiększyć sobie dawkę gazu o tyle żeby nie zalewało silnika ale pomagało przy wyprzedzaniu. Ale przy domyślnych ustawieniach spalanie gazu jest identyczne z benzynowym.tatian napisał(a):Twój jak wychodzi mi z wyliczeń ok. 15, więc to może być norma
bez przesady. Sto razy wolę zagazowane auto niż śmierdzącego kopciucha (ilu zajebistych zalet by nie miał).tatian napisał(a): A wniosek nasuwa się tylko jeden precz od gazu
a to ciekawe co piszesz, bo ja przed zakupem traktora brałem również pod uwagę 1.6 w benzynie. Ba rozmawialem z kilkoma użytkownikami Leonów i to z forum, bo miałem i od nich kupić auto i każdy mówił, że auto na gazie pali 2-3 l gazu więcej niż Pb. I gdybym odwrotnie pojechał na oględziny aut to pewnie miałbym teraz auto z gazem, ale wcale nie żałuję.roosman napisał(a):Ale przy domyślnych ustawieniach spalanie gazu jest identyczne z benzynowym.
ale nie przy poprawnie wystrojonej sekwencji.tatian napisał(a):roosman napisał(a): i każdy mówił, że auto na gazie pali 2-3 l gazu więcej niż Pb.
gimmesomo napisał(a):A diagnosta stwierdzil ze mam padnieta sonde lambda
roosman napisał(a):oczkolek, 20V. Taki jak Twój. Smerfowóz miał 20VT i instalację z mikserem który strasznie dławił dopływ powietrza do silnika - dlatego były kwiatki, jakie były
roosman napisał(a):Smerfowóz miał 20VT i instalację z mikserem
roosman napisał(a):Tak czy owak, nie zmienia to faktu że w aucie kolegi błąd jest po stronie gazowej
roosman napisał(a):gimmesomo, powiem wprost - pojechałeś do kijowego gazownika i tyle. i tak jak napisaj gajdar - błąd sondy na wagu, mał kiedy oznacza błąd sondy - częściej jest to przepustnica/filtr powietrza/ przewody WN lub świece. Kardynalne pytanie - czy próbowali Ci ponownie wystroić instalację i poustawiać dawki tak jak powinno być? Czy z miejsca wleźli do silnika i szukali dziury w całym?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości