Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przemco napisał(a):gdy puścisz lub naciśniesz sprzęgło
przemco napisał(a):a ten dźwięk który opisujesz to słychać w momencie zmiany biegu lewarkiem czy gdy puścisz lub naciśniesz sprzęgłoteoretycznie możesz mieć niski poziom oleju w skrzyni ale to bym wykluczył. Dla pewności sprawdź czy na skrzyni biegów nie masz jakiegoś wycieku.... albo coś stoi na drodze wybieraka i po prostu uderza....
Mam to samo i to jest łożysko wyciskowe - pierwsza fazaprzemco napisał(a):zastanawiam sie i nie przychodzi mi nic do głowy....ale wydaje mi sie, że kończy sie łożysko wyciskowe....
bartek_wm napisał(a):u mnie pomogło wyregulowanie linek wybieraka biegów
aceman napisał(a):bartek_wm napisał(a):u mnie pomogło wyregulowanie linek wybieraka biegów
Tak to jest polegać na mechanikach. Pewnie nie chciało im się z tym bawić.
Czy dostęp do tych linek jest mocno utrudniony
Dokładnie - redukcja lub po chłodniejszej nocy, przy nieco szybszym niż normalnie ruszaniu.przemco napisał(a):u mnie piszczało przy redukcji biegu z wyższego na niższe.... no ja myślę, że jak już robić to kompleksowy przegląd bo rozbierania jest troszkę i trzeba sie narobić.... robiłem to i troszkę mi to czasu zajęło....
Niestety - więcej rozbierania niż właściwej robotyprzemco napisał(a):no ja myślę, że jak już robić to kompleksowy przegląd bo rozbierania jest troszkę i trzeba sie narobić.... robiłem to i troszkę mi to czasu zajęło....
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 3 gości